Followers

Monday, March 28, 2011

Diari Ahad



Salam dan hai,

Semalam seperti yang dijanjikan saya date bersama Bumblebee...

Mula-mula saya yang nak gi Semban, tengok beliau yang nak datang. So saya layankan aje. Memandangkan En Azli ada urusan kat Gombak.

Lagi 2 hari besday bumblebee...Jumaat ni saya balik Ipoh. Tak sempat nak celebrate sesama. Bukan celebrate sangat pun, just belanja makan. Bumblebee kan suka makan.....

Lepas ke Gombak, kami ke IKEA jejalan. Tak tahu nak gi mana. Bumblebee cadang mahu ke IKEA untuk tengok-tengok barang. Bee cakap design perabot IKEA tak bestla. Better cari kat kedai perabot lain. Itu hanya pendapat. Kalau kebulur sangat nak beli barang IKEA, mungkin bole beli set peralatan rumah yang lain. Contoh mcm periuk kuali senduk bagai. Tu memang saya berkenan nak beli compare dengan set katil sofa tu. Ok enuf tentang IKEA.

Ingat lepas pergi IKEA nak tengok wayang..tapi kesian plak kat bee..dah mcm penat sangat coz tak cukup tido. Nanti kalau tengok wayang pukul bape plak bee nak sampai Semban kan.

Ok takpe, saya terus bawak bee makan kat Sentul. Kat sini port selalu saya and Murni makan-makan. Agak-agak kalu tengah malam after balik tuisyen terasa lapar, rela la kami ke sini walaupon agak jauh sikit dari rumah. Makanan kat sini memang terbaik plus agak murah la jugak.

Semalam kami order menu biasa

Nasi putih
Tomyam putih
Kailan goreng ikan masin
Ikan masak stim
Air epal asam boi



Apa kes kangkung goreng belacan....typo...




Terbaekkk....



Api hampir menyambar ke muka.
Kurang duit hantaran i,
Dan org tu boleh menjawab...
Tinggal RM100 je...
Sungguh kejam
Tu pun nak berkire ke bee...










And last but not least...
Pic bikin muntah










Satu jam dah siap tapi bumblebee tak sampai-sampai lagi....



:: Petua hubungan berkekalan ::
Sabar itu separuh dari iman






0 Kata-Kata Inspirasi:

Monday, March 28, 2011

Diari Ahad




Salam dan hai,

Semalam seperti yang dijanjikan saya date bersama Bumblebee...

Mula-mula saya yang nak gi Semban, tengok beliau yang nak datang. So saya layankan aje. Memandangkan En Azli ada urusan kat Gombak.

Lagi 2 hari besday bumblebee...Jumaat ni saya balik Ipoh. Tak sempat nak celebrate sesama. Bukan celebrate sangat pun, just belanja makan. Bumblebee kan suka makan.....

Lepas ke Gombak, kami ke IKEA jejalan. Tak tahu nak gi mana. Bumblebee cadang mahu ke IKEA untuk tengok-tengok barang. Bee cakap design perabot IKEA tak bestla. Better cari kat kedai perabot lain. Itu hanya pendapat. Kalau kebulur sangat nak beli barang IKEA, mungkin bole beli set peralatan rumah yang lain. Contoh mcm periuk kuali senduk bagai. Tu memang saya berkenan nak beli compare dengan set katil sofa tu. Ok enuf tentang IKEA.

Ingat lepas pergi IKEA nak tengok wayang..tapi kesian plak kat bee..dah mcm penat sangat coz tak cukup tido. Nanti kalau tengok wayang pukul bape plak bee nak sampai Semban kan.

Ok takpe, saya terus bawak bee makan kat Sentul. Kat sini port selalu saya and Murni makan-makan. Agak-agak kalu tengah malam after balik tuisyen terasa lapar, rela la kami ke sini walaupon agak jauh sikit dari rumah. Makanan kat sini memang terbaik plus agak murah la jugak.

Semalam kami order menu biasa

Nasi putih
Tomyam putih
Kailan goreng ikan masin
Ikan masak stim
Air epal asam boi



Apa kes kangkung goreng belacan....typo...




Terbaekkk....



Api hampir menyambar ke muka.
Kurang duit hantaran i,
Dan org tu boleh menjawab...
Tinggal RM100 je...
Sungguh kejam
Tu pun nak berkire ke bee...










And last but not least...
Pic bikin muntah










Satu jam dah siap tapi bumblebee tak sampai-sampai lagi....



:: Petua hubungan berkekalan ::
Sabar itu separuh dari iman






0 comments on "Diari Ahad"

Disable Right Click