Followers

Thursday, February 17, 2011

Mama Ira Tag


Mama Ira tag saya untuk buat beberapa soalan kat bawah ini. Check it out...

1. Bekas kekasih saya adalah ::
---> Lelaki paling tak guna yang pernah saya jumpa. Orang kalau dah benci asik nak cite keburukan je kan. Tapi apa pun, kenangan yang lalu tak perlu untuk dikenang-kenang lagi...


2. Saya sedang mendengar ::
---> Taknak dengar pape. Tapi sat lagi nak dengar lagu sedetik lebih, Anuar Zain. Nak layan jiwa-jiwa..huhu


3. Mungkin saya patut ::
---> Tido sekejap kat masjid..mata dah tahap cipan mengantuk


4. Saya suka ::
---> Warna pink and purple, suka berangan, suke ber-blogging


5. Sahabat-sahabat baik saya ::
---> Orang cakap berkawan biar seribu kan...sape-sape sudi jadi sahabat baik saya???


6. Saya tak paham ::
---> Orang yang tak bole pikir untuk kebaikan diri sendiri
---> Orang yang suke lepas tangan
---> Orang yang suka riak takbur and cakap besar...
---> Orang yang suka buat pandai tapi sebenarnya bodo
---> Perangai student yang kurang ajar


7. Saya kehilangan ::
---> Laptop yang ayah beli masa saya mula-mula masuk U. Walaupun dah rosak bagai tapi still ada sentimental value
---> Perfume Versace yang En Azli belikan untuk besday saya. Pencuri curik! Benci!


8. Ramai yang berkata ::
---> Saya dah kurus! Bole muntah lepas ni. Huhu
---> Saya garang


9.Makna nama saya :
---> Kalau fadhilah tu saya taula..kemuliaan, keutamaan dan kelebihan. Nama saya fardilla versi moden. Huhu


10.Cinta itu adalah :
---> Perasaan yang indah dan anugerah dari Allah. Tanpa sebab kita boleh mencintai seseorang.


11.Di suatu tempat, seseorang sedang :
---> Staf lain pergi jaga exam kot


12.Saya akan cuba :
---> Mencari kebahagiaan dalam hidup, mengubah kehidupan menjadi lebih baik, mencintai Mohd Azli sampai akhir hayat, bahagiakan famili, completekan master bulan Jun 2012


13.Ayat SELAMANYA membawa maksud :
---> Sampai syurga


14.Telefon bimbit saya :
---> Sony Ericson


15.Bila saya terjaga dari tidur :
---> Takda pasangan kat sebelah. Huhu. Buat masa ni terus tengok jam kat hp.


16.Saya paling meluat apabila :
---> Perasaan bagus, kaki bodek, bukan laki bini berpelukan sakan cium mulut depan saya. Macam saya nampak pagi tadi. Bukan jeles ok. Tapi menyampah. Ni bukan New York dik non. Kalau laki bini tak buat mcm tu kot...


17.Pesta/Parti adalah :
---> Tak suke melibatkan parti/pesta or whatsoever yang berkaitan dengan kesesakan manusia yang luar biasa


18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
---> Arnab kot tapi takut nak pegang....Huhu

19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
---> 25 tahun kot sebab bakal menuju fasa yang satu lagi...amin


20.Hari ini :
---> Hari Jumaat. Esok cuti tapi ada kelas. Banyak kerja wooo....


21.Malam ini saya akan :
---> Siapkan proposal training. Esok ada presentation....


22.Esok pula saya akan :
---> Attend kelas Dr Hamdin. Kalau sempat pergi Seremban...


23.Saya betul2 inginkan :
---> Pasangan yang setia yang bole bersama-sama mengharungi kehidupan yang penuh onak duri ni
---> Kehidupan yang teratur dan bahagia. Skg ni saya rasa hidup saya terumbang-ambing...


24.Ketika saya lihat wajah saya di hadapan cermin pagi ini :
---> Hodohnya muka...semalam tido lewat. Pagi ni malas nak make-up bagai. Takda mekap sangat. Cuma selalu eye-liner, bedak and lip balm perkara wajib yang akan ditepek kat muka.


25.Pusat membeli-belah atau arked permainan? :
---> Pusat membeli-belah la....abiskan duit...


26.Makanan Barat atau Jepun? :
---> Dua-dua saya bedal. Kalau bab makan tak penah ditolak...


27.Bilik yang terang atau gelap? :
---> Kalau nak samar-samar bole?? Baru romantika sikit....


28.Makanan segera adalah :
---> Fast food. Tengah buat research pasal fast food. Ntah bila berjaya siapkan


29.Ayat terakhir yang saya katakan pada seseorang?
---> "Murning laling", perkara wajib setiap pagi...


30.Siapa yang saya nak Tag?
---> Sapa rajin nak buat dipersilakan. Ala soalan mudah je....hehehe


Akhirnya berjaya jugak saya siapkan....

0 Kata-Kata Inspirasi:

Thursday, February 17, 2011

Mama Ira Tag



Mama Ira tag saya untuk buat beberapa soalan kat bawah ini. Check it out...

1. Bekas kekasih saya adalah ::
---> Lelaki paling tak guna yang pernah saya jumpa. Orang kalau dah benci asik nak cite keburukan je kan. Tapi apa pun, kenangan yang lalu tak perlu untuk dikenang-kenang lagi...


2. Saya sedang mendengar ::
---> Taknak dengar pape. Tapi sat lagi nak dengar lagu sedetik lebih, Anuar Zain. Nak layan jiwa-jiwa..huhu


3. Mungkin saya patut ::
---> Tido sekejap kat masjid..mata dah tahap cipan mengantuk


4. Saya suka ::
---> Warna pink and purple, suka berangan, suke ber-blogging


5. Sahabat-sahabat baik saya ::
---> Orang cakap berkawan biar seribu kan...sape-sape sudi jadi sahabat baik saya???


6. Saya tak paham ::
---> Orang yang tak bole pikir untuk kebaikan diri sendiri
---> Orang yang suke lepas tangan
---> Orang yang suka riak takbur and cakap besar...
---> Orang yang suka buat pandai tapi sebenarnya bodo
---> Perangai student yang kurang ajar


7. Saya kehilangan ::
---> Laptop yang ayah beli masa saya mula-mula masuk U. Walaupun dah rosak bagai tapi still ada sentimental value
---> Perfume Versace yang En Azli belikan untuk besday saya. Pencuri curik! Benci!


8. Ramai yang berkata ::
---> Saya dah kurus! Bole muntah lepas ni. Huhu
---> Saya garang


9.Makna nama saya :
---> Kalau fadhilah tu saya taula..kemuliaan, keutamaan dan kelebihan. Nama saya fardilla versi moden. Huhu


10.Cinta itu adalah :
---> Perasaan yang indah dan anugerah dari Allah. Tanpa sebab kita boleh mencintai seseorang.


11.Di suatu tempat, seseorang sedang :
---> Staf lain pergi jaga exam kot


12.Saya akan cuba :
---> Mencari kebahagiaan dalam hidup, mengubah kehidupan menjadi lebih baik, mencintai Mohd Azli sampai akhir hayat, bahagiakan famili, completekan master bulan Jun 2012


13.Ayat SELAMANYA membawa maksud :
---> Sampai syurga


14.Telefon bimbit saya :
---> Sony Ericson


15.Bila saya terjaga dari tidur :
---> Takda pasangan kat sebelah. Huhu. Buat masa ni terus tengok jam kat hp.


16.Saya paling meluat apabila :
---> Perasaan bagus, kaki bodek, bukan laki bini berpelukan sakan cium mulut depan saya. Macam saya nampak pagi tadi. Bukan jeles ok. Tapi menyampah. Ni bukan New York dik non. Kalau laki bini tak buat mcm tu kot...


17.Pesta/Parti adalah :
---> Tak suke melibatkan parti/pesta or whatsoever yang berkaitan dengan kesesakan manusia yang luar biasa


18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
---> Arnab kot tapi takut nak pegang....Huhu

19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
---> 25 tahun kot sebab bakal menuju fasa yang satu lagi...amin


20.Hari ini :
---> Hari Jumaat. Esok cuti tapi ada kelas. Banyak kerja wooo....


21.Malam ini saya akan :
---> Siapkan proposal training. Esok ada presentation....


22.Esok pula saya akan :
---> Attend kelas Dr Hamdin. Kalau sempat pergi Seremban...


23.Saya betul2 inginkan :
---> Pasangan yang setia yang bole bersama-sama mengharungi kehidupan yang penuh onak duri ni
---> Kehidupan yang teratur dan bahagia. Skg ni saya rasa hidup saya terumbang-ambing...


24.Ketika saya lihat wajah saya di hadapan cermin pagi ini :
---> Hodohnya muka...semalam tido lewat. Pagi ni malas nak make-up bagai. Takda mekap sangat. Cuma selalu eye-liner, bedak and lip balm perkara wajib yang akan ditepek kat muka.


25.Pusat membeli-belah atau arked permainan? :
---> Pusat membeli-belah la....abiskan duit...


26.Makanan Barat atau Jepun? :
---> Dua-dua saya bedal. Kalau bab makan tak penah ditolak...


27.Bilik yang terang atau gelap? :
---> Kalau nak samar-samar bole?? Baru romantika sikit....


28.Makanan segera adalah :
---> Fast food. Tengah buat research pasal fast food. Ntah bila berjaya siapkan


29.Ayat terakhir yang saya katakan pada seseorang?
---> "Murning laling", perkara wajib setiap pagi...


30.Siapa yang saya nak Tag?
---> Sapa rajin nak buat dipersilakan. Ala soalan mudah je....hehehe


Akhirnya berjaya jugak saya siapkan....

0 comments on "Mama Ira Tag"

Disable Right Click