Followers

Wednesday, March 30, 2011

Design Baju Nikah



Tak mahu cite-cite sedih yang mengecewakan.

Mari ubati perasaan terluka dengan design untuk majlis akad nikah.

Agak-agak over tak??? Sukati uolss la nak cakap over ke apa. Janji i memang berkenan sangat dengan konsep and design baju mcm ni.

Masa aritu dah diskus dengan tailor and buat masa ni takda masalah. My tailor paham dengan apa yang saya mahukan. Tapi tak tahu la hasilnya macam mana nanti. Harap-harap takdala masalah yang mengecewakan perasaan ni.

So untuk elak masalah yang tak diingini saya mahu hantar tempah awal.







Credit to Butik Idaman Jelita
Orang baju nikah selalu buat baju kurung modern or yang simple-simple je.
Saya poyo nak buat mcm ni.
Abaikan




Credit to Butik Idaman Jelita.
Hanya bahagian atas sahaja yang ada kain lace.
Yang bawah kosong.
Make it simple and tak mahu over labuci bagai.


Apa pun tertakluk kepada perubahan.
Ini hanyalah gambar rujukan.
Hasilnya bukanlah exactly mcm dalam gambar.
Perlu buat sedikit alteration untuk sesuaikan mengikut keadaan.




1 Kata-Kata Inspirasi:

cikpuzz said...

wahhh...taste sama...tp baju gold tu saya buat untuk sanding...tp baju2 idaman jelita mmg cun...harga sewa je pun dah 850...huhuhu...

Wednesday, March 30, 2011

Design Baju Nikah




Tak mahu cite-cite sedih yang mengecewakan.

Mari ubati perasaan terluka dengan design untuk majlis akad nikah.

Agak-agak over tak??? Sukati uolss la nak cakap over ke apa. Janji i memang berkenan sangat dengan konsep and design baju mcm ni.

Masa aritu dah diskus dengan tailor and buat masa ni takda masalah. My tailor paham dengan apa yang saya mahukan. Tapi tak tahu la hasilnya macam mana nanti. Harap-harap takdala masalah yang mengecewakan perasaan ni.

So untuk elak masalah yang tak diingini saya mahu hantar tempah awal.







Credit to Butik Idaman Jelita
Orang baju nikah selalu buat baju kurung modern or yang simple-simple je.
Saya poyo nak buat mcm ni.
Abaikan




Credit to Butik Idaman Jelita.
Hanya bahagian atas sahaja yang ada kain lace.
Yang bawah kosong.
Make it simple and tak mahu over labuci bagai.


Apa pun tertakluk kepada perubahan.
Ini hanyalah gambar rujukan.
Hasilnya bukanlah exactly mcm dalam gambar.
Perlu buat sedikit alteration untuk sesuaikan mengikut keadaan.




1 comments on "Design Baju Nikah"

cikpuzz said...

wahhh...taste sama...tp baju gold tu saya buat untuk sanding...tp baju2 idaman jelita mmg cun...harga sewa je pun dah 850...huhuhu...

Disable Right Click