Followers

Friday, July 06, 2012

Tentang Tempat Baru


Tentang tempat baru:


  • Saya keluar rumah pukul 815 am, pukul 845 am dah boleh sampai depan opis. Sebelum nie kalau keluar rumah pukul 7 am sampai opis 830 am, tu pon kalau jalan tak jem sangat.
  • Kat sini balik pukul 5 pm. Style kat sini lagi 10 minit memang dah start kemas and tunggu masa nak cau cin cau. Selalu saya gerak pukul 5 pm, pukul 530 pm saya dah terpacak depan rumah. Sebelum ni pukul 7 pm baru sampai rumah.
  • Duit untuk tol memang jimat habis. Saya tak ikut highway sebab dari rumah saya ke Nilai ada jalan short cut/ dalam. Jalan pun tak jem. Jimat sangat.
  • Students kat sini tak ramai. Paling ramai dalam kelas saya hanya 17 orang. Sebelum ni students saya pernah mencecah 60 orang satu kelas.
  • Saya ada 6 subjek yang perlu saya ajar. Memang pening nak study balik. Redha jela. Sebelum ni saya boleh pilih nak ajar subjek apa. Paling banyak pun empat. Tu pun saya dah kelam kabut.
  • Saya kene ajar subjek Baking and Pastry dimana saya memang takda strength sangat dengan subjek ni. Nak masak ikut resepi memang boleh tapi dari segi sientifik contoh kalau pukul telur terlebih and so on, boleh jawap ke. Lagipun masa degree boleh kira berapa kali saya masuk kelas pastry. Soft roll pon tak pernah buat. Dah ajar students Culinary terima jela dengan hati terbuka.
  • Opis kat sini semua kaki senyap. Takda pun bising macam kat tempat lama. Semua fokus menghadap pc masing-masing. Saya rindu suasana Cybernetics.
  • Kat sini lecturers kene banyak buat report. Buat itu ini bagai. Dengan nota lagi saya nak kene siapkan. Sampaikan saya terpaksa bawa balik kerja ke rumah. Selalunya notes and study la. Sebab macam tak sempat nak buat time opis. Kelas agak pack.
  • Saya dengar cite gaji kat sini diberi secara cheque. And paling lambat mereka pernah terima gaji adalah pada 9 haribulan. Gila kentang. Ternganga saya dengar. Padahal masa kat Cybernetics dulu saya selalu merungut bila dah 30 haribulan gaji tak masuk lagi. Rupanya kat sini lagi lambat. Dengar kata harini, diorang tak dapat lagi gaji...ntahla....
  • You know what..saya tak berjmpa lagi dengan pihak HR untuk sian offer letter bagai. Takda pun nak terangkan prosedur yang perlu saya tahu disini. Semuanya inisiatif saya untuk bertanya. Ikutkan hati esok saya taknak datang kerja. Padan muka mereka. Haha. Yela takda agreement apa-apa kan. Saya pun tak pasti status saya kat sini.
  • Kat sini pada pandangan saya susah nak print notes and fotostat notes untuk students. Opis tingkat 3 tapi kalau nak print bagai kene turun aras satu. Dulu kalau lif rosak rasa mengeluh macam nak mati. Kat sini hari-hari saya kene naik tingkat 3 ikut tangga ok. What a wonderful day!
  • Students kat sini semua baik-baik and friendly dan saya dah jadi salah satu lecturer feveret mereka. Ok fine saya perasan.
  • Saya sedang mencuba sebaik mungkin untuk adapt situasi kat sini. Dan dalam hati saya berharap saya takkan lama dalam keadaan environment yang macam ni. Hahaha jahatnya...=p
  • And dalam pada masa yang sama nak cari alternatif baru. Taknak saya terperangkap dalam opis yang misteri ni. Haha. Maybe uolss akan cakap saya baru lagi. Tak sampai seminggu. So i tak boleh nak underestimate situation kat sini. Ouchhh okla my mistakes....=p





Sangat merindui suasana Cybernetics. 
Frankly speaking environment di sana lebih sistematik. 
Saya rindu kawan-kawan saya disana.





1 Kata-Kata Inspirasi:

Bazilah (^0^) said...

ehhh arini pon x dpt gaji lg? siannye dorg. kalau kt kilang bazi lah, mmg budak2 nih dah mogok bising2 punye hehe

Friday, July 06, 2012

Tentang Tempat Baru



Tentang tempat baru:


  • Saya keluar rumah pukul 815 am, pukul 845 am dah boleh sampai depan opis. Sebelum nie kalau keluar rumah pukul 7 am sampai opis 830 am, tu pon kalau jalan tak jem sangat.
  • Kat sini balik pukul 5 pm. Style kat sini lagi 10 minit memang dah start kemas and tunggu masa nak cau cin cau. Selalu saya gerak pukul 5 pm, pukul 530 pm saya dah terpacak depan rumah. Sebelum ni pukul 7 pm baru sampai rumah.
  • Duit untuk tol memang jimat habis. Saya tak ikut highway sebab dari rumah saya ke Nilai ada jalan short cut/ dalam. Jalan pun tak jem. Jimat sangat.
  • Students kat sini tak ramai. Paling ramai dalam kelas saya hanya 17 orang. Sebelum ni students saya pernah mencecah 60 orang satu kelas.
  • Saya ada 6 subjek yang perlu saya ajar. Memang pening nak study balik. Redha jela. Sebelum ni saya boleh pilih nak ajar subjek apa. Paling banyak pun empat. Tu pun saya dah kelam kabut.
  • Saya kene ajar subjek Baking and Pastry dimana saya memang takda strength sangat dengan subjek ni. Nak masak ikut resepi memang boleh tapi dari segi sientifik contoh kalau pukul telur terlebih and so on, boleh jawap ke. Lagipun masa degree boleh kira berapa kali saya masuk kelas pastry. Soft roll pon tak pernah buat. Dah ajar students Culinary terima jela dengan hati terbuka.
  • Opis kat sini semua kaki senyap. Takda pun bising macam kat tempat lama. Semua fokus menghadap pc masing-masing. Saya rindu suasana Cybernetics.
  • Kat sini lecturers kene banyak buat report. Buat itu ini bagai. Dengan nota lagi saya nak kene siapkan. Sampaikan saya terpaksa bawa balik kerja ke rumah. Selalunya notes and study la. Sebab macam tak sempat nak buat time opis. Kelas agak pack.
  • Saya dengar cite gaji kat sini diberi secara cheque. And paling lambat mereka pernah terima gaji adalah pada 9 haribulan. Gila kentang. Ternganga saya dengar. Padahal masa kat Cybernetics dulu saya selalu merungut bila dah 30 haribulan gaji tak masuk lagi. Rupanya kat sini lagi lambat. Dengar kata harini, diorang tak dapat lagi gaji...ntahla....
  • You know what..saya tak berjmpa lagi dengan pihak HR untuk sian offer letter bagai. Takda pun nak terangkan prosedur yang perlu saya tahu disini. Semuanya inisiatif saya untuk bertanya. Ikutkan hati esok saya taknak datang kerja. Padan muka mereka. Haha. Yela takda agreement apa-apa kan. Saya pun tak pasti status saya kat sini.
  • Kat sini pada pandangan saya susah nak print notes and fotostat notes untuk students. Opis tingkat 3 tapi kalau nak print bagai kene turun aras satu. Dulu kalau lif rosak rasa mengeluh macam nak mati. Kat sini hari-hari saya kene naik tingkat 3 ikut tangga ok. What a wonderful day!
  • Students kat sini semua baik-baik and friendly dan saya dah jadi salah satu lecturer feveret mereka. Ok fine saya perasan.
  • Saya sedang mencuba sebaik mungkin untuk adapt situasi kat sini. Dan dalam hati saya berharap saya takkan lama dalam keadaan environment yang macam ni. Hahaha jahatnya...=p
  • And dalam pada masa yang sama nak cari alternatif baru. Taknak saya terperangkap dalam opis yang misteri ni. Haha. Maybe uolss akan cakap saya baru lagi. Tak sampai seminggu. So i tak boleh nak underestimate situation kat sini. Ouchhh okla my mistakes....=p





Sangat merindui suasana Cybernetics. 
Frankly speaking environment di sana lebih sistematik. 
Saya rindu kawan-kawan saya disana.





1 comments on "Tentang Tempat Baru"

Bazilah (^0^) on July 6, 2012 at 2:38 PM said...

ehhh arini pon x dpt gaji lg? siannye dorg. kalau kt kilang bazi lah, mmg budak2 nih dah mogok bising2 punye hehe

Disable Right Click