Followers

Tuesday, February 22, 2011

Contribusi & Contribasi



Saya ada dengar berita yang kuar enak untuk didengar...ntah apa la nasib kami kat sini. Bukan nak mengadu ke apa.

Tapi rase geram bila ada orang cuba untuk tabur beras pasir dalam periuk nasi staf sendiri. Dah rase company ni bapak die punye la kot. Mak ai jangan main kasar sangat Cik Fardilla oiii. Kang tak pasal-pasal menangis tak berlagu. Tapi nak buat mcm mana uollss. I memang dah tak tahan ok. Kesian pada kekawan i yang fokus buat kerja mereka. Ntah apa yang silap pun i kurang pasti.

Owhh ok ok i dah tau apa yang silapnya. Contribution??? Apa kejadahnya nak buat contribution kalau main tasks tergendala. Kita dibayar gaji untuk buat main tasks tu kan?? Ke saya yang salah???

So skg ni pun saya tak bole nak terus tido kat atas tilam yang tak berapa nak empuk ni (Comfort zone). Perlu lebih berhati-hati. Kene pandai main politik jugak.

Tapi nak buat macam mana?? Nak kene tolong basuhkan berak si polan ke?? Wei ko dah over dowww...

Kalau ada si kaki repot nampak memang mati la kau. Arini ni jugak kene meninggalkan akademi onak berduri ni. Huhu


1 Kata-Kata Inspirasi:

Lady Butterfly said...

mengamok sakan dilla..pe hal?

Tuesday, February 22, 2011

Contribusi & Contribasi




Saya ada dengar berita yang kuar enak untuk didengar...ntah apa la nasib kami kat sini. Bukan nak mengadu ke apa.

Tapi rase geram bila ada orang cuba untuk tabur beras pasir dalam periuk nasi staf sendiri. Dah rase company ni bapak die punye la kot. Mak ai jangan main kasar sangat Cik Fardilla oiii. Kang tak pasal-pasal menangis tak berlagu. Tapi nak buat mcm mana uollss. I memang dah tak tahan ok. Kesian pada kekawan i yang fokus buat kerja mereka. Ntah apa yang silap pun i kurang pasti.

Owhh ok ok i dah tau apa yang silapnya. Contribution??? Apa kejadahnya nak buat contribution kalau main tasks tergendala. Kita dibayar gaji untuk buat main tasks tu kan?? Ke saya yang salah???

So skg ni pun saya tak bole nak terus tido kat atas tilam yang tak berapa nak empuk ni (Comfort zone). Perlu lebih berhati-hati. Kene pandai main politik jugak.

Tapi nak buat macam mana?? Nak kene tolong basuhkan berak si polan ke?? Wei ko dah over dowww...

Kalau ada si kaki repot nampak memang mati la kau. Arini ni jugak kene meninggalkan akademi onak berduri ni. Huhu


1 comments on "Contribusi & Contribasi"

Lady Butterfly on February 22, 2011 at 1:28 PM said...

mengamok sakan dilla..pe hal?

Disable Right Click