Followers

Saturday, December 11, 2010

Check list please


Huh tadi saya sempat buat blogwalking ye. Huhu teruja tengok B2B yang lain buat preparation for bigday masing-masing. Rata-rata sape-sape yang nak buat wedding next year preparation dah berjalan dengan lancar. Saya? Huhu pending sokmo.

Bile tengok preparation yang hebat-hebat belaka, saya dengan kelam kabut terus nak buat check list supaya saya sentiasa on track. Haha gelakkan diri sendiri. Masa cuti aritu saya sempat pergi kedai barang kawin kat Ipoh. Barang lebih murah dari Nilai. So saya dah decide mahu beli segala keperluan kat situ memandangkan sepupu saya salah sorang pekerja disitu. Bole dapat harga murah maa....ingat tak perlu membazir! Pesanan khas untuk diri sendiri.

Jom lihat check list saya yang carca marba ni. Sambil tersenyum kelat.

:: Nikah ::
  1. Baju nikah :: kain still kat Ipoh. Design dah tau. Agak-agak nak tempah bile ye??
  2. Aksesori :: Brooch, Veil, Rantai, Crown..erm ape lagi...(mahu diskus dengan mak andam)
  3. Hantaran :: Cincin belah lelaki. Rasenya bawak ni je kan masa nikah. Cincin DONE!
  4. Tempat nikah :: of course kat masjid. After solat Isyak.
  5. Tarikh :: confirm!
  6. Bunga tangan :: DIY

:: Resepsi::
  1. Persalinan pakaian :: dijangka booking January
  2. Make up :: Based on package. Not survey yet. On January
  3. Pelamin :: Based on package. Not survey yet. On January
  4. Bunga tangan :: Maybe order bunga kristal from shajaratul

:: Dekorasi ::
  1. Bilik pengantin :: Perabot baru. Amik pakej butik pengantin. Malas nak pening kepala pikir.
  2. Meja beradap :: Request catering based on my idea.
  3. Pelamin luar :: Pending
  4. Pelamin dalam :: Pending

:: Fotografi ::
  1. Nikah :: DONE
  2. Resepsi :: DONE

:: Videografi ::
  1. Nikah :: Not survey yet
  2. Resepsi :: Same

:: Doorgift ::
  1. Nikah :: Not decide yet
  2. Tetamu biasa :: Berkat DN
  3. Rombongan pihak lelaki :: Not decide yet

:: Lain-lain ::
  1. Caterer
  2. PA System
  3. Seleksi lagu
  4. Pasukan kompang
  5. Pasukan caklempong/gamelan
  6. Pasukan silat
  7. Bubble

:: Hantaran ::
  1. Bunga hiasan
  2. Dulang hantaran
  3. Aksesori tambahan
  4. Cth dekorasi


Weee banyaknye bende. Ni pon tak abis taip. Mata dah kuyu-kuyu minta direhatkan. Nantila saya sambung lagi ye.





0 Kata-Kata Inspirasi:

Saturday, December 11, 2010

Check list please



Huh tadi saya sempat buat blogwalking ye. Huhu teruja tengok B2B yang lain buat preparation for bigday masing-masing. Rata-rata sape-sape yang nak buat wedding next year preparation dah berjalan dengan lancar. Saya? Huhu pending sokmo.

Bile tengok preparation yang hebat-hebat belaka, saya dengan kelam kabut terus nak buat check list supaya saya sentiasa on track. Haha gelakkan diri sendiri. Masa cuti aritu saya sempat pergi kedai barang kawin kat Ipoh. Barang lebih murah dari Nilai. So saya dah decide mahu beli segala keperluan kat situ memandangkan sepupu saya salah sorang pekerja disitu. Bole dapat harga murah maa....ingat tak perlu membazir! Pesanan khas untuk diri sendiri.

Jom lihat check list saya yang carca marba ni. Sambil tersenyum kelat.

:: Nikah ::
  1. Baju nikah :: kain still kat Ipoh. Design dah tau. Agak-agak nak tempah bile ye??
  2. Aksesori :: Brooch, Veil, Rantai, Crown..erm ape lagi...(mahu diskus dengan mak andam)
  3. Hantaran :: Cincin belah lelaki. Rasenya bawak ni je kan masa nikah. Cincin DONE!
  4. Tempat nikah :: of course kat masjid. After solat Isyak.
  5. Tarikh :: confirm!
  6. Bunga tangan :: DIY

:: Resepsi::
  1. Persalinan pakaian :: dijangka booking January
  2. Make up :: Based on package. Not survey yet. On January
  3. Pelamin :: Based on package. Not survey yet. On January
  4. Bunga tangan :: Maybe order bunga kristal from shajaratul

:: Dekorasi ::
  1. Bilik pengantin :: Perabot baru. Amik pakej butik pengantin. Malas nak pening kepala pikir.
  2. Meja beradap :: Request catering based on my idea.
  3. Pelamin luar :: Pending
  4. Pelamin dalam :: Pending

:: Fotografi ::
  1. Nikah :: DONE
  2. Resepsi :: DONE

:: Videografi ::
  1. Nikah :: Not survey yet
  2. Resepsi :: Same

:: Doorgift ::
  1. Nikah :: Not decide yet
  2. Tetamu biasa :: Berkat DN
  3. Rombongan pihak lelaki :: Not decide yet

:: Lain-lain ::
  1. Caterer
  2. PA System
  3. Seleksi lagu
  4. Pasukan kompang
  5. Pasukan caklempong/gamelan
  6. Pasukan silat
  7. Bubble

:: Hantaran ::
  1. Bunga hiasan
  2. Dulang hantaran
  3. Aksesori tambahan
  4. Cth dekorasi


Weee banyaknye bende. Ni pon tak abis taip. Mata dah kuyu-kuyu minta direhatkan. Nantila saya sambung lagi ye.





0 comments on "Check list please"

Disable Right Click