Followers

Sunday, December 26, 2010

Train : Mak : Ayah



Salam sunday...

Mak and ayah dah balik. Semalam pukul 9 pm baru smpai KL Sentral. And pukul 6 ptg arini dah nak balik Ipoh nek train jugak. Sejak 2 mejak dah ade train ni, dh tak pandang dah bas. Nak drive sendiri pon malas. Sekali sekala apa salahnya hire drebar kan. Huhu

Rajinkan mak ayah saya datang KL naik train?? Huhu touching sangat. Datang semata-mata nak antar road tax saya. Saya dah suruh pos je. Tapi ayah taknak. Die nak datang jugak. Sebab teruja nak naik train.

Hari tu bile terpikir kesian plak mak ayah susah-susah datang. Then saya ingat nak drive balik Ipoh la Jumaat lepas. Tapi bile kol, ayah dah booking tiket pon. Takpela nk buat mcm mana.

So semalam 1 jam jugak saya tunggu kat KL sentral. Ikut masa sepatutnya pukul 8 pm dah sampai KL. Tapi train jalan mcm siput plak kan. Tapi tak pela saya tunggu jugak la. Lepas tu saya bawak mak ayah gi makan. Then balik umah. Sampai umah pon dah pukul 11 lebih. Sian mak and ayah. Mesti penat.

Pagi tadi after breakfast kat Kedai Mek depan tu, kitaorang direct terus gi Shah Alam. Setiap pagi Ahad kan ade pasar pagi tu kat Stadium Malawati. Plus ade Karnival Pertanian Shah Alam yang ala-ala MAHA tu. Sempatla kami berjalan-jalan kat situ. Rasenya first time kot saya datang pasar pagi tu. Best jugak pergi. Bole shopping tudung. Tak payah nak cakapla. Memang banyak and harga bole tahan. Yang best bole tawar-menawarkan. Next time saya nak pergi lagi. Nak cari tudung banyak-banyak. Kaedahnya la...

After penat berjalan, kami singgah rumah sedara ayah kat Batu Tiga. Mak and ayah kalo datang KL mesti nak singgah umah sedara saya yang ni. Perkara wajib menjenguh sedara bile masa ada peluang datang sini. Ingatkan lepas tu nak pergi jalan-jalan lagi tapi jalan jem plak. Risau sangkut and terlepas train je.

Saya terus gerak ke KL sentral. Tapi malangnya parking sgt susah nak cari. Kalo ade pon 1/2 jam RM 2. 1 jam yang berikutnya RM 4. Gila kau! Takda keje lain ke nak mintak duit rakyat je. Yang ni memang saya angin. Mak suruh drop je die kat situ. Tapi saya tak sampai ati plak kan. Selalu kalo balik naik bas, saya memang akan tunggu sampai bas tu gerak. Tadi saya tak bole nak buat mcm tu. Nak tinggalkan kreta kat situ. Takut plak kene claim kan. Pak polisi pon kerap sangat merayau kat situ. Tension btol.





Jelita kan mak saya?
Ensem kan ayah saya?

=p


P/s: Alhamdullilah, mak and ayah dah selamat naik train. Love both of you!

0 Kata-Kata Inspirasi:

Sunday, December 26, 2010

Train : Mak : Ayah




Salam sunday...

Mak and ayah dah balik. Semalam pukul 9 pm baru smpai KL Sentral. And pukul 6 ptg arini dah nak balik Ipoh nek train jugak. Sejak 2 mejak dah ade train ni, dh tak pandang dah bas. Nak drive sendiri pon malas. Sekali sekala apa salahnya hire drebar kan. Huhu

Rajinkan mak ayah saya datang KL naik train?? Huhu touching sangat. Datang semata-mata nak antar road tax saya. Saya dah suruh pos je. Tapi ayah taknak. Die nak datang jugak. Sebab teruja nak naik train.

Hari tu bile terpikir kesian plak mak ayah susah-susah datang. Then saya ingat nak drive balik Ipoh la Jumaat lepas. Tapi bile kol, ayah dah booking tiket pon. Takpela nk buat mcm mana.

So semalam 1 jam jugak saya tunggu kat KL sentral. Ikut masa sepatutnya pukul 8 pm dah sampai KL. Tapi train jalan mcm siput plak kan. Tapi tak pela saya tunggu jugak la. Lepas tu saya bawak mak ayah gi makan. Then balik umah. Sampai umah pon dah pukul 11 lebih. Sian mak and ayah. Mesti penat.

Pagi tadi after breakfast kat Kedai Mek depan tu, kitaorang direct terus gi Shah Alam. Setiap pagi Ahad kan ade pasar pagi tu kat Stadium Malawati. Plus ade Karnival Pertanian Shah Alam yang ala-ala MAHA tu. Sempatla kami berjalan-jalan kat situ. Rasenya first time kot saya datang pasar pagi tu. Best jugak pergi. Bole shopping tudung. Tak payah nak cakapla. Memang banyak and harga bole tahan. Yang best bole tawar-menawarkan. Next time saya nak pergi lagi. Nak cari tudung banyak-banyak. Kaedahnya la...

After penat berjalan, kami singgah rumah sedara ayah kat Batu Tiga. Mak and ayah kalo datang KL mesti nak singgah umah sedara saya yang ni. Perkara wajib menjenguh sedara bile masa ada peluang datang sini. Ingatkan lepas tu nak pergi jalan-jalan lagi tapi jalan jem plak. Risau sangkut and terlepas train je.

Saya terus gerak ke KL sentral. Tapi malangnya parking sgt susah nak cari. Kalo ade pon 1/2 jam RM 2. 1 jam yang berikutnya RM 4. Gila kau! Takda keje lain ke nak mintak duit rakyat je. Yang ni memang saya angin. Mak suruh drop je die kat situ. Tapi saya tak sampai ati plak kan. Selalu kalo balik naik bas, saya memang akan tunggu sampai bas tu gerak. Tadi saya tak bole nak buat mcm tu. Nak tinggalkan kreta kat situ. Takut plak kene claim kan. Pak polisi pon kerap sangat merayau kat situ. Tension btol.





Jelita kan mak saya?
Ensem kan ayah saya?

=p


P/s: Alhamdullilah, mak and ayah dah selamat naik train. Love both of you!

0 comments on "Train : Mak : Ayah"

Disable Right Click