Followers

Saturday, February 12, 2011

Checklist For Mak & Ayah



Perihal yang perlu dibincang bersama mak dan ayah:


Caterer:
First meeting dah buat sebelum raya cina
Menu pun dah bagitau
Bilangan tetamu


Kanopi Utama:
Pelamin
Meja makan beradap
Meja utama rombongan pihak lelaki
Scallop (Pilih warna)
Table cloth
Susun atur table
Sarung kerusi
Bilangan table
Kelambu (Tak tau nak describe macam mana)
Stage satu khemah (Pelantar)
Harga
Layout


Kanopi tetamu:
Harga
Scallop (Pilih warna)
Bilangan diperlukan


Pasukan Marhaban:
Harga
Deposit


Pasukan Silat:
Harga
Deposit
Berapa ramai yang terlibat
Tentatif majlis


Pasukan kompang:
Harga
Deposit
Berapa ramai
Inform mengenai keseragaman
Tentatif majlis


Booth cendol:
Harga
Berapa pax


PA system:
Harga
Deposit
Tentatif majlis
Seleksi lagu


Tentatif majlis:
Nikah
Khatam Al-Quran
Sanding
Malam


Kadi:
Mahu book tarikh dan masa
Clarify prosedur





Setakat ni, tu jela checklist yang saya terfikir malam-malam buta ni.

Padahal semalam saya tido 330 pm kot, lagi mahu tido lambat malam ni.

Nak inform mak and ayah supaya booked terus, takut nanti dah full.

Ok esok nak kol.


Hurmmm..apa lagi ye??





0 Kata-Kata Inspirasi:

Saturday, February 12, 2011

Checklist For Mak & Ayah




Perihal yang perlu dibincang bersama mak dan ayah:


Caterer:
First meeting dah buat sebelum raya cina
Menu pun dah bagitau
Bilangan tetamu


Kanopi Utama:
Pelamin
Meja makan beradap
Meja utama rombongan pihak lelaki
Scallop (Pilih warna)
Table cloth
Susun atur table
Sarung kerusi
Bilangan table
Kelambu (Tak tau nak describe macam mana)
Stage satu khemah (Pelantar)
Harga
Layout


Kanopi tetamu:
Harga
Scallop (Pilih warna)
Bilangan diperlukan


Pasukan Marhaban:
Harga
Deposit


Pasukan Silat:
Harga
Deposit
Berapa ramai yang terlibat
Tentatif majlis


Pasukan kompang:
Harga
Deposit
Berapa ramai
Inform mengenai keseragaman
Tentatif majlis


Booth cendol:
Harga
Berapa pax


PA system:
Harga
Deposit
Tentatif majlis
Seleksi lagu


Tentatif majlis:
Nikah
Khatam Al-Quran
Sanding
Malam


Kadi:
Mahu book tarikh dan masa
Clarify prosedur





Setakat ni, tu jela checklist yang saya terfikir malam-malam buta ni.

Padahal semalam saya tido 330 pm kot, lagi mahu tido lambat malam ni.

Nak inform mak and ayah supaya booked terus, takut nanti dah full.

Ok esok nak kol.


Hurmmm..apa lagi ye??





0 comments on "Checklist For Mak & Ayah"

Disable Right Click