Followers

Monday, March 14, 2011

Cinta Ayah Chik



Semalam kan saya datang Seremban. Saya singgah rumah En Azli. Kenduri tu pun saya pergi dengan famili die. En Azli dah terbang ke mana pun saya tak tahu. Tapi sempat la saya jumpa sekejap kat rumah. All out gile-gile untuk kenduri kawan die. Takpe saya tak kisah pun.

Sampai je kat rumah saya terus kene suruh iron baju. Sabar jela kan. Patut la beria suruh saya datang awal. Siap order lagi taknak ada kedut langsung. Takpe-takpe sayang punya pasal. Huhu

En Azli ada sorang anak buah yang saya panggil baby. Baby umur die baru 3 tahun. Tapi bijak bukan main lagi.

Masa saya datang die sibuk cakap kat En Azli....

Baby : Ayah chik (pnggilan baby untuk En Azli), cinta ayah chik datang....

Haha tergelak saya dengar. Ntah mana die tahu perkataan cinta pun saya tak tahu.

Saya tanyala die.....

Saya: Baby...cinta tu ape???
Baby : Cinta tu cinta la......

Haha..

Bayangkanlah budak 3 tahun dah tahu apa itu cinta. And tahu bila masa nak guna ayat cinta tu. Huh dunia zaman skg. Padahal takda sape pun ajar die. Ntah mana die belaja perkataan cinta ayah chik tu pun semua orang tak tahu.


Isk isk geleng kepala sekejap.





Saya and baby



0 Kata-Kata Inspirasi:

Monday, March 14, 2011

Cinta Ayah Chik




Semalam kan saya datang Seremban. Saya singgah rumah En Azli. Kenduri tu pun saya pergi dengan famili die. En Azli dah terbang ke mana pun saya tak tahu. Tapi sempat la saya jumpa sekejap kat rumah. All out gile-gile untuk kenduri kawan die. Takpe saya tak kisah pun.

Sampai je kat rumah saya terus kene suruh iron baju. Sabar jela kan. Patut la beria suruh saya datang awal. Siap order lagi taknak ada kedut langsung. Takpe-takpe sayang punya pasal. Huhu

En Azli ada sorang anak buah yang saya panggil baby. Baby umur die baru 3 tahun. Tapi bijak bukan main lagi.

Masa saya datang die sibuk cakap kat En Azli....

Baby : Ayah chik (pnggilan baby untuk En Azli), cinta ayah chik datang....

Haha tergelak saya dengar. Ntah mana die tahu perkataan cinta pun saya tak tahu.

Saya tanyala die.....

Saya: Baby...cinta tu ape???
Baby : Cinta tu cinta la......

Haha..

Bayangkanlah budak 3 tahun dah tahu apa itu cinta. And tahu bila masa nak guna ayat cinta tu. Huh dunia zaman skg. Padahal takda sape pun ajar die. Ntah mana die belaja perkataan cinta ayah chik tu pun semua orang tak tahu.


Isk isk geleng kepala sekejap.





Saya and baby



0 comments on "Cinta Ayah Chik"

Disable Right Click