Followers

Sunday, February 13, 2011

Rindu pada mereka



Salam dan hai,

Lokasi saya skg ni di rumah sewa Taman Datuk Harun. Kalau cakap Taman Medan kang ramai yang confius plak kan. Yela takut ada si sengal yang ingat rumah buruk saya ni kat Medan Indonesia. Huhu (Padahal saya yang sendiri yang sengal)

Bila balik rumah ni mula diselubungi kekosongan and kesunyian. Terasa rindu sangat masa ada kawan sekepala dulu. Rindu masa ada Zai and Liza. Serius saya memang sangat merindui saat tu bila dok keseorangan macam ni. Tak tahu nak gambarkan macam mana. Dengan housemate yang ada skg ni, memang saya tak bole nak "into" langsung. Nak cakap pun bende yang penting jela. Kalau nak sakan bergelak ketawa or berkongsi cerita jangan harap la. Tu sebab bila balik rumah sini, saya akan memencilkan diri saya dalam bilik.

Teringat masa memula pindah kat rumah ni. Asalnya pelopor rumah ni kawan sekolah saya, Zai. Tapi skg dia dah bahagia dengan suami tercinta. Masa mula-mula dapat kerja kat Cybernetics, rumah ni la tempat untuk saya berteduh sebelum berpindah kat Taman Maluri. Konon dekat nak pergi ofis. Nasib baik la masa ni Zai dok sorang dalam bilik master bedroom. Mungkin rezeki saya kot. Memang best kalau dok dengan kawan yang kita selesa tambah saya dengan Zai berkawan sejak Form 1 lagi. Ada tempat untuk bercerita and tanya pendapat. Masa ni memang tak pernah kenal erti kosong and sunyi.

Then beberapa bulan lepas tu, saya pindah ke flat berdekatan dengan opis. Bila hujung minggu je saya mesti datang umah ni, sebab sunyi takda kawan nak bercerita. Beberapa bulan je saya tahan sebab bebudak rumah tu sume saya tak kenal. Saya tak bole nak blah dengan mereka. Plus rumah tu memang sangat tak selesa untuk diduduki. Dengan bilik yang kecik, kotor, nak sidai baju susah bagai. Saya tak tahan and terus pindah. Dalam pada masa yang sama, si Lahanat (Ex staf cybernetics) ajak saya duduk sekali dengan die memandangkan die pun tengah cari rumah sewa lain. Dari segi luaran memang sangat baik padahal.....

Bulan Januari saya pindah rumah bersama si Lahanat. Pindah dekat jugak, kat Pandan Perdana. Rumah sewa ni memang best, ada perabot sikit and paling penting tempat sidai baju yang selesa. Dalam bilik saya ada katil and tilam plus ada almari lagi. Tapi malangnya si Lahanat ni buat pasal. Malas nak cite kat sini. Memang sakit hati. Sampai bila-bila saya takkan maafkan die dan si babi (minta maaf mencarut) tu.

After settle bagai, saya kembali pindah ke rumah skg ni. Nampak gaya saya susah nak dok dengan orang yang baru dikenali. Plus dengan perangai saya yang sangat pantang dengan kekotoran, ketidak bersihan dan ketidak kekemasan. Bila kawan saya sume dah pindah tinggal la saya yang masih menyewa kat sini.

Masalah rumah sewa ni takkan selesai selagi saya tak pindah dari sini. Takpe...sedang menghitung hari untuk berpindah ke rumah baru. Insya Allah...



P/s: Rindunya saat-saat ada mereka....teringat waktu berpoya-poya dulu...




0 Kata-Kata Inspirasi:

Sunday, February 13, 2011

Rindu pada mereka




Salam dan hai,

Lokasi saya skg ni di rumah sewa Taman Datuk Harun. Kalau cakap Taman Medan kang ramai yang confius plak kan. Yela takut ada si sengal yang ingat rumah buruk saya ni kat Medan Indonesia. Huhu (Padahal saya yang sendiri yang sengal)

Bila balik rumah ni mula diselubungi kekosongan and kesunyian. Terasa rindu sangat masa ada kawan sekepala dulu. Rindu masa ada Zai and Liza. Serius saya memang sangat merindui saat tu bila dok keseorangan macam ni. Tak tahu nak gambarkan macam mana. Dengan housemate yang ada skg ni, memang saya tak bole nak "into" langsung. Nak cakap pun bende yang penting jela. Kalau nak sakan bergelak ketawa or berkongsi cerita jangan harap la. Tu sebab bila balik rumah sini, saya akan memencilkan diri saya dalam bilik.

Teringat masa memula pindah kat rumah ni. Asalnya pelopor rumah ni kawan sekolah saya, Zai. Tapi skg dia dah bahagia dengan suami tercinta. Masa mula-mula dapat kerja kat Cybernetics, rumah ni la tempat untuk saya berteduh sebelum berpindah kat Taman Maluri. Konon dekat nak pergi ofis. Nasib baik la masa ni Zai dok sorang dalam bilik master bedroom. Mungkin rezeki saya kot. Memang best kalau dok dengan kawan yang kita selesa tambah saya dengan Zai berkawan sejak Form 1 lagi. Ada tempat untuk bercerita and tanya pendapat. Masa ni memang tak pernah kenal erti kosong and sunyi.

Then beberapa bulan lepas tu, saya pindah ke flat berdekatan dengan opis. Bila hujung minggu je saya mesti datang umah ni, sebab sunyi takda kawan nak bercerita. Beberapa bulan je saya tahan sebab bebudak rumah tu sume saya tak kenal. Saya tak bole nak blah dengan mereka. Plus rumah tu memang sangat tak selesa untuk diduduki. Dengan bilik yang kecik, kotor, nak sidai baju susah bagai. Saya tak tahan and terus pindah. Dalam pada masa yang sama, si Lahanat (Ex staf cybernetics) ajak saya duduk sekali dengan die memandangkan die pun tengah cari rumah sewa lain. Dari segi luaran memang sangat baik padahal.....

Bulan Januari saya pindah rumah bersama si Lahanat. Pindah dekat jugak, kat Pandan Perdana. Rumah sewa ni memang best, ada perabot sikit and paling penting tempat sidai baju yang selesa. Dalam bilik saya ada katil and tilam plus ada almari lagi. Tapi malangnya si Lahanat ni buat pasal. Malas nak cite kat sini. Memang sakit hati. Sampai bila-bila saya takkan maafkan die dan si babi (minta maaf mencarut) tu.

After settle bagai, saya kembali pindah ke rumah skg ni. Nampak gaya saya susah nak dok dengan orang yang baru dikenali. Plus dengan perangai saya yang sangat pantang dengan kekotoran, ketidak bersihan dan ketidak kekemasan. Bila kawan saya sume dah pindah tinggal la saya yang masih menyewa kat sini.

Masalah rumah sewa ni takkan selesai selagi saya tak pindah dari sini. Takpe...sedang menghitung hari untuk berpindah ke rumah baru. Insya Allah...



P/s: Rindunya saat-saat ada mereka....teringat waktu berpoya-poya dulu...




0 comments on "Rindu pada mereka"

Disable Right Click