Followers

Friday, March 25, 2011

Bapuk Terlampau




Salam Jumaat....


Argh mood geram datang balik. Ntah mcm mana hari ni bole jumpa lagi dengan student bapuk terlampau yang kurang ajar tu...

Yang geramnya i bukak je pintu terus terpandang muka die, then die bole jeling i. So i cakap la "menjeling-jeling...."

Then die bole plak berdiri lama and pandang i atas bawah muka tak puas hati. Bole uolss bayangkan betapa kurang ajarnya. Masa tu i dah lambat nak gi kelas. Kelas 1 jam je. So i malas nak drag masa pepanjang melayan bapuk bodoh tu.

Kali ni saya malas nak jaga kredibiliti sebagai seorang pensyarah bagai. I pun ada hati dan perasaan. Sakitnye hati bile students melampau kurang ajar mcm tu. Dah macam tak ingat sape diri die sebenarnya.

Kau kalu setakat belajar kat sini tak payah nak berlagak mcm diva. Kalau nak up lagi pergi masuk IPTS lain la. Yang bayar beribu yuran satu sem. Bukan harap pada duit PTPTN semata. Ni belajar pun pakai PTPTN pastu nak berlagak mcm orang ada-ada.


Pergi "M"





0 Kata-Kata Inspirasi:

Friday, March 25, 2011

Bapuk Terlampau





Salam Jumaat....


Argh mood geram datang balik. Ntah mcm mana hari ni bole jumpa lagi dengan student bapuk terlampau yang kurang ajar tu...

Yang geramnya i bukak je pintu terus terpandang muka die, then die bole jeling i. So i cakap la "menjeling-jeling...."

Then die bole plak berdiri lama and pandang i atas bawah muka tak puas hati. Bole uolss bayangkan betapa kurang ajarnya. Masa tu i dah lambat nak gi kelas. Kelas 1 jam je. So i malas nak drag masa pepanjang melayan bapuk bodoh tu.

Kali ni saya malas nak jaga kredibiliti sebagai seorang pensyarah bagai. I pun ada hati dan perasaan. Sakitnye hati bile students melampau kurang ajar mcm tu. Dah macam tak ingat sape diri die sebenarnya.

Kau kalu setakat belajar kat sini tak payah nak berlagak mcm diva. Kalau nak up lagi pergi masuk IPTS lain la. Yang bayar beribu yuran satu sem. Bukan harap pada duit PTPTN semata. Ni belajar pun pakai PTPTN pastu nak berlagak mcm orang ada-ada.


Pergi "M"





0 comments on "Bapuk Terlampau"

Disable Right Click