Followers

Friday, April 22, 2011

Videographer Perlu ke Tak Perlu?



Semalam B bagitau saya, dia mahu amik videographer. Sebab dia dapat murah. Saya macam teruja sebab saya pun mahu abadikan detik akad nikah dalam bentuk video.


Memang sebelum ni saya ada bercadang mahu hire videographer semasa majlis di Ipoh. Tapi akibat kekangan wang ringgit saya batalkan saje niat tu. Banyak sangat nak pakai duit. So saya terpaksa korbankan angan-angan tu. Alah kalau takda videographer pun majlis tetap berjalan jugak kan. Ni confirm kes nak sedapkan hati. Abaikan....=p


So saya tadi saya mintak B risik-risik harga. Mana tahu bole dapat price yang berbaloi-baloi. Kalau saya amik videographer ni saya terpaksa tukar tentatif majlis. Maksudnya akad nikah akan diadakan sebelah pagi pada hari Sabtu. Mak saya tak berapa gemar mcm tu. Dia lebih suka kalau saya akad nikah hari Jumaat. Sebab tak mahu kelam kabut. Tapi kalau saya mahu save cost untuk videographer, tu la cara terbaik kan.


Pening..pening...


Tapi ni tak finalize lagi. Masih lagi berfikir-fikir.


Semua bergantung kepada bajet yg ada.


Menyesal tak menyimpan dari awal. =p

Oleh itu saya menyeru kepada sesiapa yang masih bujang tu, simpan-simpan la duit untuk kawen ye. Jangan jadi macam saya yg teramat la boros. Majlis kawen skg ni dah tak mcm dolu-dolu. Taste orang skg pun dah tak mcm dolu. Harga-harga vendor pun dah tak mcm dolu.

Saya tak dapat bayangkan majlis kawen 10 tahun akan datang. Haishhh susahla kami mahu kawenkan anak nanti. Kaedahnya la nok....

=p





5 Kata-Kata Inspirasi:

nida-razak said...

hehe...btul2, klo dapt videographer,best kan..sbb nnti dpt tgk blik...tp tu la..bajet tinggi la plak...huhu...

Fardilla Fawzi said...

Tau takpe..mmg best kalau dpt hire videographer tu...moment yg plg penting saat lafaz nikah tu....sekali seumur hidup...

Tapi bajet takdo...kene rakam dlm hp la jawabnya..huhu

nida-razak said...

huhu...tu la...tp nnti klo dilla ada amek videographer around ipoh, dgn kos yg berpatutan, share ngn nida ek..

Fardilla Fawzi said...

Setakat ni videographer area ipoh sy tak jumpa lg la...

Aritu ada survey abg wira visual..harga die not bad la..tp tak jadi nak amik...=(

Takat ni dh 3 vendor tanya pasal video..range harga sume sama
-kazoku studio
-Jabbe Art

Nida try minta qoutation dulu mana tau within budget nida...

=)

nida razak said...

ooh..tu la..xpela..nnti nida survey2..tq... =)

Friday, April 22, 2011

Videographer Perlu ke Tak Perlu?




Semalam B bagitau saya, dia mahu amik videographer. Sebab dia dapat murah. Saya macam teruja sebab saya pun mahu abadikan detik akad nikah dalam bentuk video.


Memang sebelum ni saya ada bercadang mahu hire videographer semasa majlis di Ipoh. Tapi akibat kekangan wang ringgit saya batalkan saje niat tu. Banyak sangat nak pakai duit. So saya terpaksa korbankan angan-angan tu. Alah kalau takda videographer pun majlis tetap berjalan jugak kan. Ni confirm kes nak sedapkan hati. Abaikan....=p


So saya tadi saya mintak B risik-risik harga. Mana tahu bole dapat price yang berbaloi-baloi. Kalau saya amik videographer ni saya terpaksa tukar tentatif majlis. Maksudnya akad nikah akan diadakan sebelah pagi pada hari Sabtu. Mak saya tak berapa gemar mcm tu. Dia lebih suka kalau saya akad nikah hari Jumaat. Sebab tak mahu kelam kabut. Tapi kalau saya mahu save cost untuk videographer, tu la cara terbaik kan.


Pening..pening...


Tapi ni tak finalize lagi. Masih lagi berfikir-fikir.


Semua bergantung kepada bajet yg ada.


Menyesal tak menyimpan dari awal. =p

Oleh itu saya menyeru kepada sesiapa yang masih bujang tu, simpan-simpan la duit untuk kawen ye. Jangan jadi macam saya yg teramat la boros. Majlis kawen skg ni dah tak mcm dolu-dolu. Taste orang skg pun dah tak mcm dolu. Harga-harga vendor pun dah tak mcm dolu.

Saya tak dapat bayangkan majlis kawen 10 tahun akan datang. Haishhh susahla kami mahu kawenkan anak nanti. Kaedahnya la nok....

=p





5 comments on "Videographer Perlu ke Tak Perlu?"

nida-razak on April 22, 2011 at 4:41 PM said...

hehe...btul2, klo dapt videographer,best kan..sbb nnti dpt tgk blik...tp tu la..bajet tinggi la plak...huhu...

Fardilla Fawzi on April 22, 2011 at 10:18 PM said...

Tau takpe..mmg best kalau dpt hire videographer tu...moment yg plg penting saat lafaz nikah tu....sekali seumur hidup...

Tapi bajet takdo...kene rakam dlm hp la jawabnya..huhu

nida-razak on April 23, 2011 at 2:39 PM said...

huhu...tu la...tp nnti klo dilla ada amek videographer around ipoh, dgn kos yg berpatutan, share ngn nida ek..

Fardilla Fawzi on April 24, 2011 at 9:55 PM said...

Setakat ni videographer area ipoh sy tak jumpa lg la...

Aritu ada survey abg wira visual..harga die not bad la..tp tak jadi nak amik...=(

Takat ni dh 3 vendor tanya pasal video..range harga sume sama
-kazoku studio
-Jabbe Art

Nida try minta qoutation dulu mana tau within budget nida...

=)

nida razak on April 24, 2011 at 10:08 PM said...

ooh..tu la..xpela..nnti nida survey2..tq... =)

Disable Right Click