Followers

Monday, December 13, 2010

Kemalasan Melampau


Lagi beberapa hari je student akan kembali ke kolej. 20 Disember ni semester baru akan bermula. Dan bermula la kembali tugas saya mendidik budak-budak ni. Saya pon tak lame lagi akan memulakan semester baru. UiTM start awal Januari. Cuti sem yang pendek and tak terasa langsung macam cuti semster. Kali ni saya tak makan gaji buta lama sangat kan.

Insya Allah pada semester akan datang ni kredit saya telah dikurangkan. Takda la kurang sampai 9 credit hours kan. Saya bukan Head of School dan saya juga bukan Ketua Program. Huahuahua. Semester kali ni credit hours saya 19. Sebelum ni asik 22 je kan. Maksima tu. Takda kenaikan gaji ke. Tak pon bagi bonus ke. Mana aci orang tu dpt 3 bulan gaji kan. Haishhh..Ya Allah Murahkanla rezekiku....

Sem depan saya amik subjek baru lagi. Jangan tak pecaya sem depan saya amik praktikal western food. Ada bran??? Sebelum ni bukan main lagi saya tolak subjek ni dengan alasan saya tak terer bab masak. Takut bagi ajaran sesat kat students. Ntah mcm mana pintu hati ni terbuka untuk saya explore bende baru and explore bende yang saya tak mampu nak buat. Konon nak jadi lecturer Hotcat yang serba boleh kan. Huhu

Lagi bape ari ni saya masih tak prepare lagi material pengajaran. Apa punye lecturer la. Pemalas sokmo. Datang opis, bukak fesbuk - gosip - blogging. Jangan tiru perangai saya ok. Saya promise esok saya sediakan sume material tu.

Kepada students yang bakal amik Western Cooking Skills abisla korang. Macam sem lepas majority students komplen saya garang sangat dlm kelas restoran. Nak buat mcm mana. Kalo tak garang selipar jepun diorang naik atas kepala saya kan. Mmg mcm tu kaedahnya. Sebelum selipar jepun diorang naik atas kepala saya, baik saya sediakan high heel (feminin la konon) saya stand by atas kepala mereka. Eh apa ni, jangan merepek. Kata nak jadi academician. Ayat tu kene la tapis kan...Sape nak muntah, bole muntah skg. Plastik bag disediakan. Huhu...

Selain kelas western, saya ade satu kelas teori, food studies. Tak jadi masalah sangat sebab saya dah penah amik subjek ni sebelum ni. Ditanggung beres ok.

Malas nak cite banyak, saya tengah amik mood nak buat keje ni.


Mode : kemalasan melampau....

0 Kata-Kata Inspirasi:

Monday, December 13, 2010

Kemalasan Melampau



Lagi beberapa hari je student akan kembali ke kolej. 20 Disember ni semester baru akan bermula. Dan bermula la kembali tugas saya mendidik budak-budak ni. Saya pon tak lame lagi akan memulakan semester baru. UiTM start awal Januari. Cuti sem yang pendek and tak terasa langsung macam cuti semster. Kali ni saya tak makan gaji buta lama sangat kan.

Insya Allah pada semester akan datang ni kredit saya telah dikurangkan. Takda la kurang sampai 9 credit hours kan. Saya bukan Head of School dan saya juga bukan Ketua Program. Huahuahua. Semester kali ni credit hours saya 19. Sebelum ni asik 22 je kan. Maksima tu. Takda kenaikan gaji ke. Tak pon bagi bonus ke. Mana aci orang tu dpt 3 bulan gaji kan. Haishhh..Ya Allah Murahkanla rezekiku....

Sem depan saya amik subjek baru lagi. Jangan tak pecaya sem depan saya amik praktikal western food. Ada bran??? Sebelum ni bukan main lagi saya tolak subjek ni dengan alasan saya tak terer bab masak. Takut bagi ajaran sesat kat students. Ntah mcm mana pintu hati ni terbuka untuk saya explore bende baru and explore bende yang saya tak mampu nak buat. Konon nak jadi lecturer Hotcat yang serba boleh kan. Huhu

Lagi bape ari ni saya masih tak prepare lagi material pengajaran. Apa punye lecturer la. Pemalas sokmo. Datang opis, bukak fesbuk - gosip - blogging. Jangan tiru perangai saya ok. Saya promise esok saya sediakan sume material tu.

Kepada students yang bakal amik Western Cooking Skills abisla korang. Macam sem lepas majority students komplen saya garang sangat dlm kelas restoran. Nak buat mcm mana. Kalo tak garang selipar jepun diorang naik atas kepala saya kan. Mmg mcm tu kaedahnya. Sebelum selipar jepun diorang naik atas kepala saya, baik saya sediakan high heel (feminin la konon) saya stand by atas kepala mereka. Eh apa ni, jangan merepek. Kata nak jadi academician. Ayat tu kene la tapis kan...Sape nak muntah, bole muntah skg. Plastik bag disediakan. Huhu...

Selain kelas western, saya ade satu kelas teori, food studies. Tak jadi masalah sangat sebab saya dah penah amik subjek ni sebelum ni. Ditanggung beres ok.

Malas nak cite banyak, saya tengah amik mood nak buat keje ni.


Mode : kemalasan melampau....

0 comments on "Kemalasan Melampau"

Disable Right Click