Followers

Monday, December 13, 2010

Design Baju Akad Nikah

Korang jom gedik-gedik nak??? Ke saya sorang je yang nak mengedik. Jam hampir pukul 5 ptg. So fikiran dah merewang nak balik. Tak sabar nak balik umah and memerap dalam bilik saya yang heaven tu. Tak payah jumpe orang, tak payah layan orang, buat hal sendiri. Esok pagi kat opis baru bersosial balik. Huh mcm mana nak kawin nanti kan. Nak tido pon perlu bersosial....Kuakuakua....sementara single ni la kene menikmati hidup bersendirian sepuasnya. Jangan terasa pelik ok. Saya mmg suke untuk bersendirian.

Rase tenang and tak serabut otak untuk melayan orang yang dok asik nak bercite itu ini. Rimas ok!
Okla di petang yang hangat ni (aircond rosak balik kot kat opis ni, bahang semacam) saya nak share satu bende. Apa die???? Tadaaaaa : Design for baju akad nikah.

Sebelum ni saya ade la review beberapa majalah pengantin just nak cari design yang sesuai untuk majlis akad nikah nanti. Kebanyakan orang lebih suke pada design yang simple like baju kurung moden and kebaya kan. Kain lace pon tak berapa nak fancy sgt or over sgt. Sebab mana tau after kawen pon bole pakai balik kain tu kan. Takla membazir kan. Btol jugak kan. Ikut la pada kemahuan uolss.


Untuk majlis saya, saya ade beberapa design yang saya dah berkenan. Yang dalam majalah pengantin tu saya tak sempat nak snap. Tapi design die lebih kurang mcm pic yang saya attached ni. Saya lebih minat design yang ala-ala dress gitu. Nak kata macam jubah pon, bole la.
Hasilnya tak taula mcm mana kan. Tapi dalam pikiran tu dah tau la nak yang mcm mana kan. Tailor pon saya tak cari lagi. Lambat lagi kan. Tak payah nak poyo sangat la kan. Huhu.

Tapi saya ade satu tailor yang berada dalam pikiran ni. Dapat tau pon dari Murni sebab Murni penah hantar kain untuk majlis nikah adik die dgn akak sorang ni. Kedai die kat PKNS. Adik Murni buat baju kurung moden kalo tak salah saya. Jahitan die saya puas hati, nampak kemas and bukan cincai punye orang. Harga tempahan pon okla, dalam RM 150. Affordable lagi la kan.

Masih dalam proses mencari tailor yg sesuai....




Sy dah penah tunjuk sebelum ni kan. Kain ni 2 meter je. So tak bole la nak pakai kain ni dari atas sampai bawah.



Saya mahu ala-ala macam gini la. Simple je. Tapi chantek. Design kat pinggang tu agak-agak bole tak memberi ilusi pinggul yang kecik untuk saya???




Design mcm ni bole beri efek slim pada tubuh saya yang demuk ni kan???
(Sila ye kan apa yang saya ckp...huhu)



Cantek gile design kat pinggang tu....hurm nice....Pic di-grab dari acai jawe. Pengantinnya sgt sweet kan.



0 Kata-Kata Inspirasi:

Monday, December 13, 2010

Design Baju Akad Nikah


Korang jom gedik-gedik nak??? Ke saya sorang je yang nak mengedik. Jam hampir pukul 5 ptg. So fikiran dah merewang nak balik. Tak sabar nak balik umah and memerap dalam bilik saya yang heaven tu. Tak payah jumpe orang, tak payah layan orang, buat hal sendiri. Esok pagi kat opis baru bersosial balik. Huh mcm mana nak kawin nanti kan. Nak tido pon perlu bersosial....Kuakuakua....sementara single ni la kene menikmati hidup bersendirian sepuasnya. Jangan terasa pelik ok. Saya mmg suke untuk bersendirian.

Rase tenang and tak serabut otak untuk melayan orang yang dok asik nak bercite itu ini. Rimas ok!
Okla di petang yang hangat ni (aircond rosak balik kot kat opis ni, bahang semacam) saya nak share satu bende. Apa die???? Tadaaaaa : Design for baju akad nikah.

Sebelum ni saya ade la review beberapa majalah pengantin just nak cari design yang sesuai untuk majlis akad nikah nanti. Kebanyakan orang lebih suke pada design yang simple like baju kurung moden and kebaya kan. Kain lace pon tak berapa nak fancy sgt or over sgt. Sebab mana tau after kawen pon bole pakai balik kain tu kan. Takla membazir kan. Btol jugak kan. Ikut la pada kemahuan uolss.


Untuk majlis saya, saya ade beberapa design yang saya dah berkenan. Yang dalam majalah pengantin tu saya tak sempat nak snap. Tapi design die lebih kurang mcm pic yang saya attached ni. Saya lebih minat design yang ala-ala dress gitu. Nak kata macam jubah pon, bole la.
Hasilnya tak taula mcm mana kan. Tapi dalam pikiran tu dah tau la nak yang mcm mana kan. Tailor pon saya tak cari lagi. Lambat lagi kan. Tak payah nak poyo sangat la kan. Huhu.

Tapi saya ade satu tailor yang berada dalam pikiran ni. Dapat tau pon dari Murni sebab Murni penah hantar kain untuk majlis nikah adik die dgn akak sorang ni. Kedai die kat PKNS. Adik Murni buat baju kurung moden kalo tak salah saya. Jahitan die saya puas hati, nampak kemas and bukan cincai punye orang. Harga tempahan pon okla, dalam RM 150. Affordable lagi la kan.

Masih dalam proses mencari tailor yg sesuai....




Sy dah penah tunjuk sebelum ni kan. Kain ni 2 meter je. So tak bole la nak pakai kain ni dari atas sampai bawah.



Saya mahu ala-ala macam gini la. Simple je. Tapi chantek. Design kat pinggang tu agak-agak bole tak memberi ilusi pinggul yang kecik untuk saya???




Design mcm ni bole beri efek slim pada tubuh saya yang demuk ni kan???
(Sila ye kan apa yang saya ckp...huhu)



Cantek gile design kat pinggang tu....hurm nice....Pic di-grab dari acai jawe. Pengantinnya sgt sweet kan.



0 comments on "Design Baju Akad Nikah"

Disable Right Click