Followers

Wednesday, February 23, 2011

Oh Tarikh



Tarikh mungkin akan dipinda.

Aritu ada kol mak and diskus tentang tarikh ni. Kalau bole mak taknak tarikh saya clash dengan tarikh pendaftaran tu. Sian plak si Debab (my sister), terkejar-kejar. Mana nak uruskan die and majlis saya sekaligus. Saya pun taknakla serabut-serabut kan.

Saya rasa saya mahu ubah tarikh seminggu lambat dari tarikh cadangan awal. Mak pun setuju. En Azli pun setuju. Tapi tak confirm betul-betul lagi.

Sticker menghitung detik kat atas tu hanyalah propa semata. Orang lain buat saya pun nak buat. Begitula sifat manusia yang tak sedar diri. Huhu

Then arini tiba-tiba si die tanya. Apa kata kite percepatkan. Ni baru soalan je ok. Jangan nak buat cerita bukan-bukan sebab tak confirm apa pun lagi.

Saya hanya balas, ok je asalkan sume preparation berjalan lancar. Saya taknakla kelam kelibut (memang la kawin awal tu bagus, mendirikan masjid cepat-cepat untuk elak maksiat kan) tapi saya ni jenis malas nak rushing-rushing sebab saya akan buat kerja ikut plan yang dah ditetapkan. Kalau dah awal kene la susun balik schedule bagai. Duit pun kene la berkepuk dalam poket. Alahai....

Lagipun saya ni dah la susah nak balik kampung. Cuti pun susah.

Tapi nak buat mcm mana kalau seru tu dah sampai. Hamba hanya menurut perintah.


P/s: Tapi kalau awal apa salahnya, lega sikit rasa hati ni. Dah tak larat nak pikir dah. Apa pun sumenya masih samar-samar. Insya Allah tarikh akan diumumkan selepas pihak rombongan lelaki datang hantar duit belanja.




0 Kata-Kata Inspirasi:

Wednesday, February 23, 2011

Oh Tarikh




Tarikh mungkin akan dipinda.

Aritu ada kol mak and diskus tentang tarikh ni. Kalau bole mak taknak tarikh saya clash dengan tarikh pendaftaran tu. Sian plak si Debab (my sister), terkejar-kejar. Mana nak uruskan die and majlis saya sekaligus. Saya pun taknakla serabut-serabut kan.

Saya rasa saya mahu ubah tarikh seminggu lambat dari tarikh cadangan awal. Mak pun setuju. En Azli pun setuju. Tapi tak confirm betul-betul lagi.

Sticker menghitung detik kat atas tu hanyalah propa semata. Orang lain buat saya pun nak buat. Begitula sifat manusia yang tak sedar diri. Huhu

Then arini tiba-tiba si die tanya. Apa kata kite percepatkan. Ni baru soalan je ok. Jangan nak buat cerita bukan-bukan sebab tak confirm apa pun lagi.

Saya hanya balas, ok je asalkan sume preparation berjalan lancar. Saya taknakla kelam kelibut (memang la kawin awal tu bagus, mendirikan masjid cepat-cepat untuk elak maksiat kan) tapi saya ni jenis malas nak rushing-rushing sebab saya akan buat kerja ikut plan yang dah ditetapkan. Kalau dah awal kene la susun balik schedule bagai. Duit pun kene la berkepuk dalam poket. Alahai....

Lagipun saya ni dah la susah nak balik kampung. Cuti pun susah.

Tapi nak buat mcm mana kalau seru tu dah sampai. Hamba hanya menurut perintah.


P/s: Tapi kalau awal apa salahnya, lega sikit rasa hati ni. Dah tak larat nak pikir dah. Apa pun sumenya masih samar-samar. Insya Allah tarikh akan diumumkan selepas pihak rombongan lelaki datang hantar duit belanja.




0 comments on "Oh Tarikh"

Disable Right Click