Followers

Sunday, December 26, 2010

Lapar siot

Sumpah tak tipu, saya tengah menahan nafsu nak makan skg ni. Terasa lapar plak dengan tibe-tibe. Bile lapar mule membayangkan makanan yang sedap tuk di makan keesokkannya. Esok ye bukan skg. So kene la bersabar wahai nafsu makan.

Skg ni saya dah start control makan. Tapi kalo tak bole tahan saya bedal je. Tapi selagi bole control saya tahankan je. Jangan mengada nak makan banyak. Al maklum la badan cepat gemuk especially tang tuttttttt. Censor tak bole cakap kat sini. Huhu...

Sejak 2 3 hari ni, rutin harian pemakanan saya dah berubah. Tiap ari saya akan minum susu dutch lady yg full cream tu. Memang kenyang abis. Tapi lebih afdal kalo beli yang low fat ye. Sebab ade unsur-unsur yang tidak enak mengatakan susu full cream bole bikin badan gemuk. Ye ke?? Tak di-sahih-kan lagi keberkesanannya.

Saya memang pengemar susu. So takda masalah nak telan susu berkoyan-koyan asalkan minum susu bole kekal sihat dan jelita. Auwww sungguh meloyakan bile ade perkataan jelita di situ.

Saat tengah lapar ni sedap plak google image pic makanan kan. Nak tengok apa yang saya cuba bayangkan saat ni....





Perghhh char keow teow...banjir siot...menceceh air liur tgk..dah banjir laptop saya =p



Ni seafood paling saya suke sekali. Nak sotong bakar please...




Selain dari lamb..beef steak ni juga menjadi kegemaran saya. Ya Allah sedapnya tengok...mana tak gemuk kan =p




Laksa as uols know kan. Makanan masam-masam macam ni memang i likeeee....




Nasi dagang...eventhough i bukan berdarah Kelantan. Ni memang feveret nasi saya. Marveles!! Nanti nak buat dengan Mun-mun la...



Nyummy kan...

Burrppp....opsss dah kenyang walaupon hanya tengok gambar,

(Tak kenyang..die tipu....damn lapar gile)

Mahu tido awal

Taknak layan perasaan lapar






0 Kata-Kata Inspirasi:

Sunday, December 26, 2010

Lapar siot


Sumpah tak tipu, saya tengah menahan nafsu nak makan skg ni. Terasa lapar plak dengan tibe-tibe. Bile lapar mule membayangkan makanan yang sedap tuk di makan keesokkannya. Esok ye bukan skg. So kene la bersabar wahai nafsu makan.

Skg ni saya dah start control makan. Tapi kalo tak bole tahan saya bedal je. Tapi selagi bole control saya tahankan je. Jangan mengada nak makan banyak. Al maklum la badan cepat gemuk especially tang tuttttttt. Censor tak bole cakap kat sini. Huhu...

Sejak 2 3 hari ni, rutin harian pemakanan saya dah berubah. Tiap ari saya akan minum susu dutch lady yg full cream tu. Memang kenyang abis. Tapi lebih afdal kalo beli yang low fat ye. Sebab ade unsur-unsur yang tidak enak mengatakan susu full cream bole bikin badan gemuk. Ye ke?? Tak di-sahih-kan lagi keberkesanannya.

Saya memang pengemar susu. So takda masalah nak telan susu berkoyan-koyan asalkan minum susu bole kekal sihat dan jelita. Auwww sungguh meloyakan bile ade perkataan jelita di situ.

Saat tengah lapar ni sedap plak google image pic makanan kan. Nak tengok apa yang saya cuba bayangkan saat ni....





Perghhh char keow teow...banjir siot...menceceh air liur tgk..dah banjir laptop saya =p



Ni seafood paling saya suke sekali. Nak sotong bakar please...




Selain dari lamb..beef steak ni juga menjadi kegemaran saya. Ya Allah sedapnya tengok...mana tak gemuk kan =p




Laksa as uols know kan. Makanan masam-masam macam ni memang i likeeee....




Nasi dagang...eventhough i bukan berdarah Kelantan. Ni memang feveret nasi saya. Marveles!! Nanti nak buat dengan Mun-mun la...



Nyummy kan...

Burrppp....opsss dah kenyang walaupon hanya tengok gambar,

(Tak kenyang..die tipu....damn lapar gile)

Mahu tido awal

Taknak layan perasaan lapar






0 comments on "Lapar siot"

Disable Right Click