Followers

Monday, April 11, 2011

Oh Diari



Sabtu:
  • Sabtu minggu ke-2, jawabnya kene bekerja la. Takpe sebab i dapat pelepasan untuk balik awal sebab ada kelas.
  • Meeting school pukul 10 pagi. Attend meeting sekejap then 1130 pagi baru saya gerak pergi Shah Alam
  • Alhamdullilah kontrak saya akan diteruskan. Dah bape lama saya pegang status kontrak. By the way, i love my job walaupun terlalu banyak sangat krisis sana sini. Takpela as long as kerja tak berlambak mcm Mr B. Kite kene belajar bersyukur.
  • Arini ada talk. Kami invite speaker dari luar untuk cakap mengenai training development. Walaupun mengantuk tapi nak tak nak kene dengar jugak. Banyak jugak dapat input.
  • After kelas teman Murni pergi party liar kawan opis die di Puncak Perdana. Bila dah namanya makan free i terus setuju. Kawan Mun-Mun sangat kelakar. Mereka sume staf MSU.
  • Masa ni dah start pening-pening sebab angin banyak sangat dalam badan. Tak tahu la tersalah makan apa.
  • Balik rumah mandi-mandi terus tido. Cannot go la.......

Ahad:
  • Pagi-pagi bangun, kemas apa yang patut. Lipat baju segala.
  • Siap-siap nak pergi Seremban. Jumpa Mr. B. Pukul 10 pagi dah gerak, Mr B request suruh smpai Seremban sebelum pukul 11 pagi
  • Dalam pukul 11 pagi saya dah sampai terus pergi opis Mr B. Tolong sikit-sikit kemas opis baru. Siap jumpa cicak tokek bagai. Haha.
  • After that, pergi tengok rumah yang masih dalam proses. Hepi. Tak sabar nak tunggu siap. Khabarnya taman tu akan jadi satu taman penuh dengan warna warni. Hope rumah takkan dicat dengan warna terang benderang.
  • Makan kat Marrybrown. No choice have to. Sebab dah lapar gile. Mr B tegar membiarkan saya kelapan walaupun dah mengadu banyak kali. Dari pagi tak makan, pukul 3 ptg baru dibenarkan makan. Sabar jela.
  • Tengok wayang cite tak best. Tajuk pun dah tak ingat. Membazir!
  • Jalan-jalan kat Pasar Larut Malam
  • Makan nasi arab yang sangat sedap! Selamat tinggal Man Tomyam. Huhu
  • Balik KL 9.45 pm. Smpai rumah dalam 1045 pm. Malas nak balik awal coz pepetang kan jem highway KL-Seremban tu.


P/s: Sbtu lepas Mr B mengadu kebosanan. Mengadu kalau ada saya kan best. =p ---> pakat-pakat muntah ramai-ramai. Jarang ok nak keluar statement mcm ni dari mulut dia.


0 Kata-Kata Inspirasi:

Monday, April 11, 2011

Oh Diari




Sabtu:
  • Sabtu minggu ke-2, jawabnya kene bekerja la. Takpe sebab i dapat pelepasan untuk balik awal sebab ada kelas.
  • Meeting school pukul 10 pagi. Attend meeting sekejap then 1130 pagi baru saya gerak pergi Shah Alam
  • Alhamdullilah kontrak saya akan diteruskan. Dah bape lama saya pegang status kontrak. By the way, i love my job walaupun terlalu banyak sangat krisis sana sini. Takpela as long as kerja tak berlambak mcm Mr B. Kite kene belajar bersyukur.
  • Arini ada talk. Kami invite speaker dari luar untuk cakap mengenai training development. Walaupun mengantuk tapi nak tak nak kene dengar jugak. Banyak jugak dapat input.
  • After kelas teman Murni pergi party liar kawan opis die di Puncak Perdana. Bila dah namanya makan free i terus setuju. Kawan Mun-Mun sangat kelakar. Mereka sume staf MSU.
  • Masa ni dah start pening-pening sebab angin banyak sangat dalam badan. Tak tahu la tersalah makan apa.
  • Balik rumah mandi-mandi terus tido. Cannot go la.......

Ahad:
  • Pagi-pagi bangun, kemas apa yang patut. Lipat baju segala.
  • Siap-siap nak pergi Seremban. Jumpa Mr. B. Pukul 10 pagi dah gerak, Mr B request suruh smpai Seremban sebelum pukul 11 pagi
  • Dalam pukul 11 pagi saya dah sampai terus pergi opis Mr B. Tolong sikit-sikit kemas opis baru. Siap jumpa cicak tokek bagai. Haha.
  • After that, pergi tengok rumah yang masih dalam proses. Hepi. Tak sabar nak tunggu siap. Khabarnya taman tu akan jadi satu taman penuh dengan warna warni. Hope rumah takkan dicat dengan warna terang benderang.
  • Makan kat Marrybrown. No choice have to. Sebab dah lapar gile. Mr B tegar membiarkan saya kelapan walaupun dah mengadu banyak kali. Dari pagi tak makan, pukul 3 ptg baru dibenarkan makan. Sabar jela.
  • Tengok wayang cite tak best. Tajuk pun dah tak ingat. Membazir!
  • Jalan-jalan kat Pasar Larut Malam
  • Makan nasi arab yang sangat sedap! Selamat tinggal Man Tomyam. Huhu
  • Balik KL 9.45 pm. Smpai rumah dalam 1045 pm. Malas nak balik awal coz pepetang kan jem highway KL-Seremban tu.


P/s: Sbtu lepas Mr B mengadu kebosanan. Mengadu kalau ada saya kan best. =p ---> pakat-pakat muntah ramai-ramai. Jarang ok nak keluar statement mcm ni dari mulut dia.


0 comments on "Oh Diari"

Disable Right Click