Followers

Thursday, December 16, 2010

Asik nak bangga diri je keje kau!


Salam,

Seriusly saya benci dengan orang yang suke sangat nak bangga diri. Idea menulis terdetik al-kisah terbace satu post dari blog dot.dot.

Nape perlu nak riak and bangga diri. Buat kene kutuk dgn orang je kan. Ramai je manusia macam tu skg ni Joyah. Merata-rata. Apa yang nak dibangga sgt pon Mak Limah tak tau. Padahal sume rezeki and bende alah yang die dapat tu datangnya dari Allah. Sekelip mata je Allah bole tarik kan.

Huhu risau jugak kalo orang ckp saya membangga diri and riak. Padahal takda ape yg ade pada saya yang nak di-bangga-kan. Tak baik tau nak riak-riak. Allah tak suke. Lebih baik just jadi humbe gitu kan manis.

Haaa lagi satu ade jugak yang cube-cube nak jadi humble padahal makna tersirat nak membangga diri. Ade jugak kan. Haishh manusia skg ni memang dah terlebih kreatif kan. Bab-bab mcm ni memang otak sentiasa berjalankan. Kaedahnya laa...

"alhamdullilahla anak aku dpt kerajaan, sekali mintak terus dpt. Anak ko keje swastakan. Alah takpe rajin-rajinla isi borang. Nanti mesti dapat punyer"
(Sentap ok. Tak payah nak ajar org isi borang. Aku tau la nak buat mcm mana kan)


"Joyah lepas abis blaja terus nak sambung master. Nanti dah abis terus dpt keje. Sambung terus nanti senang....gaji dpt byk..."
(Tengok-tengok aku yang sambung master dulu. Kau ade??? Tak payah nak propa lebih ok. Ni bukan nak riak diri sendiri. Tapi geram dengan orang yang tak pernah nak kalah bile bercakap.)



Ya Allah mintak jauh la supaya saya tak tergolong dengan manusia yang suke membangga diri and riak takbur ni. Kalo ade terover tu harap dapat bgtau saya dengan secepat mungkin. Mungkin ade "kesilapan teknikal" di situ ye. =p

So moral of the story :: JANGAN NAK BANGGA DIRI SANGAT, NANTI ORANG MENYAMPAH ::






1 Kata-Kata Inspirasi:

Anonymous said...

blog sape cik dila sy nk bg jg,hehe
----Eda---

Thursday, December 16, 2010

Asik nak bangga diri je keje kau!



Salam,

Seriusly saya benci dengan orang yang suke sangat nak bangga diri. Idea menulis terdetik al-kisah terbace satu post dari blog dot.dot.

Nape perlu nak riak and bangga diri. Buat kene kutuk dgn orang je kan. Ramai je manusia macam tu skg ni Joyah. Merata-rata. Apa yang nak dibangga sgt pon Mak Limah tak tau. Padahal sume rezeki and bende alah yang die dapat tu datangnya dari Allah. Sekelip mata je Allah bole tarik kan.

Huhu risau jugak kalo orang ckp saya membangga diri and riak. Padahal takda ape yg ade pada saya yang nak di-bangga-kan. Tak baik tau nak riak-riak. Allah tak suke. Lebih baik just jadi humbe gitu kan manis.

Haaa lagi satu ade jugak yang cube-cube nak jadi humble padahal makna tersirat nak membangga diri. Ade jugak kan. Haishh manusia skg ni memang dah terlebih kreatif kan. Bab-bab mcm ni memang otak sentiasa berjalankan. Kaedahnya laa...

"alhamdullilahla anak aku dpt kerajaan, sekali mintak terus dpt. Anak ko keje swastakan. Alah takpe rajin-rajinla isi borang. Nanti mesti dapat punyer"
(Sentap ok. Tak payah nak ajar org isi borang. Aku tau la nak buat mcm mana kan)


"Joyah lepas abis blaja terus nak sambung master. Nanti dah abis terus dpt keje. Sambung terus nanti senang....gaji dpt byk..."
(Tengok-tengok aku yang sambung master dulu. Kau ade??? Tak payah nak propa lebih ok. Ni bukan nak riak diri sendiri. Tapi geram dengan orang yang tak pernah nak kalah bile bercakap.)



Ya Allah mintak jauh la supaya saya tak tergolong dengan manusia yang suke membangga diri and riak takbur ni. Kalo ade terover tu harap dapat bgtau saya dengan secepat mungkin. Mungkin ade "kesilapan teknikal" di situ ye. =p

So moral of the story :: JANGAN NAK BANGGA DIRI SANGAT, NANTI ORANG MENYAMPAH ::






1 comments on "Asik nak bangga diri je keje kau!"

Anonymous said...

blog sape cik dila sy nk bg jg,hehe
----Eda---

Disable Right Click