Followers

Wednesday, December 22, 2010

Barang Hantaran

Salam dan hai uolss,

Setelah petang baru sempat nak post sesuatu kat sini. Wajib ok update setiap hari. Skg ni tgh bz buat notes for students. Kan sem baru dah bukak. Mesti la kene buat-buat busy walaupon takda keje yang nak dibuat. Skg ni tgh sibuk nak prepares fail subjek. Semalam bagi memo, Isnin depan dah sibuk-sibuk mintak. Apa kejadahnya tak inform awal-awal. Huhu padahal diri sendiri yang taknak prepare awal. Nasib kau la labu.

Ok cukupla mukadimah tu. Bukan tu yang saya sibuk nak cite untuk post yang ini.

Saya just nak cite perihal barang hantaran. As i told you ealier, barang hantaran kami beli sendiri-sendiri. I mean barang hantaran saya, saya yang beli. Sebab bagi saya lebih mudah and saya tak perlu nak tunggu beli barang sekali gus. Mana nak korek duit. Tapi sebelum beli kene ade sesi consultation la. Saya kene tanya pendapat En Azli dulu. Ok tak kalo saya amik itu ini? Kalo die approve baru la saya proceed. Eh kate beli sendiri-sendiri napa perlu tanya pendapat die plak kan. Bukan nak beli barang utk die pon kan. Bukan apa idea En Azli ni lebih bernas sikit dari saya. Huhu...

Mengikut plan awal, untuk barang saya, saya mahu sume barang saya dari brand yang sama. I mean kalo handbag brand Liz Clairborne (cthnyala), sume bende pakai brand yang sama, dari perfume ke, kasut ke, baju ke, sume nak standard kan. Sume nak amik Liz Claiborne. Sebagai contohla...saya tak beli pon brand tu. Saya beli yang biasa-biasa je.

Tapi bile saya pikir-pikir balik, malas plak nak ikut mcm tu. Saya nak beli je ikut brand ape yang saya suke. Sape nak tengok. Ada orang kisah barang hantaran ko mcm mana. Janji majlis berjalan lancar kan.

Jom tengok checklist barang yang saya perlu beli:

  • Handbag and purse :: DONE
  • Kasut :: KIV (kalo tak beli pon tak ape)
  • Telekung :: Telekung ade brand Liz Claiborne ke??? Kaedahnya la kan. Kalo sume nak brand standard. Huhu
  • Sejadah :: DONE (En Azli dah tlg belikan)
  • Kain pasang :: DONE (En Azli yang belikan)
  • Perfume :: Dah jumpe. Tunggu nak grab je. Yang ni saya tak beli set pon. Beli satu-satu. Rasenye lebih berbaloi.
  • Jam :: Ni tak tau nak beli yang mcm mana. Bende terakhir yang perlu dibeli. Sebab nak kejar warranty kan. Rugi la kalo saya beli awal. Tapi tak dapat nak pakai.

Mengikut perancangan, saya akan bagi 7 hantaran dan berbalas 5 hantaran dari pihak lelaki. Maknanya saya hanya perlu sediakan 5 dulang sahaja. Rasenya barang kat atas tu dah lebih dari cukupkan???







P/s: Sape nak dapat anak cepat lepas kawin, sebelum kawin kene makan jamu. Baru subur. Ni pendapat dari rakan sekerja. Saya hanya menyampaikan sahaja. =)


0 Kata-Kata Inspirasi:

Wednesday, December 22, 2010

Barang Hantaran


Salam dan hai uolss,

Setelah petang baru sempat nak post sesuatu kat sini. Wajib ok update setiap hari. Skg ni tgh bz buat notes for students. Kan sem baru dah bukak. Mesti la kene buat-buat busy walaupon takda keje yang nak dibuat. Skg ni tgh sibuk nak prepares fail subjek. Semalam bagi memo, Isnin depan dah sibuk-sibuk mintak. Apa kejadahnya tak inform awal-awal. Huhu padahal diri sendiri yang taknak prepare awal. Nasib kau la labu.

Ok cukupla mukadimah tu. Bukan tu yang saya sibuk nak cite untuk post yang ini.

Saya just nak cite perihal barang hantaran. As i told you ealier, barang hantaran kami beli sendiri-sendiri. I mean barang hantaran saya, saya yang beli. Sebab bagi saya lebih mudah and saya tak perlu nak tunggu beli barang sekali gus. Mana nak korek duit. Tapi sebelum beli kene ade sesi consultation la. Saya kene tanya pendapat En Azli dulu. Ok tak kalo saya amik itu ini? Kalo die approve baru la saya proceed. Eh kate beli sendiri-sendiri napa perlu tanya pendapat die plak kan. Bukan nak beli barang utk die pon kan. Bukan apa idea En Azli ni lebih bernas sikit dari saya. Huhu...

Mengikut plan awal, untuk barang saya, saya mahu sume barang saya dari brand yang sama. I mean kalo handbag brand Liz Clairborne (cthnyala), sume bende pakai brand yang sama, dari perfume ke, kasut ke, baju ke, sume nak standard kan. Sume nak amik Liz Claiborne. Sebagai contohla...saya tak beli pon brand tu. Saya beli yang biasa-biasa je.

Tapi bile saya pikir-pikir balik, malas plak nak ikut mcm tu. Saya nak beli je ikut brand ape yang saya suke. Sape nak tengok. Ada orang kisah barang hantaran ko mcm mana. Janji majlis berjalan lancar kan.

Jom tengok checklist barang yang saya perlu beli:

  • Handbag and purse :: DONE
  • Kasut :: KIV (kalo tak beli pon tak ape)
  • Telekung :: Telekung ade brand Liz Claiborne ke??? Kaedahnya la kan. Kalo sume nak brand standard. Huhu
  • Sejadah :: DONE (En Azli dah tlg belikan)
  • Kain pasang :: DONE (En Azli yang belikan)
  • Perfume :: Dah jumpe. Tunggu nak grab je. Yang ni saya tak beli set pon. Beli satu-satu. Rasenye lebih berbaloi.
  • Jam :: Ni tak tau nak beli yang mcm mana. Bende terakhir yang perlu dibeli. Sebab nak kejar warranty kan. Rugi la kalo saya beli awal. Tapi tak dapat nak pakai.

Mengikut perancangan, saya akan bagi 7 hantaran dan berbalas 5 hantaran dari pihak lelaki. Maknanya saya hanya perlu sediakan 5 dulang sahaja. Rasenya barang kat atas tu dah lebih dari cukupkan???







P/s: Sape nak dapat anak cepat lepas kawin, sebelum kawin kene makan jamu. Baru subur. Ni pendapat dari rakan sekerja. Saya hanya menyampaikan sahaja. =)


0 comments on "Barang Hantaran"

Disable Right Click