Followers

Thursday, February 03, 2011

Eyeliner & Krim Safi



Petang tadi saya bersama mak dan Makcik Jah pergi melawat sepupu yang berumur 10 tahun di hospital. Nak tau sakit ape?? Darah tinggi kot. Serius melompat bila saya dengar macam tu. Macam mana plak budak kecik kurus kering plak tu boleh terkena darah tinggi. Doktor tu siap tanya lagi tension ape sampai bole kene darah tinggi. Tu la makan jajan banyak-banyak lagi.


Tapi tadi memang kesian la bila tengok budak-budak kecik sakit. Ada sorang kanak-kanak ni lagi la tragis. Dah la anak yatim piatu. Rumah Kebajikan yang hantar die ke hospital. Sakit tak dapat dikenal pasti. Tapi yang kesiannya sebab kedua belah tangan die diikat atas alasan kanak-kanak ni tersangat hyper-active. Kesian tengok. Tapi nak buat macam mana. Kalau tak ikat ntah ke mana plak die merayap kan. Tapi ada jugak orang yang datang ke katil die untuk bersembang dengan die. I mean pelawat katil sebelah and sinun. Bagus rakyat Malaysia ni kan, sangat prihatin dengan kesusahan orang lain. Yang ni memang saya bangga.


Tadi hospital dah mengalahkan pasar raya. Orang ramai sangat sampai berebut-rebut nak naik lif. Al maklum la saya tersangatla jarang melawat ke hospital. Kalau dapat offer keje kat hospital saya taubat kot taknak. Tak kena dengan jiwa. Rasa aura yang lain macam. Nasib cita-cita nak jadi doktor tu terbantut. Haha (Padahal SPM ko tak pass kan????)


Part yang paling best tadi. Ada sorang pakcik ni tanya "saya sekolah mana??" Hahaha gelak guling-guling. Dah tua bangka sekolah amenda kan. Mungkin muka tanpa eyeliner and krim safi balqis lidah buaya membuatkan muka saya seperti budak sekolah. Padahal saya dah kerja la pakcik. Umur dah tua, tahun ni 25....OMG!!! 25 tahun ek umur saya???? Rasenya baru semalam umur saya 22 tahun.....


Macam mana nak ubah perwatakan dan wajah jadi orang dewasa?? Patut la student tuisyen suka buli saya. Kadang-kadang sampai cerita perihal yang bukan-bukan termasukla abang angkat bagai. Kalau korang la kan, ada ke nak cerita kisah hubungan terlarang korang dengan cikgu???? Ke aku ni yang terlebih layan????



P/s: En Azli pasni sila buat muka budak muda walaupun u dah masuk era tahunan satu lagi dari i. Huhu


0 Kata-Kata Inspirasi:

Thursday, February 03, 2011

Eyeliner & Krim Safi




Petang tadi saya bersama mak dan Makcik Jah pergi melawat sepupu yang berumur 10 tahun di hospital. Nak tau sakit ape?? Darah tinggi kot. Serius melompat bila saya dengar macam tu. Macam mana plak budak kecik kurus kering plak tu boleh terkena darah tinggi. Doktor tu siap tanya lagi tension ape sampai bole kene darah tinggi. Tu la makan jajan banyak-banyak lagi.


Tapi tadi memang kesian la bila tengok budak-budak kecik sakit. Ada sorang kanak-kanak ni lagi la tragis. Dah la anak yatim piatu. Rumah Kebajikan yang hantar die ke hospital. Sakit tak dapat dikenal pasti. Tapi yang kesiannya sebab kedua belah tangan die diikat atas alasan kanak-kanak ni tersangat hyper-active. Kesian tengok. Tapi nak buat macam mana. Kalau tak ikat ntah ke mana plak die merayap kan. Tapi ada jugak orang yang datang ke katil die untuk bersembang dengan die. I mean pelawat katil sebelah and sinun. Bagus rakyat Malaysia ni kan, sangat prihatin dengan kesusahan orang lain. Yang ni memang saya bangga.


Tadi hospital dah mengalahkan pasar raya. Orang ramai sangat sampai berebut-rebut nak naik lif. Al maklum la saya tersangatla jarang melawat ke hospital. Kalau dapat offer keje kat hospital saya taubat kot taknak. Tak kena dengan jiwa. Rasa aura yang lain macam. Nasib cita-cita nak jadi doktor tu terbantut. Haha (Padahal SPM ko tak pass kan????)


Part yang paling best tadi. Ada sorang pakcik ni tanya "saya sekolah mana??" Hahaha gelak guling-guling. Dah tua bangka sekolah amenda kan. Mungkin muka tanpa eyeliner and krim safi balqis lidah buaya membuatkan muka saya seperti budak sekolah. Padahal saya dah kerja la pakcik. Umur dah tua, tahun ni 25....OMG!!! 25 tahun ek umur saya???? Rasenya baru semalam umur saya 22 tahun.....


Macam mana nak ubah perwatakan dan wajah jadi orang dewasa?? Patut la student tuisyen suka buli saya. Kadang-kadang sampai cerita perihal yang bukan-bukan termasukla abang angkat bagai. Kalau korang la kan, ada ke nak cerita kisah hubungan terlarang korang dengan cikgu???? Ke aku ni yang terlebih layan????



P/s: En Azli pasni sila buat muka budak muda walaupun u dah masuk era tahunan satu lagi dari i. Huhu


0 comments on "Eyeliner & Krim Safi"

Disable Right Click