Followers

Saturday, July 21, 2012

Sahur Yang Pertama

21 Julai 2012 (1 Ramadan 1433)

Akhirnya waktu yang dinanti dah tiba. Hari ni hari pertama kita berpuasa. Macam mana dengan perjalanan puasa harini.

Alhamdullilah pagi tadi berjaya bangun sahur dengan jayanya. Pengalaman baru bagi saya. Oleh itu disebabkan pengalaman baru, kalau boleh tiap hari saya nak catat perjalanan Ramadan saya di sini. So jangan nak muntahla ye kalau baca part yang sama je...=p

First sahur tak mencabar sangat. Pagi tadi kami bersahurkan bubur ayam. Bubur ayam tu saya dah siap stand by masak semalam. Alang-alang masak untuk dinner, saya siapkan makanan untuk sahur terus. So bila bangun saya hanya panaskan saje. Mudah.

Skang ni saya nak jadikan rutin harian, setiap kali sahur wajib minum susu annum and kurma. Untuk kesihatan dalaman. Multivitamin yang lain pun sama kene amalkan. Cuma skang ni cuba makan asik folik je. Vitamin yang lain untuk tenaga belum decide lagi nak consume yang mana. Nak jaga kesihatan betol-betol. Takut umur 26 tapi umur badan 62..sape nak jawab???



Emm okla. Macam mana pengalaman anda pula???




P/s: Pagi ni B hantar pergi kerja. Bila dia willing nak hantar alamatnya merah la punch card saya......Huhu...


0 Kata-Kata Inspirasi:

Saturday, July 21, 2012

Sahur Yang Pertama


21 Julai 2012 (1 Ramadan 1433)

Akhirnya waktu yang dinanti dah tiba. Hari ni hari pertama kita berpuasa. Macam mana dengan perjalanan puasa harini.

Alhamdullilah pagi tadi berjaya bangun sahur dengan jayanya. Pengalaman baru bagi saya. Oleh itu disebabkan pengalaman baru, kalau boleh tiap hari saya nak catat perjalanan Ramadan saya di sini. So jangan nak muntahla ye kalau baca part yang sama je...=p

First sahur tak mencabar sangat. Pagi tadi kami bersahurkan bubur ayam. Bubur ayam tu saya dah siap stand by masak semalam. Alang-alang masak untuk dinner, saya siapkan makanan untuk sahur terus. So bila bangun saya hanya panaskan saje. Mudah.

Skang ni saya nak jadikan rutin harian, setiap kali sahur wajib minum susu annum and kurma. Untuk kesihatan dalaman. Multivitamin yang lain pun sama kene amalkan. Cuma skang ni cuba makan asik folik je. Vitamin yang lain untuk tenaga belum decide lagi nak consume yang mana. Nak jaga kesihatan betol-betol. Takut umur 26 tapi umur badan 62..sape nak jawab???



Emm okla. Macam mana pengalaman anda pula???




P/s: Pagi ni B hantar pergi kerja. Bila dia willing nak hantar alamatnya merah la punch card saya......Huhu...


0 comments on "Sahur Yang Pertama"

Disable Right Click