Followers

Saturday, April 04, 2015

34 Minggu:Tendangan Adik Yang Power


Assalamualaikum,

Minggu ni dah masuk 34 minggu. Last check up doktor dah warning. Ingat tinggal beberapa minggu je lagi nak bersalin. Ya Allah nebesnya rasa. Mengadu pada doktor celah peha memang dah rasa sakit and ngilu. Doktor plak risau takut kita bersalin awal. Doktor risau kita lagi la risau. Mohon adik keluar 37 minggu ke atas. Pergerakan adik di hujung-hujung nak bersalin ni memang power betol la. Dulu ingat adik tak seaktif macam Mia masa dalam perut. Mia dulu memang sentiasa bergerak aktif dalam perut tapi boleh relaks lagi. Takda rasa nak terkeluar ke apa.


Tapi adik bila gerak masya Allah bergegar-gegar perut dibuatnya. Sampai ibu terpaksa kepit-kepit takut macam adik nak terkeluar dah. Last check up doktor cakap kepala memang dah turun ke bawah. Patut la bila pergerak kuat tu rasa ngilu je kat bawah tu. Kalau nak terkencing tu memang tak boleh di tahan-tahan.


Pernah suatu malam, ibu tak dapat tido langsung. Kerap terjaga. Ulang alik toilet. Ibu dah risau takut-takut adik dah tak sabar nak keluar. Keluar jugak la air mata menahan rasa tak selesa tu. Tak tau la punca sebab minum teh ais yang walid beli ke apa. Teh ais memang feveret. Agaknya kafein tu sebab adik aktif semacam.


Di saat menulis entry ni pun terasa kuat pergerakan adik kat dalam tu.  Doakan adik keluar bila dah betol-betol matang ye.


-Ibu yang nervous-




0 Kata-Kata Inspirasi:

Saturday, April 04, 2015

34 Minggu:Tendangan Adik Yang Power



Assalamualaikum,

Minggu ni dah masuk 34 minggu. Last check up doktor dah warning. Ingat tinggal beberapa minggu je lagi nak bersalin. Ya Allah nebesnya rasa. Mengadu pada doktor celah peha memang dah rasa sakit and ngilu. Doktor plak risau takut kita bersalin awal. Doktor risau kita lagi la risau. Mohon adik keluar 37 minggu ke atas. Pergerakan adik di hujung-hujung nak bersalin ni memang power betol la. Dulu ingat adik tak seaktif macam Mia masa dalam perut. Mia dulu memang sentiasa bergerak aktif dalam perut tapi boleh relaks lagi. Takda rasa nak terkeluar ke apa.


Tapi adik bila gerak masya Allah bergegar-gegar perut dibuatnya. Sampai ibu terpaksa kepit-kepit takut macam adik nak terkeluar dah. Last check up doktor cakap kepala memang dah turun ke bawah. Patut la bila pergerak kuat tu rasa ngilu je kat bawah tu. Kalau nak terkencing tu memang tak boleh di tahan-tahan.


Pernah suatu malam, ibu tak dapat tido langsung. Kerap terjaga. Ulang alik toilet. Ibu dah risau takut-takut adik dah tak sabar nak keluar. Keluar jugak la air mata menahan rasa tak selesa tu. Tak tau la punca sebab minum teh ais yang walid beli ke apa. Teh ais memang feveret. Agaknya kafein tu sebab adik aktif semacam.


Di saat menulis entry ni pun terasa kuat pergerakan adik kat dalam tu.  Doakan adik keluar bila dah betol-betol matang ye.


-Ibu yang nervous-




0 comments on "34 Minggu:Tendangan Adik Yang Power"

Disable Right Click