Followers

Sunday, December 19, 2010

Keje Part Time Part 1


Hai saya dah kembali ke pangkuan rumah sewa yang bersepah. Huhu...

Arini bajet nak tido awal. Badan letih-letih. Pagi tadi tido kene bangun awal. Pastu tak berapa nak lena risau kalo terlajak tido sampai tengahri. Kalo terlajak.....Mano den nak lotak muko den ni haaa...anak dara pemalas bangun pagi. Lain la kalo umah mak saya kan.

Plus esok saya ade appoinment dgn En Akmar. Babe mcm nama you, tapi versi lelaki. Hehe. En Akmar ni bos pusat tuisyen wawasan. So by January saya akan start jadi part-time guru tuisyen. Bole la nak dapat income sikit buat belanja hidup kat KL ni. Dari dok umah melopong tak buat apa, baikla saya mencari sebanyak mungkin pengalaman and korek lagi duit buat menampung hidup. Plus untuk keperluan kehidupan akan datang. Weee~

Lagi pon bab-bab mengajar ni memang passion saya kan. So bile kite buat keje yang kite suke buat, of course tak menjadi beban and masalah. Lagi pon kelas cume 1 jam setengah je. Start pukul 7.45 pm sampai 9 pm. For starting die akan bagi upah RM 25/ per class. Saya pegang 6 kelas. So sila kire la agak-agak berapa saya akan dapat dalam sebulan. Tu pon saya tolak kelas weekends. Kalo tak lagi lumayan. Wah saya tersampuk encik crab dalam cite Spongebob. Kelas saya cume weekdays sahaja. Saya cume mengajar Sejarah and Geografi Form 1,2 and 3. Insya Allah kalo students hepi, result ok, upah pon pasti naik la kan...

Gila kan. Keje lagi, study master lagi. Sume bende saya nak buat. Takpe selagi muda ni la kite kene bekerja keras kan. Kalo agak-agak tak daya benti jela. Tak payah nak pening kepala. Saya pon risau jugak sebab takut tak mampu nak handle banyak bende dalam satu masa. Harap penyokong kuat saya (En Azli) akan sentiasa setia bersama saya.

0 Kata-Kata Inspirasi:

Sunday, December 19, 2010

Keje Part Time Part 1



Hai saya dah kembali ke pangkuan rumah sewa yang bersepah. Huhu...

Arini bajet nak tido awal. Badan letih-letih. Pagi tadi tido kene bangun awal. Pastu tak berapa nak lena risau kalo terlajak tido sampai tengahri. Kalo terlajak.....Mano den nak lotak muko den ni haaa...anak dara pemalas bangun pagi. Lain la kalo umah mak saya kan.

Plus esok saya ade appoinment dgn En Akmar. Babe mcm nama you, tapi versi lelaki. Hehe. En Akmar ni bos pusat tuisyen wawasan. So by January saya akan start jadi part-time guru tuisyen. Bole la nak dapat income sikit buat belanja hidup kat KL ni. Dari dok umah melopong tak buat apa, baikla saya mencari sebanyak mungkin pengalaman and korek lagi duit buat menampung hidup. Plus untuk keperluan kehidupan akan datang. Weee~

Lagi pon bab-bab mengajar ni memang passion saya kan. So bile kite buat keje yang kite suke buat, of course tak menjadi beban and masalah. Lagi pon kelas cume 1 jam setengah je. Start pukul 7.45 pm sampai 9 pm. For starting die akan bagi upah RM 25/ per class. Saya pegang 6 kelas. So sila kire la agak-agak berapa saya akan dapat dalam sebulan. Tu pon saya tolak kelas weekends. Kalo tak lagi lumayan. Wah saya tersampuk encik crab dalam cite Spongebob. Kelas saya cume weekdays sahaja. Saya cume mengajar Sejarah and Geografi Form 1,2 and 3. Insya Allah kalo students hepi, result ok, upah pon pasti naik la kan...

Gila kan. Keje lagi, study master lagi. Sume bende saya nak buat. Takpe selagi muda ni la kite kene bekerja keras kan. Kalo agak-agak tak daya benti jela. Tak payah nak pening kepala. Saya pon risau jugak sebab takut tak mampu nak handle banyak bende dalam satu masa. Harap penyokong kuat saya (En Azli) akan sentiasa setia bersama saya.

0 comments on "Keje Part Time Part 1"

Disable Right Click