Followers

Tuesday, June 28, 2011

Tamat Riwayat Tuisyen



Assalamualaikum dan helo semua,

Akhirnya semalam saya dah menamatkan kontrak as a part-timer cikgu tuisyen. Saya terlepas satu perkara. Mood saya turun naik. Gila kan. Nak mengajar ni pun kene ada mood. Masa mengajar tak boleh nak pikir personal problem, tinggalkan luar kelas dulu. Pastu ditambah plak kalau dapat anak murid yang nakal, Ya ampun....Jiwa bercelaru...huhu


Walaupun saya gembira tapi sedih jugak. 6 bulan saya bersama mereka. Walaupun ada suka duka, ada part positif and negatif. Tapi saya bersyukur dapat pengalaman sebegitu. Yup pengalaman memang mendewasakan seseorang.


And semalam saya dapat positif feedback. Ada student suka dengan cara pengajaran saya. Mereka paham dengan apa yang saya ajar. Cara pengajaran saya sistematik. Alhamdullilah. Bukan mahu memuji diri tapi itu feedback yang saya terima. Dari situ saya lebih bersemangat untuk meneruskan bidang pendidikan sebagai kerjaya saya.


Saya harap semua murid PTW akan terus sukses dalam hidup especially Tingkatan 3 yang memang rapat dengan saya.







2 Kata-Kata Inspirasi:

UyaRayza said...

pnah berangan nk jd ckgu tp x pnah dpt hehehehe...bestnyeeeee hehehe

Fardilla Fawzi said...

jadi cikgu tuisyen jela..penah dulu nak mintak dpli tak dpt..sekali try je..pastu fed up..heeee

Tuesday, June 28, 2011

Tamat Riwayat Tuisyen




Assalamualaikum dan helo semua,

Akhirnya semalam saya dah menamatkan kontrak as a part-timer cikgu tuisyen. Saya terlepas satu perkara. Mood saya turun naik. Gila kan. Nak mengajar ni pun kene ada mood. Masa mengajar tak boleh nak pikir personal problem, tinggalkan luar kelas dulu. Pastu ditambah plak kalau dapat anak murid yang nakal, Ya ampun....Jiwa bercelaru...huhu


Walaupun saya gembira tapi sedih jugak. 6 bulan saya bersama mereka. Walaupun ada suka duka, ada part positif and negatif. Tapi saya bersyukur dapat pengalaman sebegitu. Yup pengalaman memang mendewasakan seseorang.


And semalam saya dapat positif feedback. Ada student suka dengan cara pengajaran saya. Mereka paham dengan apa yang saya ajar. Cara pengajaran saya sistematik. Alhamdullilah. Bukan mahu memuji diri tapi itu feedback yang saya terima. Dari situ saya lebih bersemangat untuk meneruskan bidang pendidikan sebagai kerjaya saya.


Saya harap semua murid PTW akan terus sukses dalam hidup especially Tingkatan 3 yang memang rapat dengan saya.







2 comments on "Tamat Riwayat Tuisyen"

UyaRayza on June 28, 2011 at 11:52 AM said...

pnah berangan nk jd ckgu tp x pnah dpt hehehehe...bestnyeeeee hehehe

Fardilla Fawzi on June 28, 2011 at 1:59 PM said...

jadi cikgu tuisyen jela..penah dulu nak mintak dpli tak dpt..sekali try je..pastu fed up..heeee

Disable Right Click