Followers

Wednesday, February 09, 2011

Masalahmu Masalahku Jua



Esok bebudak ni ada mid-term. So bila ada midterm kelas pun takda la kan. Secara logiknya la...sume IPTA and IPTS macam tu la kan...

Tapi ada satu hamba Allah ni yakni my students la..tetibe antar satu pesanan ringkas atau lebih glamour-nya sms.....tut tut....


As'kum..miss, sok ada kelas tak??
Ke cuti study??
Hehe

*Belum abis baca lagi dah rasa nak pelempang je...minta maaf ayat memang kasar kali ni..tak dapat nak tahan*




Adoi rasa sakitnya hati ni....korang nak cuti study setahun pun takpe. Dipersilakan...Dah tau kan midterm start 10 Feb 2011. Mestila kelas sume memang takda. Nak cakap baru daftar kolej semalam tak logik plak. Yela sebab dah semester 4 kot. Nak bajet konon dah otai kat sini. Tapi habuk pun tarak. Memang sakit hati betol.

Ni kes pertama. Kite tengok kes kedua. Aritu saya ada mintak bebudak ni fotostat 2 buku untuk rujukan mereka. Kalau suh beli kang report kat Student Service Center, cakap lecturer paksa beli buku mahal. Ok takpela, illegal pun illegal la, fotostat buku kan. Asalkan murah.

Ada sorang informer (bebudak dalam kelas tu jugak) ni cakap fotostat 2 buku ni harga dalam RM 7. Okla bila tanya satu kelas, sume setuju. Tup tup masa cuti aritu, ada sorang student ni call saya (si penghantar sms tu la) mengadu yang sebenarnya harga fotostat bukan RM 7 tapi RM 11. So takut bebudak lain taknak sebab mahal sangat. Adoiii bukan RM 111...tu pun mahu berkire ke. Saya dulu beli buku beratus-ratus satu semester ok. Payah betul la mereka. Bukak la mata tu. Jelik kan la mata tu. Orang lain dah ke depan. Takkan la awak semua nak jauh ketinggalan. Beli buku pun payah ke. Kalau bab spend duit untuk top-up, kuar dating bole plak kan.

Masalah ni pun nak suruh saya pikir. Bila die call second time, taubat saya taknak angkat dah. Malas nak pikir masalah mereka yang ntah apa-apa tu. Pandai-pandai la korang selesaikan sendiri. Masing-masing dah besau. Aku ni banyak lagi masalah negara yang nak dipikirkan.

Lama-lama bole sakit otak ok!

0 Kata-Kata Inspirasi:

Wednesday, February 09, 2011

Masalahmu Masalahku Jua




Esok bebudak ni ada mid-term. So bila ada midterm kelas pun takda la kan. Secara logiknya la...sume IPTA and IPTS macam tu la kan...

Tapi ada satu hamba Allah ni yakni my students la..tetibe antar satu pesanan ringkas atau lebih glamour-nya sms.....tut tut....


As'kum..miss, sok ada kelas tak??
Ke cuti study??
Hehe

*Belum abis baca lagi dah rasa nak pelempang je...minta maaf ayat memang kasar kali ni..tak dapat nak tahan*




Adoi rasa sakitnya hati ni....korang nak cuti study setahun pun takpe. Dipersilakan...Dah tau kan midterm start 10 Feb 2011. Mestila kelas sume memang takda. Nak cakap baru daftar kolej semalam tak logik plak. Yela sebab dah semester 4 kot. Nak bajet konon dah otai kat sini. Tapi habuk pun tarak. Memang sakit hati betol.

Ni kes pertama. Kite tengok kes kedua. Aritu saya ada mintak bebudak ni fotostat 2 buku untuk rujukan mereka. Kalau suh beli kang report kat Student Service Center, cakap lecturer paksa beli buku mahal. Ok takpela, illegal pun illegal la, fotostat buku kan. Asalkan murah.

Ada sorang informer (bebudak dalam kelas tu jugak) ni cakap fotostat 2 buku ni harga dalam RM 7. Okla bila tanya satu kelas, sume setuju. Tup tup masa cuti aritu, ada sorang student ni call saya (si penghantar sms tu la) mengadu yang sebenarnya harga fotostat bukan RM 7 tapi RM 11. So takut bebudak lain taknak sebab mahal sangat. Adoiii bukan RM 111...tu pun mahu berkire ke. Saya dulu beli buku beratus-ratus satu semester ok. Payah betul la mereka. Bukak la mata tu. Jelik kan la mata tu. Orang lain dah ke depan. Takkan la awak semua nak jauh ketinggalan. Beli buku pun payah ke. Kalau bab spend duit untuk top-up, kuar dating bole plak kan.

Masalah ni pun nak suruh saya pikir. Bila die call second time, taubat saya taknak angkat dah. Malas nak pikir masalah mereka yang ntah apa-apa tu. Pandai-pandai la korang selesaikan sendiri. Masing-masing dah besau. Aku ni banyak lagi masalah negara yang nak dipikirkan.

Lama-lama bole sakit otak ok!

0 comments on "Masalahmu Masalahku Jua"

Disable Right Click