Followers

Tuesday, March 15, 2011

Bunga Pahar Versi Gediks



Salam dan hai,


Hari ni saya nak celoteh sikit perihal bunga pahar. Ingat tak post yang dolu-dolu konon saya mahu DIY bunga pahar sendiri. Klik here.

Mula-mula berkobar mahu buat sendiri. Tup tup keluar post yang ni plak. Klik sini.


Dah putus asa la plak nak hasilkan bunga pahar sendiri. Then tup tup tibe-tibe berkobar balik nak buat sendiri. Macam ke***g kan. Rase nak lempang je.

Tebiat saya ni suka nampak bende yang nampak meriah. Uols bole imagine kan fikiran tamak haloba saya ni. Kalau bole, bunga pahar tu nanti saya nak nampak kembang je. Then bile disatukan die akan nampak rimbun. So nampak cantek la. Ni teori saya. Tak tahu la plak kalau taste uols.

So semalam Mek Huda ni dah siap borong barang nak buat DIY bunga pahar sendiri. Saya plak tibe-tibe rasa teruja. Dulu ke main lagi cakap takdo maso la, bizi la....byk sangat alasannya. Cakap jela malas. Senang citer kan. Huhu


So semalam naik syeikh nak buat sendiri. Memandangkan kos nak hasilkan sendiri lebih murah dari beli dah siap. Cuma kite kene korbankan masa dan tenaga la untuk hasilkannya. Nak seribu daya, taknak seribu dalih. Betol idak???


Can u imagine, bunga pahar yang Mek Huda tu nak, yang siap buat dalam RM 3.90 sebatang. And cuba darabkan dengan 100 batang. Tu kalau nak 100 batang. Kalau lebih tak ke membazir. Orang kedekut mcm i mmg berkire ok every single cents. Huhu

So after beli barang semua kos hanyalah dalam RM 100 ++ sikit. Jauh lebih jimat.






Ni banyak lagi kene touch up. Mahu kasi meriah lagi kaler die.






Janji ada...kau ada???? Huhu
Saya suka pattern kembang kat atas.





P/s: Masing-masing ada taste tersendiri.


0 Kata-Kata Inspirasi:

Tuesday, March 15, 2011

Bunga Pahar Versi Gediks




Salam dan hai,


Hari ni saya nak celoteh sikit perihal bunga pahar. Ingat tak post yang dolu-dolu konon saya mahu DIY bunga pahar sendiri. Klik here.

Mula-mula berkobar mahu buat sendiri. Tup tup keluar post yang ni plak. Klik sini.


Dah putus asa la plak nak hasilkan bunga pahar sendiri. Then tup tup tibe-tibe berkobar balik nak buat sendiri. Macam ke***g kan. Rase nak lempang je.

Tebiat saya ni suka nampak bende yang nampak meriah. Uols bole imagine kan fikiran tamak haloba saya ni. Kalau bole, bunga pahar tu nanti saya nak nampak kembang je. Then bile disatukan die akan nampak rimbun. So nampak cantek la. Ni teori saya. Tak tahu la plak kalau taste uols.

So semalam Mek Huda ni dah siap borong barang nak buat DIY bunga pahar sendiri. Saya plak tibe-tibe rasa teruja. Dulu ke main lagi cakap takdo maso la, bizi la....byk sangat alasannya. Cakap jela malas. Senang citer kan. Huhu


So semalam naik syeikh nak buat sendiri. Memandangkan kos nak hasilkan sendiri lebih murah dari beli dah siap. Cuma kite kene korbankan masa dan tenaga la untuk hasilkannya. Nak seribu daya, taknak seribu dalih. Betol idak???


Can u imagine, bunga pahar yang Mek Huda tu nak, yang siap buat dalam RM 3.90 sebatang. And cuba darabkan dengan 100 batang. Tu kalau nak 100 batang. Kalau lebih tak ke membazir. Orang kedekut mcm i mmg berkire ok every single cents. Huhu

So after beli barang semua kos hanyalah dalam RM 100 ++ sikit. Jauh lebih jimat.






Ni banyak lagi kene touch up. Mahu kasi meriah lagi kaler die.






Janji ada...kau ada???? Huhu
Saya suka pattern kembang kat atas.





P/s: Masing-masing ada taste tersendiri.


0 comments on "Bunga Pahar Versi Gediks"

Disable Right Click