Followers

Monday, February 07, 2011

Bebelan Monday



Salam dan hai,

Amacam first day bekerja after cuti yang sangat panjang??? Masing-masing mesti liat nak bangun pagi tadi kan. Ke saya sorang je yang liat nak bangun pagi tadi. Hehe....

Dengar cite semalam highway sesak macam sardin. Tula sape suruh balik lewat petang. Saya semalam pun gerak dari rumah pukul 12 tghari, kuar je tol Simpang Pulai kreta dah berduyun. Nak taknak terpaksa potong ikut lorong kecemasan laju sikit berbanding ikut lorong yg betul hanya bole pecut 40 km/j. Apa kes?? Tu waktu tengahri...kalo petang saya tak tahu la keadaan die macam mana. Saya sampai KL pun dalam 315 petang. Kire cepat la jugakkan.

Yang Pak Polisi plak sibuk je nak saman-menyaman orang kan bila ikut lorong kecemasan tu. Cube try drive tengok. Nak cakap banyak plak kan. Nasib Ipoh-KL je. Kalo Penang-JB, Perlis-JB...tak ke haru biru..

Apa pun tak payah banyak cakap..saya dah selamat sampai pun kan. So lain kali dah tau la corak perjalanan die macam mana kan.

******

Erm tak sabar nak tunggu MATTA FAIR. Rasenya quotation yang saya dapat aritu terlalu banyak kos die. Ingat saya ingin berjimat. Mana tau kat sana nanti dapat price yang lagi berbaloi. Selera besau tapi bajet ciput kan. Kaedahnya la...


0 Kata-Kata Inspirasi:

Monday, February 07, 2011

Bebelan Monday




Salam dan hai,

Amacam first day bekerja after cuti yang sangat panjang??? Masing-masing mesti liat nak bangun pagi tadi kan. Ke saya sorang je yang liat nak bangun pagi tadi. Hehe....

Dengar cite semalam highway sesak macam sardin. Tula sape suruh balik lewat petang. Saya semalam pun gerak dari rumah pukul 12 tghari, kuar je tol Simpang Pulai kreta dah berduyun. Nak taknak terpaksa potong ikut lorong kecemasan laju sikit berbanding ikut lorong yg betul hanya bole pecut 40 km/j. Apa kes?? Tu waktu tengahri...kalo petang saya tak tahu la keadaan die macam mana. Saya sampai KL pun dalam 315 petang. Kire cepat la jugakkan.

Yang Pak Polisi plak sibuk je nak saman-menyaman orang kan bila ikut lorong kecemasan tu. Cube try drive tengok. Nak cakap banyak plak kan. Nasib Ipoh-KL je. Kalo Penang-JB, Perlis-JB...tak ke haru biru..

Apa pun tak payah banyak cakap..saya dah selamat sampai pun kan. So lain kali dah tau la corak perjalanan die macam mana kan.

******

Erm tak sabar nak tunggu MATTA FAIR. Rasenya quotation yang saya dapat aritu terlalu banyak kos die. Ingat saya ingin berjimat. Mana tau kat sana nanti dapat price yang lagi berbaloi. Selera besau tapi bajet ciput kan. Kaedahnya la...


0 comments on "Bebelan Monday"

Disable Right Click