Followers

Monday, April 18, 2011

Flamingo Stemboat


Assalamualaikum dan hai,


Rasenya dah lama tak menjenguk alam maya. Al maklum bila tiba weekend rasa malas gila mahu mengadap laptop. Rasenya dah jenuh mengadap time opis kan. So weekend mahu off.

Ada beberapa perkara yang saya mahu abadikan dan coretkan dalam blog ni. Setiap detik adalah kenangan. Betol tak Murni?? So rajin-rajinkanlah diri untuk berblogging ye...=p

Jumaat yang lepas saya bersama Murni sempat buat aktiviti makan-makan kat Flamingo Steamboat, Setapak. Memang terbaikla, memandangkan ini kali pertama saya makan steamboat tempat yang class. Kalau sebelum ni makan steamboat kat tepi-tepi jalanan je. So sifat keterujaan memang terserlah. Speechless ok..macam perak (bukan negeri perak..tapi sama erti dgn jakun) pun ada..Huhu

Berdasarkan gerak hati dan naluri yang kuat, akhirnya sampai jugak ktorng kat restoran tu. First dtg, so no idea kat celah mana restoran tu.

Sampai je wellawei orang memang pack ok. Memang laku gila restoran steamboat ni. Yang bestnya, korang melantak la 100 round pun, charge tetap RM25/person. Puas hati uollss. Tapi rugi sebab tak makan banyak-banyak......

Jom belek-belek 2 3 keping pics yang sempat saya snap....




Next time jangan amik bende ni bnyak sangat.
Lain kali amik seafood bebanyak.
Baru berbaloi



Beberapa contoh seafood yang kitaorg sempat grab.
Ketam, kupah, ayam, sotong, udang....
Sume ada....mak ayah je takda..=p



Thumb up!



Tengok..saya bersama ketam.
Jangan jeles.



Cik Murni bersama sudi besinya...
Kalau nak tanya kat tmpt makan best,
bole rujuk Cik Murni ye...=p




Sesisa makanan yang tinggal.
Ni baru 2 org.
Belum bawak Mr B lagi....




Nampak..sikit je saya makan..
Terasa rugi...
=p




Kalau rase-rase nak try makan kat sini.
Google je Flamingo Steamboat Setapak.
Memang terbaeek!


Lepas tu jangan lupa buat review
Tata






2 Kata-Kata Inspirasi:

saufee fadhillah said...

nak torai jugakkkkk

Fardilla Fawzi said...

Pn. Saufee...

Sila la try ye...mmg best gile..kedai area downtown danau kota...kat platinum walk...

Mesti irfan lompat2 tgk ketam merangkak kat kedai tu..heee

Monday, April 18, 2011

Flamingo Stemboat



Assalamualaikum dan hai,


Rasenya dah lama tak menjenguk alam maya. Al maklum bila tiba weekend rasa malas gila mahu mengadap laptop. Rasenya dah jenuh mengadap time opis kan. So weekend mahu off.

Ada beberapa perkara yang saya mahu abadikan dan coretkan dalam blog ni. Setiap detik adalah kenangan. Betol tak Murni?? So rajin-rajinkanlah diri untuk berblogging ye...=p

Jumaat yang lepas saya bersama Murni sempat buat aktiviti makan-makan kat Flamingo Steamboat, Setapak. Memang terbaikla, memandangkan ini kali pertama saya makan steamboat tempat yang class. Kalau sebelum ni makan steamboat kat tepi-tepi jalanan je. So sifat keterujaan memang terserlah. Speechless ok..macam perak (bukan negeri perak..tapi sama erti dgn jakun) pun ada..Huhu

Berdasarkan gerak hati dan naluri yang kuat, akhirnya sampai jugak ktorng kat restoran tu. First dtg, so no idea kat celah mana restoran tu.

Sampai je wellawei orang memang pack ok. Memang laku gila restoran steamboat ni. Yang bestnya, korang melantak la 100 round pun, charge tetap RM25/person. Puas hati uollss. Tapi rugi sebab tak makan banyak-banyak......

Jom belek-belek 2 3 keping pics yang sempat saya snap....




Next time jangan amik bende ni bnyak sangat.
Lain kali amik seafood bebanyak.
Baru berbaloi



Beberapa contoh seafood yang kitaorg sempat grab.
Ketam, kupah, ayam, sotong, udang....
Sume ada....mak ayah je takda..=p



Thumb up!



Tengok..saya bersama ketam.
Jangan jeles.



Cik Murni bersama sudi besinya...
Kalau nak tanya kat tmpt makan best,
bole rujuk Cik Murni ye...=p




Sesisa makanan yang tinggal.
Ni baru 2 org.
Belum bawak Mr B lagi....




Nampak..sikit je saya makan..
Terasa rugi...
=p




Kalau rase-rase nak try makan kat sini.
Google je Flamingo Steamboat Setapak.
Memang terbaeek!


Lepas tu jangan lupa buat review
Tata






2 comments on "Flamingo Stemboat"

saufee fadhillah on April 18, 2011 at 1:36 PM said...

nak torai jugakkkkk

Fardilla Fawzi on April 18, 2011 at 2:09 PM said...

Pn. Saufee...

Sila la try ye...mmg best gile..kedai area downtown danau kota...kat platinum walk...

Mesti irfan lompat2 tgk ketam merangkak kat kedai tu..heee

Disable Right Click