Followers

Monday, March 07, 2011

Seribu Macam Alasan



Semalam ada orang tu gatai ajak kawen awal. Huhu dengan bengongnya saya menolak and memberi alasan yang munasabah. Haha bongok kan tolak mendirikan masjid awal. Orang lain sibuk nak percepatkan, saya bole plak main tarik tali. Ala ada banyak alasan kenapa saya taknak percepatkan:

  • Seru tak sampai lagi kot. Bole terima tak alasan ni.
  • Masa tu saya tak bersedia dari segi mental dan fizikal. Ala tak payah tunggu nak bersedia. Sampai kiamat pun asik bagi alasan tak bersedia.
  • Tak mahu sesuatu yang tergesa-gesa
  • Bulan Januari - Mei saya busy buat kerja lain. After bulan Mei kire bole bernafas sikit. Sebab thesis pun tak complete lagi.
  • Mahu stabil kan diri sendiri. Mahu cari peluang dengan sedikit waktu yang ada ni.
  • Tak mahu pepatah "Yang dikejar tak dapat, Yang dikendong berciciran" menyelubungi diri.
  • Takkan lari gunung dikejar.


P/s: Hari macam nak hujan. Risaunya En Azli tengah on da way pergi Pahang lagi. Baru sat tadi jumpa. Hope beliau dan rakan-rakan selamat sampai.


0 Kata-Kata Inspirasi:

Monday, March 07, 2011

Seribu Macam Alasan




Semalam ada orang tu gatai ajak kawen awal. Huhu dengan bengongnya saya menolak and memberi alasan yang munasabah. Haha bongok kan tolak mendirikan masjid awal. Orang lain sibuk nak percepatkan, saya bole plak main tarik tali. Ala ada banyak alasan kenapa saya taknak percepatkan:

  • Seru tak sampai lagi kot. Bole terima tak alasan ni.
  • Masa tu saya tak bersedia dari segi mental dan fizikal. Ala tak payah tunggu nak bersedia. Sampai kiamat pun asik bagi alasan tak bersedia.
  • Tak mahu sesuatu yang tergesa-gesa
  • Bulan Januari - Mei saya busy buat kerja lain. After bulan Mei kire bole bernafas sikit. Sebab thesis pun tak complete lagi.
  • Mahu stabil kan diri sendiri. Mahu cari peluang dengan sedikit waktu yang ada ni.
  • Tak mahu pepatah "Yang dikejar tak dapat, Yang dikendong berciciran" menyelubungi diri.
  • Takkan lari gunung dikejar.


P/s: Hari macam nak hujan. Risaunya En Azli tengah on da way pergi Pahang lagi. Baru sat tadi jumpa. Hope beliau dan rakan-rakan selamat sampai.


0 comments on "Seribu Macam Alasan"

Disable Right Click