Followers

Friday, December 31, 2010

Azam Misi 2011


Salam dan hai,

Saya tengah melipat kain. Tapi masih sempat lagi nak update sesuatu kat sini. Bajet bole buat multi-task dalam satu masa. Niat asal nak jadi mcm Ben Ashaari. Blog femes tu. Huhu jangan nak bajet sangat la nok. Macam la catatan diari ko best sangat. Ok what at least mesti ade matlamat. Start meroyan nak jadi femes. Ok senang citer, misi 2011 nak jadi femes. Mari muntah beramai-ramai. =p

Saya sepanjang hari memerap kat rumah. Sibuk claim diri banyak keja. Kuar tadi pon pergi beli nasi ayam wak. Setiap kali cuti memang nasi ayam wak menjadi santapan saya. Dah macam takda menu lain. Den bukan apo, malas nak berebut dengan orang lain beli nasi campur. Bersosak. Den memang alergik sikit.

Owh ya hari ni kan last day 2010. Mesti ada antara kalian yang dah siap planning nak gi celebrate. Macam mana rasenya celebrate new year. Sepanjang hidup saya 24 tahun tak penah pergi celebrate. Rasenya takda faedah pon. Benci tengok orang ramai mcm tu. Menyakitkan mata bila tengok anak muda zaman sekarang yang berpeleseran konon terasa hidup seperti di New York. What da...?? Orang New York pon tak mcam tu. Risau bile memikirkan bile zaman semakin menuju ke era globalisasi. Tapi manusia semakin menuju ke era globalisasi globalibasi. Harap uols paham-paham sendiri la. Memang la sume orang tak macam tu. Harap saya masih punye iman di dada untuk menepis perkara globalibasi tu. Amin.

So ape misi 2011 uols. Kalo set kan azam pon kene betol cara. Kalo ikut saya, saya suke listkan sesuatu yang lebih spesifik. Spesifik yang macam mana? Contoh, azam baru tahun 2011 adalah nak jadi insan yang lebih baik. Ni adalah contoh azam yang tidak spesifik. Sume orang nak jadi insan yang baik bukan. Lebih afdal kalo uols listkan bagaimana cara untuk menjadi insan yang lebih baik. Contohnya kalo uols jenis mulut jahat aka lepas kan. Cakap ikut sedap oren je tanpa pikir perasaan orang lain, konon nak bergurau, tapi gurauan korang kasar kan. So azam baru lebih simple, saya taubat taknak buat keje mcm tu. Nak lebih berhati-hati bile berkata-kata. Misalannya la....(merujuk kepada diri sendiri. At least saya sedar diri kan)

Ok apa misi azam saya. Saya suke perkataan misi instead of azam. Azam dah macam nama orang plak kan. Beruntungla sapa yang nama Azam, setiap masa penuh dengan azam.

Jom zaas misi part 1 saya untuk 2011(ni je yang sempat saya pikir, sepanjang tulis post yang ni. Tu berjela sebab sambil tulis sambil pikir misi. Huhu)

  • Complete master. Ikut plan awal. Saya mahu completekan dalam bulan Mei. Tapi memandangkan ada kesilapan teknikal. Saya rase mungkin bulan September kot. Tapi still dalam 2011 kan. Sama-sama doa la ye.
  • Mencari perkerjaan yang lebih baik. Better offer. Bukan nak cakap tak best keje kat sini. Memang la best. Tapi saya mahu cari peluang baru. Hope di Seremban supaya dekat dengan En Azli plus dah beli rumah kat sana.
  • Mahu avoid last minute preparation for my big day. Ok biarla saya bagi tau siap-siap ye. Tarikh dijangka berlangsung 4 September 2011. Time raya. Hope everything goes well.
  • Nak tamatkan zaman single dengan lelaki yang paling saya cinta dalam dunia ni --> Mohd Azli Bin Mohd Noor @ Ramlee
  • Mahu kejar big salary. Yeah saya memang mata duitan.


Setakat ni je yang mampu saya share dengan uols. Yang lain-lain akan di-update dari masa ke semasa. Saya tak merangkumi keseluruhan hidup pon. Tapi saya mahu semat dalam hati je. Takut nanti ada yang cube-cube nak memperlekehkan saya. Huhu memang saya tak suke orang underestimate saya. Ingat best sangat ke. Huhu.

Okla mahu bersiap-siap bersiram. Perasan macam puteri raja.

Sukati kau la labu.




0 Kata-Kata Inspirasi:

Friday, December 31, 2010

Azam Misi 2011



Salam dan hai,

Saya tengah melipat kain. Tapi masih sempat lagi nak update sesuatu kat sini. Bajet bole buat multi-task dalam satu masa. Niat asal nak jadi mcm Ben Ashaari. Blog femes tu. Huhu jangan nak bajet sangat la nok. Macam la catatan diari ko best sangat. Ok what at least mesti ade matlamat. Start meroyan nak jadi femes. Ok senang citer, misi 2011 nak jadi femes. Mari muntah beramai-ramai. =p

Saya sepanjang hari memerap kat rumah. Sibuk claim diri banyak keja. Kuar tadi pon pergi beli nasi ayam wak. Setiap kali cuti memang nasi ayam wak menjadi santapan saya. Dah macam takda menu lain. Den bukan apo, malas nak berebut dengan orang lain beli nasi campur. Bersosak. Den memang alergik sikit.

Owh ya hari ni kan last day 2010. Mesti ada antara kalian yang dah siap planning nak gi celebrate. Macam mana rasenya celebrate new year. Sepanjang hidup saya 24 tahun tak penah pergi celebrate. Rasenya takda faedah pon. Benci tengok orang ramai mcm tu. Menyakitkan mata bila tengok anak muda zaman sekarang yang berpeleseran konon terasa hidup seperti di New York. What da...?? Orang New York pon tak mcam tu. Risau bile memikirkan bile zaman semakin menuju ke era globalisasi. Tapi manusia semakin menuju ke era globalisasi globalibasi. Harap uols paham-paham sendiri la. Memang la sume orang tak macam tu. Harap saya masih punye iman di dada untuk menepis perkara globalibasi tu. Amin.

So ape misi 2011 uols. Kalo set kan azam pon kene betol cara. Kalo ikut saya, saya suke listkan sesuatu yang lebih spesifik. Spesifik yang macam mana? Contoh, azam baru tahun 2011 adalah nak jadi insan yang lebih baik. Ni adalah contoh azam yang tidak spesifik. Sume orang nak jadi insan yang baik bukan. Lebih afdal kalo uols listkan bagaimana cara untuk menjadi insan yang lebih baik. Contohnya kalo uols jenis mulut jahat aka lepas kan. Cakap ikut sedap oren je tanpa pikir perasaan orang lain, konon nak bergurau, tapi gurauan korang kasar kan. So azam baru lebih simple, saya taubat taknak buat keje mcm tu. Nak lebih berhati-hati bile berkata-kata. Misalannya la....(merujuk kepada diri sendiri. At least saya sedar diri kan)

Ok apa misi azam saya. Saya suke perkataan misi instead of azam. Azam dah macam nama orang plak kan. Beruntungla sapa yang nama Azam, setiap masa penuh dengan azam.

Jom zaas misi part 1 saya untuk 2011(ni je yang sempat saya pikir, sepanjang tulis post yang ni. Tu berjela sebab sambil tulis sambil pikir misi. Huhu)

  • Complete master. Ikut plan awal. Saya mahu completekan dalam bulan Mei. Tapi memandangkan ada kesilapan teknikal. Saya rase mungkin bulan September kot. Tapi still dalam 2011 kan. Sama-sama doa la ye.
  • Mencari perkerjaan yang lebih baik. Better offer. Bukan nak cakap tak best keje kat sini. Memang la best. Tapi saya mahu cari peluang baru. Hope di Seremban supaya dekat dengan En Azli plus dah beli rumah kat sana.
  • Mahu avoid last minute preparation for my big day. Ok biarla saya bagi tau siap-siap ye. Tarikh dijangka berlangsung 4 September 2011. Time raya. Hope everything goes well.
  • Nak tamatkan zaman single dengan lelaki yang paling saya cinta dalam dunia ni --> Mohd Azli Bin Mohd Noor @ Ramlee
  • Mahu kejar big salary. Yeah saya memang mata duitan.


Setakat ni je yang mampu saya share dengan uols. Yang lain-lain akan di-update dari masa ke semasa. Saya tak merangkumi keseluruhan hidup pon. Tapi saya mahu semat dalam hati je. Takut nanti ada yang cube-cube nak memperlekehkan saya. Huhu memang saya tak suke orang underestimate saya. Ingat best sangat ke. Huhu.

Okla mahu bersiap-siap bersiram. Perasan macam puteri raja.

Sukati kau la labu.




0 comments on "Azam Misi 2011"

Disable Right Click