Followers

Wednesday, February 16, 2011

Nak kene pelangkung ke???



Penatnya bila hari-hari kene lalui hidup macam ni. Balik opis kene berkejar-kejar ke pusat tuisyen plak. Tapi nak buat mcam mana, ni jalan yang saya pilih sebelum menuju ke arah itu. Kat mana lagi saya nak luahkan perasaan kan. Kat sini la the best place untuk saya buang segala perasaan. Kalau nak luah kat orang kang, ada ke orang nak dengar masalah kecik saya ni. Huhu

Minggu exam tak abis lagi. So agak relaks la sikit (bukan hari-hari relaks ke???) berbanding hari yang ada kelas. Walaupun relak sebenarnya ada beberapa tasks yang perlu saya setelkan. Cube lihat to-do-list kat desktop wahai Fardilla. Jangan asik nak ber-blogging je. Naik menyampah ok.

Pagi tadi saya jage exam bersama Huda untuk paper Aviation Documentation. Ok jangan tak tahu ye uolls, Cybernetics ada offer Diploma in Aviation untuk students.

Mengikut peraturan, bila hari Rabu, pelajar wajib untuk memakai T-Shirt kolej untuk ke kelas dan segala urusan kolej. Kepada sesiapa yang tak pakai baju kolej tidak akan dibenarkan untuk masuk ke kelas dan berurusan dengan pihak kolej. Wahh takut tak dengan peraturan ni????

Kalau kite dulu masa zaman belajar bukan main lagi poyo ikut peraturan kan. Eh korang tak ikut peraturan ek?? Saya sorang jela yang skema ni. Huhu

Nak dijadikan cerita, ada sorang pelajar lelaki tak memakai baju kolej. Dan yang paling sakit hati bila ditanya kenapa tak pakai baju. Bole plak jawab dengan selamba badak, cakap baju kene curi. Dahla pakai round neck. Kok ye pun tak pakai T-shirt kolej tak boleh ke nak pakai T-shirt berkolar. Ke kene curi jugak???

Mulut saya pun bole tahan jugak. Saya jawab itu bukan masalah saya bila baju kene curi. Janji hari Rabu memang wajib pakai baju kolej. Saya suruh si polan ni minta surat dari DSA untuk benarkan menduduki peperiksaan. Nak tau die menjawab apa. Die terus blah dengan kawan malaun die sambil membebel...KOLEJ NI MMG MCM NI....

Memang panas je dengar. Kalau rasa taknak belaja kat sini, kolej ni teruk...nape tak ber$%&B^7 je kan. Depan lecturer ko bole kurang ajar mcm tu kan. Memang sangat annoying perangai bebudak skg. Kalau adik saya buat perangai macam tu, dah lama saya pelangkung depan-depan tu jgk. Rase nak lempang je tadi....

Agaknya pelajar kolej memang perangai mcm tu tak?? Kurang ajar sangat. Padahal mintak ilmu dari lecturer jugak. Kalau budak tu la yang masuk kelas saya...saya halau terus. Nak repot mak ayah..silakan...


Haishh geram la bile dok bebel perangai student ni. Lagi 10 tahun bole kene serangan jantung kot. Huh simpang malaikat 44....


0 Kata-Kata Inspirasi:

Wednesday, February 16, 2011

Nak kene pelangkung ke???




Penatnya bila hari-hari kene lalui hidup macam ni. Balik opis kene berkejar-kejar ke pusat tuisyen plak. Tapi nak buat mcam mana, ni jalan yang saya pilih sebelum menuju ke arah itu. Kat mana lagi saya nak luahkan perasaan kan. Kat sini la the best place untuk saya buang segala perasaan. Kalau nak luah kat orang kang, ada ke orang nak dengar masalah kecik saya ni. Huhu

Minggu exam tak abis lagi. So agak relaks la sikit (bukan hari-hari relaks ke???) berbanding hari yang ada kelas. Walaupun relak sebenarnya ada beberapa tasks yang perlu saya setelkan. Cube lihat to-do-list kat desktop wahai Fardilla. Jangan asik nak ber-blogging je. Naik menyampah ok.

Pagi tadi saya jage exam bersama Huda untuk paper Aviation Documentation. Ok jangan tak tahu ye uolls, Cybernetics ada offer Diploma in Aviation untuk students.

Mengikut peraturan, bila hari Rabu, pelajar wajib untuk memakai T-Shirt kolej untuk ke kelas dan segala urusan kolej. Kepada sesiapa yang tak pakai baju kolej tidak akan dibenarkan untuk masuk ke kelas dan berurusan dengan pihak kolej. Wahh takut tak dengan peraturan ni????

Kalau kite dulu masa zaman belajar bukan main lagi poyo ikut peraturan kan. Eh korang tak ikut peraturan ek?? Saya sorang jela yang skema ni. Huhu

Nak dijadikan cerita, ada sorang pelajar lelaki tak memakai baju kolej. Dan yang paling sakit hati bila ditanya kenapa tak pakai baju. Bole plak jawab dengan selamba badak, cakap baju kene curi. Dahla pakai round neck. Kok ye pun tak pakai T-shirt kolej tak boleh ke nak pakai T-shirt berkolar. Ke kene curi jugak???

Mulut saya pun bole tahan jugak. Saya jawab itu bukan masalah saya bila baju kene curi. Janji hari Rabu memang wajib pakai baju kolej. Saya suruh si polan ni minta surat dari DSA untuk benarkan menduduki peperiksaan. Nak tau die menjawab apa. Die terus blah dengan kawan malaun die sambil membebel...KOLEJ NI MMG MCM NI....

Memang panas je dengar. Kalau rasa taknak belaja kat sini, kolej ni teruk...nape tak ber$%&B^7 je kan. Depan lecturer ko bole kurang ajar mcm tu kan. Memang sangat annoying perangai bebudak skg. Kalau adik saya buat perangai macam tu, dah lama saya pelangkung depan-depan tu jgk. Rase nak lempang je tadi....

Agaknya pelajar kolej memang perangai mcm tu tak?? Kurang ajar sangat. Padahal mintak ilmu dari lecturer jugak. Kalau budak tu la yang masuk kelas saya...saya halau terus. Nak repot mak ayah..silakan...


Haishh geram la bile dok bebel perangai student ni. Lagi 10 tahun bole kene serangan jantung kot. Huh simpang malaikat 44....


0 comments on "Nak kene pelangkung ke???"

Disable Right Click