Followers

Saturday, July 28, 2012

Aktiviti Ramadan Hari Ke-8


Harini mengikut perancangan berbuka di rumah Kak Tam (kakak husband),
Memang aktiviti weekend mereka bulan puasa,
Bawak pot luck memasing and gilir-gilir berbuka kat rumah memasing,
Adik-beradik husband memang banyak yang tinggal di Seremban so boleh la nak buat aktiviti macam tu,
Rumah saya Sabtu minggu depan.

Macam family saya, sorang kat Penang, sorang kat Seremban and sorang kat Ipoh memang tak dapatlah nak buat aktiviti macam tu...huhu

So ingatkan nak buat kuih buah melaka atau orang nogori cakap Onde-Onde petang ni,
Kuih feveret husband and tak puas bila beli kat bazar.

Semalam beli kuih lapis (teringat opah) kat bazar,
Sampai rumah rupanya makcik tu tipu saya,
Kuih lapis tu dah bau semacam macam nak basi,
Takpe makcik, makcik berdosa jual kuih basi di bulan mulia ni....
Tak berani nak makan sebab saya baru mengalami insiden food poisoning sampai lembik and kene cucuk bila sampai klinik.
Fobia yang amat!


Kalau balik Ipoh boleh suruh opah buatkan sebab opah punya kuih lapis memang terbaeekk...





Sedapnya.
Hasil ihsan Google





Balik berbuka solat terawih kat rumah Tuan Sheikh Adib,
Dah seminggu berpuasa baru first time saya nak berterawih.
Malunya saya pada awak semua..
Huhu



So apa aktiviti Ramadan korang hujung minggu ni???



P/s: Mencari buffet Ramadan spesial area Seremban...









0 Kata-Kata Inspirasi:

Saturday, July 28, 2012

Aktiviti Ramadan Hari Ke-8



Harini mengikut perancangan berbuka di rumah Kak Tam (kakak husband),
Memang aktiviti weekend mereka bulan puasa,
Bawak pot luck memasing and gilir-gilir berbuka kat rumah memasing,
Adik-beradik husband memang banyak yang tinggal di Seremban so boleh la nak buat aktiviti macam tu,
Rumah saya Sabtu minggu depan.

Macam family saya, sorang kat Penang, sorang kat Seremban and sorang kat Ipoh memang tak dapatlah nak buat aktiviti macam tu...huhu

So ingatkan nak buat kuih buah melaka atau orang nogori cakap Onde-Onde petang ni,
Kuih feveret husband and tak puas bila beli kat bazar.

Semalam beli kuih lapis (teringat opah) kat bazar,
Sampai rumah rupanya makcik tu tipu saya,
Kuih lapis tu dah bau semacam macam nak basi,
Takpe makcik, makcik berdosa jual kuih basi di bulan mulia ni....
Tak berani nak makan sebab saya baru mengalami insiden food poisoning sampai lembik and kene cucuk bila sampai klinik.
Fobia yang amat!


Kalau balik Ipoh boleh suruh opah buatkan sebab opah punya kuih lapis memang terbaeekk...





Sedapnya.
Hasil ihsan Google





Balik berbuka solat terawih kat rumah Tuan Sheikh Adib,
Dah seminggu berpuasa baru first time saya nak berterawih.
Malunya saya pada awak semua..
Huhu



So apa aktiviti Ramadan korang hujung minggu ni???



P/s: Mencari buffet Ramadan spesial area Seremban...









0 comments on "Aktiviti Ramadan Hari Ke-8"

Disable Right Click