Followers

Monday, July 02, 2012

First Day?


Hari ni first day saya memulakan kerja baru di tempat baru. Memang rasa berat hati nak mula kerja sebab dah terbiasa and rasa seronok duduk kat rumah seminggu. Nasib baik tempat opis dengan rumah dekat berbanding sebelum nie. Tadi saya cuma amik masa setengah jam dari opis ke rumah. Dan alhamdullilah traffic sangat smooth. Perkara nie yang saya impikan selama nie... =))

Harini ada 2 kelas. Tak tahu macam mana respon dalam kelas nanti. Walaupun saya ada pengalaman mengajar hampir 3 tahun, tapi bila berubah angin terasa macam zero knowledge and experience. Rasa gementar bagai nak menghadap new environment nie. Yang bezanya kali nie students saya tak ramai, below 20. Tu yang best sebab i can handle them....insya Allah. Sebelum nie students saya paling sikit dalam 20 orang. Fuhhh...

Total subjek yang kene ajar plak ENAM (6) ok. Banyak kan. Pening nak study balik satu-satu. Kat sini saya tak dapat step lagi how deep mereka memberi input kepada students. Bila tengok syllabus macam banyak sangat yang nak di-cover. Fuhhh....

Semoga semuanya positif saje!

Think positive!

Yang penting episod KL- Seremban dah takda sambungan lagi. Harap sangat.

0 Kata-Kata Inspirasi:

Monday, July 02, 2012

First Day?



Hari ni first day saya memulakan kerja baru di tempat baru. Memang rasa berat hati nak mula kerja sebab dah terbiasa and rasa seronok duduk kat rumah seminggu. Nasib baik tempat opis dengan rumah dekat berbanding sebelum nie. Tadi saya cuma amik masa setengah jam dari opis ke rumah. Dan alhamdullilah traffic sangat smooth. Perkara nie yang saya impikan selama nie... =))

Harini ada 2 kelas. Tak tahu macam mana respon dalam kelas nanti. Walaupun saya ada pengalaman mengajar hampir 3 tahun, tapi bila berubah angin terasa macam zero knowledge and experience. Rasa gementar bagai nak menghadap new environment nie. Yang bezanya kali nie students saya tak ramai, below 20. Tu yang best sebab i can handle them....insya Allah. Sebelum nie students saya paling sikit dalam 20 orang. Fuhhh...

Total subjek yang kene ajar plak ENAM (6) ok. Banyak kan. Pening nak study balik satu-satu. Kat sini saya tak dapat step lagi how deep mereka memberi input kepada students. Bila tengok syllabus macam banyak sangat yang nak di-cover. Fuhhh....

Semoga semuanya positif saje!

Think positive!

Yang penting episod KL- Seremban dah takda sambungan lagi. Harap sangat.

0 comments on "First Day?"

Disable Right Click