Followers

Monday, February 07, 2011

Nikah Outfit



Bila berangan memang sangat indahkan. Lupe segala kesusahan dan keperitan yang melanda demi merealisasikan angan-angan tu. Jom saya nak review sikit perihal nikah outfit ni.

Theme color:
Silver plus purple. Tapi silver is the main color ok.
Purple ada banyak jenis kan.
So kene tengok jugak purple yang mcm mana.
Ok jom tengok bunga tangan and kasut.





Design baju:
Done. Ada dalam majalah pengantin keluaran January 2011.
Malas nak snap gambar. Huhu



Veil:
Ni kemungkinan besar akan sewa khas dari adik Murni.
Tiba-tiba saya teringat, saya penah teman kan Murni beli kan veil untuk adik die kat Jalan Tar. And yang paling best veil tu kaler silver.
Sesuai dengan my theme color.
Tapi apa pun perlu tengok pada kesesuaian dengan kain lace. Kalau tak sesuai alamatnya kene la beli lain.
Terpaksa jugak membazir. Huhu kedekut gile kan.



Tudung:
Saya mahu shawl mcm saya pakai masa tunang. Tapi saya setakat ni saya takda idea langsung mana nak dapat shawl yang chantek yang sesuai untuk dipakai masa nikah.



Yg ni saya beli kat pasar malam je.



Tudung macam ni pun chantek sangat.
Dalam usaha untuk meninjau-ninjau tapak lokasi jualan.



Bunga tangan:
Mahu warna sedondon dengan kasut. Bukan apa sebab mahu sesi fotografi lepas tu. Harap En Azli dapat layan kerenah saya yang cerewet.







Kasut nikah:
Mahu kasut bertutup yang boleh dipakai banyak kali. Bukan hanya untuk majlis ni je. Taknak membazir. Tapi kene make sure bole cari bunga yang sama dengan warna kasut.







Kalau ikutkan kehendak memang bole gila. Tapi apa pun saya usaha je supaya saya dapat merealisasikan impian yang satu ni. Ni kes sebab terpengaruh dengan Puan Xora la kan. Saya banyak rujuk blog beliau untuk preparation big day. Heee thanks bebanyak ye.



Credit to Puan Xora




0 Kata-Kata Inspirasi:

Monday, February 07, 2011

Nikah Outfit




Bila berangan memang sangat indahkan. Lupe segala kesusahan dan keperitan yang melanda demi merealisasikan angan-angan tu. Jom saya nak review sikit perihal nikah outfit ni.

Theme color:
Silver plus purple. Tapi silver is the main color ok.
Purple ada banyak jenis kan.
So kene tengok jugak purple yang mcm mana.
Ok jom tengok bunga tangan and kasut.





Design baju:
Done. Ada dalam majalah pengantin keluaran January 2011.
Malas nak snap gambar. Huhu



Veil:
Ni kemungkinan besar akan sewa khas dari adik Murni.
Tiba-tiba saya teringat, saya penah teman kan Murni beli kan veil untuk adik die kat Jalan Tar. And yang paling best veil tu kaler silver.
Sesuai dengan my theme color.
Tapi apa pun perlu tengok pada kesesuaian dengan kain lace. Kalau tak sesuai alamatnya kene la beli lain.
Terpaksa jugak membazir. Huhu kedekut gile kan.



Tudung:
Saya mahu shawl mcm saya pakai masa tunang. Tapi saya setakat ni saya takda idea langsung mana nak dapat shawl yang chantek yang sesuai untuk dipakai masa nikah.



Yg ni saya beli kat pasar malam je.



Tudung macam ni pun chantek sangat.
Dalam usaha untuk meninjau-ninjau tapak lokasi jualan.



Bunga tangan:
Mahu warna sedondon dengan kasut. Bukan apa sebab mahu sesi fotografi lepas tu. Harap En Azli dapat layan kerenah saya yang cerewet.







Kasut nikah:
Mahu kasut bertutup yang boleh dipakai banyak kali. Bukan hanya untuk majlis ni je. Taknak membazir. Tapi kene make sure bole cari bunga yang sama dengan warna kasut.







Kalau ikutkan kehendak memang bole gila. Tapi apa pun saya usaha je supaya saya dapat merealisasikan impian yang satu ni. Ni kes sebab terpengaruh dengan Puan Xora la kan. Saya banyak rujuk blog beliau untuk preparation big day. Heee thanks bebanyak ye.



Credit to Puan Xora




0 comments on "Nikah Outfit"

Disable Right Click