Followers

Tuesday, July 31, 2012

Dekorasi Dining Area Part 1


Mana satu pilihan hati??




Lepas tengok gambar ni saya rasa jatuh hati pulak,
Sebab suka sangat dengan kombinasi warna putih tu dengan padanan perabot yang sangat simple,
Set meja makan tu dari IKEA,
Cantik plak bila dipadankan dengan dekorasinya yang kemas dan simple,
Tiba-tiba terasa nak beli set meja IKEA ni sebab memandangkan faktor keluasan rumah yang terhad.
Murah pun murah..
=)




Mula-mula memang nak yang macam ni,
Konon nak meramaikan jemaah semasa makan,
Nak beli 8 seater terus,
Bila pikir balik dalam masa terdekat hanya kami berdua yang ada kat rumah tu,
Suka warna dia sebab sesuai dengan warna sofa.






Yang ni pun cantik,
Warna coklat sesuai dengan konsep rumah down-to-earth,
=p
Setakat ni masa ronda-ronda kedai perabot tak jumpa lagi yang berkenan.
Kalau beli yang fabrik susah plak nak jaga bila ada anak nanti.







Warna putih/krim memang memberi ilusi ruang yang besar,
Sesuai dengan rumah saya yang sempit,
Huhu
Tapi paham-pahamla kita makan bukan bersopan-santun,

So cancel la beli set fabrik yang warna putih.
=p






So pilihan uolss yang mana??
Nak attach ruang makan kat rumah tapi hp buat hal plak.
Next post jela ye.

=)


Pic Ihsan dari Google.com

4 Kata-Kata Inspirasi:

farahazyanti said...

Yang atas sekali tu simple and cantik akak.. :D

NawaLatisya said...

Hai Farahazyanti,

yup akak pun suka yg atas tu, kemas simple and cantik, duit pon tak byk nak kuarkan kalau beli set tu...huhuhu =p

mazlen johar said...

Yg ikea tu simple n nice, untuk permulaan sgt better... Hehe.. Tp skeang msti dah bl kan...

mazlen johar said...

Yg ikea tu simple n nice, untuk permulaan sgt better... Hehe.. Tp skeang msti dah bl kan...

Tuesday, July 31, 2012

Dekorasi Dining Area Part 1



Mana satu pilihan hati??




Lepas tengok gambar ni saya rasa jatuh hati pulak,
Sebab suka sangat dengan kombinasi warna putih tu dengan padanan perabot yang sangat simple,
Set meja makan tu dari IKEA,
Cantik plak bila dipadankan dengan dekorasinya yang kemas dan simple,
Tiba-tiba terasa nak beli set meja IKEA ni sebab memandangkan faktor keluasan rumah yang terhad.
Murah pun murah..
=)




Mula-mula memang nak yang macam ni,
Konon nak meramaikan jemaah semasa makan,
Nak beli 8 seater terus,
Bila pikir balik dalam masa terdekat hanya kami berdua yang ada kat rumah tu,
Suka warna dia sebab sesuai dengan warna sofa.






Yang ni pun cantik,
Warna coklat sesuai dengan konsep rumah down-to-earth,
=p
Setakat ni masa ronda-ronda kedai perabot tak jumpa lagi yang berkenan.
Kalau beli yang fabrik susah plak nak jaga bila ada anak nanti.







Warna putih/krim memang memberi ilusi ruang yang besar,
Sesuai dengan rumah saya yang sempit,
Huhu
Tapi paham-pahamla kita makan bukan bersopan-santun,

So cancel la beli set fabrik yang warna putih.
=p






So pilihan uolss yang mana??
Nak attach ruang makan kat rumah tapi hp buat hal plak.
Next post jela ye.

=)


Pic Ihsan dari Google.com

4 comments on "Dekorasi Dining Area Part 1"

farahazyanti on July 31, 2012 at 12:52 PM said...

Yang atas sekali tu simple and cantik akak.. :D

NawaLatisya on July 31, 2012 at 1:16 PM said...

Hai Farahazyanti,

yup akak pun suka yg atas tu, kemas simple and cantik, duit pon tak byk nak kuarkan kalau beli set tu...huhuhu =p

mazlen johar on June 13, 2013 at 11:28 PM said...

Yg ikea tu simple n nice, untuk permulaan sgt better... Hehe.. Tp skeang msti dah bl kan...

mazlen johar on June 13, 2013 at 11:39 PM said...

Yg ikea tu simple n nice, untuk permulaan sgt better... Hehe.. Tp skeang msti dah bl kan...

Disable Right Click