Followers

Wednesday, March 02, 2011

Cadar Cotton ke Cadar Lace Rambu-Rambu?


Hai uollss,

Tadi masa tengah buat blog-walking saya terjumpa iklan ni kat blog Cik Belle.


Mata ni terus terzaas pada cadar putih purple tu. Wah nampak sangat chantek. Dan sesuai dengan apa yang saya cari selama ni. Tapi kene tengok jugak mcm mana keadaan asal die kan.


Harusla ajak si die pergi dating kat IKEA weekend ni.


Kalau nak beli cadar untuk bilik pengantin, orang cakap kalah membeli menang memakai. Saya tak suke yang lace bagai. Pastu pakainya sekali. Biarla die nampak cotton ke apa, asalkan bole di-recycle selepas kawen. Tak membazir.


Kalau nak ikut cakap orang memang payah la wei. Taste orang dengan taste diri sendiri memang berbeza. Betol tak???


Uolss tengokla nanti, kalau i beli cadar bukan dari fabrik renda-renda and lace mesti ada makcik-makcik yang mempertikaikan pemilihan i ni. Huhu nak buat mcm mana. Bukan diorang yang bagi duit suh beli cadarkan. Yang tahu dok komplen sana sini. Meluat ok.






Klik untuk efek lebih besar




Saya nak bilik pengantin simple mcm ni je. Thanks to google.


Checklist bilik pengantin

1. Kelambu bulat putih
2. Cadar (nak mcm kat atas tu)
3. Karpet
4. Lampu sisi
5. Bantal kecik 4 segi
6. Perabot
7. Langsir
8. Bunga-bungaan (hiasan butik, cuma perlu mintak kaler bunga je)


5 Kata-Kata Inspirasi:

Lady Butterfly said...

kalo blk pengantin ncm dlm gambo 2, abis la dilla mlm pertama..hik hik hik....hahahaaaaaaa (gelak jahat..jgn mara ehh....

Fardilla Fawzi said...

Huhu jangan cakap.....seram..

akak nak tips mcm mana tak bagi on malam pertama....nak on kat tmpat lain...takut ada yang tak tahan....(mengong statement)...

Huhu

cik syahira (a soldier's gf) said...

assalamualaikum dilla,

saya sukakan cadar cotton. lebih selesa (=

Fardilla Fawzi said...

Salam Syahira.

Yes ada penyokong...hehe

Saya pun suka yang coton..selesa and best nak golek-golek berbanding dgn kain yg licin tu...huhu

HeLiNa said...

cadar cotton lebih digemari skrg...boleh hamparkan sekeping kain lace di atas cadar utk menmhkan seri..atau bole pakai bedspread puteh corak2 bunga2 optional..bole visit blog ni utk koleksi cadar cotton dan bedspread :)

http://cadar-english-style.blogspot.com/

Wednesday, March 02, 2011

Cadar Cotton ke Cadar Lace Rambu-Rambu?



Hai uollss,

Tadi masa tengah buat blog-walking saya terjumpa iklan ni kat blog Cik Belle.


Mata ni terus terzaas pada cadar putih purple tu. Wah nampak sangat chantek. Dan sesuai dengan apa yang saya cari selama ni. Tapi kene tengok jugak mcm mana keadaan asal die kan.


Harusla ajak si die pergi dating kat IKEA weekend ni.


Kalau nak beli cadar untuk bilik pengantin, orang cakap kalah membeli menang memakai. Saya tak suke yang lace bagai. Pastu pakainya sekali. Biarla die nampak cotton ke apa, asalkan bole di-recycle selepas kawen. Tak membazir.


Kalau nak ikut cakap orang memang payah la wei. Taste orang dengan taste diri sendiri memang berbeza. Betol tak???


Uolss tengokla nanti, kalau i beli cadar bukan dari fabrik renda-renda and lace mesti ada makcik-makcik yang mempertikaikan pemilihan i ni. Huhu nak buat mcm mana. Bukan diorang yang bagi duit suh beli cadarkan. Yang tahu dok komplen sana sini. Meluat ok.






Klik untuk efek lebih besar




Saya nak bilik pengantin simple mcm ni je. Thanks to google.


Checklist bilik pengantin

1. Kelambu bulat putih
2. Cadar (nak mcm kat atas tu)
3. Karpet
4. Lampu sisi
5. Bantal kecik 4 segi
6. Perabot
7. Langsir
8. Bunga-bungaan (hiasan butik, cuma perlu mintak kaler bunga je)


5 comments on "Cadar Cotton ke Cadar Lace Rambu-Rambu?"

Lady Butterfly on March 2, 2011 at 10:28 AM said...

kalo blk pengantin ncm dlm gambo 2, abis la dilla mlm pertama..hik hik hik....hahahaaaaaaa (gelak jahat..jgn mara ehh....

Fardilla Fawzi on March 2, 2011 at 10:36 AM said...

Huhu jangan cakap.....seram..

akak nak tips mcm mana tak bagi on malam pertama....nak on kat tmpat lain...takut ada yang tak tahan....(mengong statement)...

Huhu

cik syahira (a soldier's gf) on March 2, 2011 at 11:37 AM said...

assalamualaikum dilla,

saya sukakan cadar cotton. lebih selesa (=

Fardilla Fawzi on March 2, 2011 at 12:31 PM said...

Salam Syahira.

Yes ada penyokong...hehe

Saya pun suka yang coton..selesa and best nak golek-golek berbanding dgn kain yg licin tu...huhu

HeLiNa on March 6, 2011 at 12:28 PM said...

cadar cotton lebih digemari skrg...boleh hamparkan sekeping kain lace di atas cadar utk menmhkan seri..atau bole pakai bedspread puteh corak2 bunga2 optional..bole visit blog ni utk koleksi cadar cotton dan bedspread :)

http://cadar-english-style.blogspot.com/

Disable Right Click