Followers

Monday, December 27, 2010

Sesuatu yang tak kena


Lately terasa ada sesuatu yang tak kene. Tapi saya malas nak amik pusing. Bila dah makin meningkat dewasa ni saya tak mahu bikin pusing kepala memikirkan perkara yang saya rasa seperti keanak-anakan. Ntahla. Kalo bole saya memang taknak take serious pon. Tapi kadang-kadang terlintas jugak kat kepala otak ni. Pompuan memang mcm tu. Kan best kalo jadi lelaki yang suke amik mudah sesuatu perkara.

Kata orang "kerana mulut badan binasa". Memang sokong 100 peratus orang dolu-dolu punye pepatah. Napa orang skg taknak buat pepatah sendiri ek. Huhu sengal. Mungkin lebih up-to-date and modern. Start meroyan.

Saya memang pantang dengan manusia yang mulut pakai lepas je. Ko ingat ko dah cukup bagus? Cermin diri dulu kalo nak smash orang kan. Then silap orang la kalo ko nak smash aku kan. Memang aku bagi balik. So bile aku dah smash tu tak payah nak terasa hati la. Nak ckp konon aku yang bersalah. Tak pikir hati kawan or what so ever. Aku peduli apa kan.

Dah berpuluh tahun kawan, penah tak aku buat perangai haram mcm tu. Takda kan? Kalo ade yang mintak tolong confirm ringan je tangan ni menolong. Tapi depends la atas bantuan apa kan. Sedih jugak bile jadi mcm nie. Bukan nak jadi budak-budak. Sikit pon aku tak terpikir. Sebab bende bodoh mcm tu, orang dah anggap aku lain. Takpela aku terima.

Cume saya ni memang jenis tak suke bersosial tak tentu pasal. Kwan takdala ramai mana. Kalo saya dah kawan sorang tu, sorang tu jela yang saya kawan. Tak tau nak spread kan tahap sosialisme tu. Eh apa bende yang saya cakap ni. Abaikanlah.

Skg ni apa yang saya harus buat, teruskanlah kehidupan macam biasa. Tak payah nak emosi sangat. Manusia memang mcm tu. Unpredictable. Sikit pon saya tak amik hati. Just anggap mereka tak matang lagi. Macam la saya dah ckup matang. Huhu

Cukupla kalo saya ade Mohd Azli di samping saya, teman dikala susah dan senang. Trima kasih kepada pihak yang pertemukan saya dan Mohd Azli. Jasa uols dikenang sampai bila-bila. =)




0 Kata-Kata Inspirasi:

Monday, December 27, 2010

Sesuatu yang tak kena



Lately terasa ada sesuatu yang tak kene. Tapi saya malas nak amik pusing. Bila dah makin meningkat dewasa ni saya tak mahu bikin pusing kepala memikirkan perkara yang saya rasa seperti keanak-anakan. Ntahla. Kalo bole saya memang taknak take serious pon. Tapi kadang-kadang terlintas jugak kat kepala otak ni. Pompuan memang mcm tu. Kan best kalo jadi lelaki yang suke amik mudah sesuatu perkara.

Kata orang "kerana mulut badan binasa". Memang sokong 100 peratus orang dolu-dolu punye pepatah. Napa orang skg taknak buat pepatah sendiri ek. Huhu sengal. Mungkin lebih up-to-date and modern. Start meroyan.

Saya memang pantang dengan manusia yang mulut pakai lepas je. Ko ingat ko dah cukup bagus? Cermin diri dulu kalo nak smash orang kan. Then silap orang la kalo ko nak smash aku kan. Memang aku bagi balik. So bile aku dah smash tu tak payah nak terasa hati la. Nak ckp konon aku yang bersalah. Tak pikir hati kawan or what so ever. Aku peduli apa kan.

Dah berpuluh tahun kawan, penah tak aku buat perangai haram mcm tu. Takda kan? Kalo ade yang mintak tolong confirm ringan je tangan ni menolong. Tapi depends la atas bantuan apa kan. Sedih jugak bile jadi mcm nie. Bukan nak jadi budak-budak. Sikit pon aku tak terpikir. Sebab bende bodoh mcm tu, orang dah anggap aku lain. Takpela aku terima.

Cume saya ni memang jenis tak suke bersosial tak tentu pasal. Kwan takdala ramai mana. Kalo saya dah kawan sorang tu, sorang tu jela yang saya kawan. Tak tau nak spread kan tahap sosialisme tu. Eh apa bende yang saya cakap ni. Abaikanlah.

Skg ni apa yang saya harus buat, teruskanlah kehidupan macam biasa. Tak payah nak emosi sangat. Manusia memang mcm tu. Unpredictable. Sikit pon saya tak amik hati. Just anggap mereka tak matang lagi. Macam la saya dah ckup matang. Huhu

Cukupla kalo saya ade Mohd Azli di samping saya, teman dikala susah dan senang. Trima kasih kepada pihak yang pertemukan saya dan Mohd Azli. Jasa uols dikenang sampai bila-bila. =)




0 comments on "Sesuatu yang tak kena"

Disable Right Click