Followers

Friday, December 31, 2010

Meroyan


Cube tengok jam dah pukul bape? Mentang-mentang esok cuti. Bagus jugak Indonesia Malaysia menang kan. Dapat cuti free. Huhu syok wei. Sape yang kawen new year ni mesti untung. Bestnye. Tak usah nak gedik sangat la bile dengar perkataan kahwin.

Tu pon saya dengar radio pagi tadi, kalo tak sumpah saya tak tau esok cuti. Apa lagi keje meroyan datang tibe-tibe dalam kepala otak ni. Stress after jumpe En Akmar, bos pusat tuisyen. Tengok subjek Geografi, blur tak tau teknik yang sesuai nak ajar nanti. And ade beberapa topic yang saya memang tak pernah atau lebih tepat sengaja taknak amik tau even 9 tahun lepas saya amik PMR kan. Sengal dowh.

Then masa nak balik opis tadi terpikir nak msg rakan seperjuangan buat keje tu. Huhu siapa lagi babe. Cik Akmar. Tengok nama pon sama macam bos pusat tuisyen saya. Apa lagi bile dengar je ade kat Gombak, saya cube-cube untuk menghasut die untuk pergi Karok. Terapi paling best time serabut.

After 2 jam melalak sampaikan ade satu masa tu sume sistem cd benti tibe-tibe. Dah la masa tu saya tengah sedap menyanyi lagu Spoon-Sepenuh Hati. Lagu yang pernah ditujukan untuk saya oleh si polan atau lebih senang ex. Cube-cube mengimbau kenangan lampau ye. Jangan tiru aksi ni ye tuan-tuan dan puan-puan. Bebudak yang lain sume kuar bilik time ni. Kelakar gile. Sebab rata-rata yang pergi situ macam mat samseng je. Saya and Akma je mcm lari tema. Mereka bukan main marah lagi. Sengal btol.

Lagu tu tak sempat nak dihabiskan. Terus tukar next lagu. Malas plak nak nyanyi balik. Petanda tak baik tu. Huhu...whatever. Pukul 1130 pm jgk baru kami kuar then terus cari tempat makan. Kami zaas ke Shah Alam. Mamak Hakim tempat lama untuk melepak menjadi pilihan kami. Mana tak gemuk makan waktu malam. Siap order mee goreng mamak. Ikutkan hati nak order nasi, ayam goreng and kuah campur. Tahan je nafsu tu tadi. Tak pasal-pasal bertambah kembang bontot saya ni. Huh censor!

Wei dah malam bebenor ni. Bukan malam tapi pagi. Ntah bilenya nak tido. Saya and Akmar dok sibuk melayan laptop memasing. Jangan sampai tertido depan laptop dah la. Huhu


0 Kata-Kata Inspirasi:

Friday, December 31, 2010

Meroyan



Cube tengok jam dah pukul bape? Mentang-mentang esok cuti. Bagus jugak Indonesia Malaysia menang kan. Dapat cuti free. Huhu syok wei. Sape yang kawen new year ni mesti untung. Bestnye. Tak usah nak gedik sangat la bile dengar perkataan kahwin.

Tu pon saya dengar radio pagi tadi, kalo tak sumpah saya tak tau esok cuti. Apa lagi keje meroyan datang tibe-tibe dalam kepala otak ni. Stress after jumpe En Akmar, bos pusat tuisyen. Tengok subjek Geografi, blur tak tau teknik yang sesuai nak ajar nanti. And ade beberapa topic yang saya memang tak pernah atau lebih tepat sengaja taknak amik tau even 9 tahun lepas saya amik PMR kan. Sengal dowh.

Then masa nak balik opis tadi terpikir nak msg rakan seperjuangan buat keje tu. Huhu siapa lagi babe. Cik Akmar. Tengok nama pon sama macam bos pusat tuisyen saya. Apa lagi bile dengar je ade kat Gombak, saya cube-cube untuk menghasut die untuk pergi Karok. Terapi paling best time serabut.

After 2 jam melalak sampaikan ade satu masa tu sume sistem cd benti tibe-tibe. Dah la masa tu saya tengah sedap menyanyi lagu Spoon-Sepenuh Hati. Lagu yang pernah ditujukan untuk saya oleh si polan atau lebih senang ex. Cube-cube mengimbau kenangan lampau ye. Jangan tiru aksi ni ye tuan-tuan dan puan-puan. Bebudak yang lain sume kuar bilik time ni. Kelakar gile. Sebab rata-rata yang pergi situ macam mat samseng je. Saya and Akma je mcm lari tema. Mereka bukan main marah lagi. Sengal btol.

Lagu tu tak sempat nak dihabiskan. Terus tukar next lagu. Malas plak nak nyanyi balik. Petanda tak baik tu. Huhu...whatever. Pukul 1130 pm jgk baru kami kuar then terus cari tempat makan. Kami zaas ke Shah Alam. Mamak Hakim tempat lama untuk melepak menjadi pilihan kami. Mana tak gemuk makan waktu malam. Siap order mee goreng mamak. Ikutkan hati nak order nasi, ayam goreng and kuah campur. Tahan je nafsu tu tadi. Tak pasal-pasal bertambah kembang bontot saya ni. Huh censor!

Wei dah malam bebenor ni. Bukan malam tapi pagi. Ntah bilenya nak tido. Saya and Akmar dok sibuk melayan laptop memasing. Jangan sampai tertido depan laptop dah la. Huhu


0 comments on "Meroyan"

Disable Right Click