Followers

Friday, February 11, 2011

6 Bulan



Rupanya tinggal lebih kurang 6 bulan,
Oh tidak! masa sangat pantas berlalu,
Entry ni bukan bermaksud mahu menyatakan rasa teruja mahu menikah,
Tapi lebih kepada sikap panik dan mengelabah akibat persediaan yang tidak mencukupi,



Cukupkah duit simpanan saya?

Sempat ke saya lengkapkan semua check list?

Sempatkah saya nak balik Ipoh untuk setelkan preparation?

Macam mana dengan study saya semester ni?

Macam mana saya bahagikan masa antara kerja, tuisyen, master dan preparation?

Berapa banyak masa yang terbuang akibat sikap saya yang malas dan kerap melengahkan perkara penting?

Perlu ke saya ponteng kelas master kerap semata-mata mahu balik Ipoh?

Apa progress setakat bulan ni?

Macam mana dengan thesis saya?? Terbengkalai kah?

Mampu ke saya puas kan hati sume orang?

Mampu ke saya puas kan hati sendiri?




Banyaknya soalan.
Napa perlu serabutkan kepala otak dengan perkara yang tak sepatutnya.
Jangan stress.
Walau apa pun life must go on.
Buat mana yang mampu.
Ikut pada kemampuan diri sendiri.
Sentiasa bersikap rajin.
Selalu follow up dengan famili and En Sayang.
Delegate tasks, kite memang tak mampu nak handle semua perkara sorang-sorang.



P/s: Harini rasa sedih bila si dia tak sihat. Kurang kasih sayang. Mengada-gada sungguh. Sila tarik telinga saya!




0 Kata-Kata Inspirasi:

Friday, February 11, 2011

6 Bulan




Rupanya tinggal lebih kurang 6 bulan,
Oh tidak! masa sangat pantas berlalu,
Entry ni bukan bermaksud mahu menyatakan rasa teruja mahu menikah,
Tapi lebih kepada sikap panik dan mengelabah akibat persediaan yang tidak mencukupi,



Cukupkah duit simpanan saya?

Sempat ke saya lengkapkan semua check list?

Sempatkah saya nak balik Ipoh untuk setelkan preparation?

Macam mana dengan study saya semester ni?

Macam mana saya bahagikan masa antara kerja, tuisyen, master dan preparation?

Berapa banyak masa yang terbuang akibat sikap saya yang malas dan kerap melengahkan perkara penting?

Perlu ke saya ponteng kelas master kerap semata-mata mahu balik Ipoh?

Apa progress setakat bulan ni?

Macam mana dengan thesis saya?? Terbengkalai kah?

Mampu ke saya puas kan hati sume orang?

Mampu ke saya puas kan hati sendiri?




Banyaknya soalan.
Napa perlu serabutkan kepala otak dengan perkara yang tak sepatutnya.
Jangan stress.
Walau apa pun life must go on.
Buat mana yang mampu.
Ikut pada kemampuan diri sendiri.
Sentiasa bersikap rajin.
Selalu follow up dengan famili and En Sayang.
Delegate tasks, kite memang tak mampu nak handle semua perkara sorang-sorang.



P/s: Harini rasa sedih bila si dia tak sihat. Kurang kasih sayang. Mengada-gada sungguh. Sila tarik telinga saya!




0 comments on "6 Bulan"

Disable Right Click