Followers

Saturday, March 19, 2011

Pindah Barang Hooray



Salam dan hai uolss,

Adeih badan penat-penat ok after mengangkut satu-satu barang kat rumah Taman Medan. En suami Azli pesan tak payah angkat lagi. Tunggu esok je die datang. Tapi niat hati tak tergamak nak menyusahkan beliau. So saya angkatla sikit-sikit. Masa dok sedap angkat barang loading ke kereta super power saya, ada la sibuk mamat sekor ni dok usha. Pastu sibuk nak offer diri nak tolong angkatkan barang. Tapi cakap dari jauh la, tak berani datang dekat. Saya memang dah perasan mamat ni lama dah. Dari dulu lagi die dah sibuk-sibuk skodeng saya. Ni bukan syok sendiri ok. Kalau uols nak muntah silakan.

So masa second trip saya angkut barang, die dah turun dari moto konon nak pergi kat saya. Saya terasa macam ada orang nak datang terus saya pandang. Uolss pahamla kan muka bekeng saya. Terus mamat tu tak jadik nak datang. Patah balik kat kawan die. Pastu dari tempat die saya dengar sibuk dok nak offer diri nak tolong angkutkan barang. Saya buat pekak je. Saya rela menyusahkan diri angkat barang sorang-sorang ok. Malas nak semak otak menjawab segala pertanyaan bagai.

Trip yang last sekali saya angkut barang terus masuk dalam kereta. Saya perasan mamat tu dah datang dekat. Belum sempat saya tutup pintu dah terpacul kat tepi pintu kereta. Buat-buat tanya soalan bodo...

Mamat : Eh nak pindah ker??
Saya : Takla...
Mamat : Owh ingtkan nak pindah...
Saya : (Bengong)....nak pindahla...abis buat apa saya angkut barang bebanyak ni....
Mamat : (Tersengih)...owh nak pindah mana???
Saya : Kat Pandan Perdana kat Cheras...
Mamat : Owh...dah lama ke duduk sini...duduk ngn sape...berapa orang.....(bape banyak soklan la)
Saya: (Malas nak tulis)
.............
Mamat : Ok jumpa lagi..drive elok-elok


Huh menyibuk kan. Saya perasan masa dulu tiap kali saya pergi pasar malam sibuk dok nak skodeng. Tapi mcm biasa saya mesti akan buat muka masam and bekeng. So die takkan berani tegur saya. Nasib baik tips saya berjaya. Baru arini die berjaya cakap dengan saya. Nasibla saya dah nak pindah dari situ.......



0 Kata-Kata Inspirasi:

Saturday, March 19, 2011

Pindah Barang Hooray




Salam dan hai uolss,

Adeih badan penat-penat ok after mengangkut satu-satu barang kat rumah Taman Medan. En suami Azli pesan tak payah angkat lagi. Tunggu esok je die datang. Tapi niat hati tak tergamak nak menyusahkan beliau. So saya angkatla sikit-sikit. Masa dok sedap angkat barang loading ke kereta super power saya, ada la sibuk mamat sekor ni dok usha. Pastu sibuk nak offer diri nak tolong angkatkan barang. Tapi cakap dari jauh la, tak berani datang dekat. Saya memang dah perasan mamat ni lama dah. Dari dulu lagi die dah sibuk-sibuk skodeng saya. Ni bukan syok sendiri ok. Kalau uols nak muntah silakan.

So masa second trip saya angkut barang, die dah turun dari moto konon nak pergi kat saya. Saya terasa macam ada orang nak datang terus saya pandang. Uolss pahamla kan muka bekeng saya. Terus mamat tu tak jadik nak datang. Patah balik kat kawan die. Pastu dari tempat die saya dengar sibuk dok nak offer diri nak tolong angkutkan barang. Saya buat pekak je. Saya rela menyusahkan diri angkat barang sorang-sorang ok. Malas nak semak otak menjawab segala pertanyaan bagai.

Trip yang last sekali saya angkut barang terus masuk dalam kereta. Saya perasan mamat tu dah datang dekat. Belum sempat saya tutup pintu dah terpacul kat tepi pintu kereta. Buat-buat tanya soalan bodo...

Mamat : Eh nak pindah ker??
Saya : Takla...
Mamat : Owh ingtkan nak pindah...
Saya : (Bengong)....nak pindahla...abis buat apa saya angkut barang bebanyak ni....
Mamat : (Tersengih)...owh nak pindah mana???
Saya : Kat Pandan Perdana kat Cheras...
Mamat : Owh...dah lama ke duduk sini...duduk ngn sape...berapa orang.....(bape banyak soklan la)
Saya: (Malas nak tulis)
.............
Mamat : Ok jumpa lagi..drive elok-elok


Huh menyibuk kan. Saya perasan masa dulu tiap kali saya pergi pasar malam sibuk dok nak skodeng. Tapi mcm biasa saya mesti akan buat muka masam and bekeng. So die takkan berani tegur saya. Nasib baik tips saya berjaya. Baru arini die berjaya cakap dengan saya. Nasibla saya dah nak pindah dari situ.......



0 comments on "Pindah Barang Hooray"

Disable Right Click