Followers

Saturday, June 11, 2011

2 tahun 8 bulan



Hampir 3 tahun saya mengenali Mohd Azli Bin Mohd Noor @ Ramlee, atau saya kerap mengelarkannya sebagai Bumblebee. Sekadar nama manja. Kang i panggil abang..abang..kang uolss geli geleman plak nak dengar kan??? Ke uolss geli gile bila i panggil Bumblebee?? Arghh whatever la u....tak kuasa nak layan...huhu

(Sambung mode jiwang)

Yela lagi 2 purnama memang 3 tahun i dah kenal dengan Bumblebee. Ala ada lagi yang lebih lama dari i tau. Kenal smpai 10 tahun pun ada, then baru amik keputusan untuk berkahwin...

Tapi bagi saya selama mana pun sesuatu perhubungan itu, belum tentu lagi kita akan kenal pasangan kita luar and dalam. Saya mengaku banyak bende yang saya tak tahu tentang Mohd Azli. Dia bukan mamat yang kepoh abis sume bende nak cite kat saya. Kalau saya tak tanya, jangan harapla dia nak cite uolsss. Rupanya banyak bnde lagi yg saya tak tahu tentang dia?? Cuba tanya saya skg...apa makanan feveret Bumblebee...Jawapannya tettt!! Saya tak tahu, rasanya suma makanan dia suka. =p

Mungkin saya tak selalu di samping dia. Bumblebee pernah cakap kat saya. Dia tak selesa nak cakap lama-lama kat phone. (Tapi masa nak tackle dulu, phone 24 jam ok) So banyak info yang tergantung. Banyak info yang dia hanya beritahu on the surfarce sahaja. So uolss jangan bimbang kalau nak bagitau rahsia kat Bumblebee...confirm saya tak akan tahu apa rahsianya. Huhu...

Tapi pada pandangan saya, bila kita dah berjanji mahu sehidup semati, maksud saya di sini..bila dah jadi suami isteri..jangan sesekali kita berahsia dengan pasangan ya. Hati i akan sakit kalu u simpan rahsia dari i..dan yg paling parah bila i sendiri yang dapat tahu rahsia tu bukan dari mulut u...so sapa nak jawab tu uolsss...

Skg ni saya selesa main cak cak lagi dengan Bumblebee. Konon pada firasat saya bila dah kawen nanti adalah aktiviti sihat saya untuk mengorek segala rahsia dia dan sedaya upaya untuk memahami karakter dia.

Whatever pun, saya sangat selesa dengan perhubungan ni. Saya tahu dia takkan permainkan hati dan perasaan saya. Saya tahu sayang dia pada saya mcm mana. Saya mampu berdoa semoga jodoh kami berkekalan sampai akhir hayat.


" B syg awk, cuma b tak tunjuk "



Uols nak tahu, i tak pernah masak untuk Bumblebee. Tak pernah tiba-tiba nak tapaukan makanan ke apa. Walaupun dia dah banyak kali request chicken chop. Tapi sampai skg dia tak merasa air tangan i. Huhu

First time B merajuk masa pergi Midvalley. Selama ni tak pernah tau. Nampak..dah bole nampak sikit-sikit perangai dia...=D

Masa ni kelakar..sorang jalan depan, sorang jalan belakang. Dia tinggalkan saya jauh ke belakang. Tapi bila saya dah jauh dari dia, pandai plak nak tunggu. Then ingatkan nak jalan sekali. Rupanya tetap dia jalan sorang-sorang ke depan. Tak lama lepas tu, dia yang pujuk i balik. Masa ni i yg over sgt..tu yang dia merajuk.

Lagi satu, saya tahu dia bukan kaki marah-marah. Jiwa lembut. Susah nak marah. Tapi saya pernah la jugak kene marah gila-gila. Masa ni dalam phone jela. Masa ni pun sebab saya jugak yang over. Pergi gatal keluar dengan lelaki lain. Tuhan tu nak tunjuk. Amik kau..meraung meratap saya malam tu...Taubat ok lepas tu...tula first time kene sembur. Padan muka kau Fardilla...


Eh eh bykla plak nak cite. Nanti smbung lagi...


P/s: Cakap pasal dia..rindula plak...



0 Kata-Kata Inspirasi:

Saturday, June 11, 2011

2 tahun 8 bulan




Hampir 3 tahun saya mengenali Mohd Azli Bin Mohd Noor @ Ramlee, atau saya kerap mengelarkannya sebagai Bumblebee. Sekadar nama manja. Kang i panggil abang..abang..kang uolss geli geleman plak nak dengar kan??? Ke uolss geli gile bila i panggil Bumblebee?? Arghh whatever la u....tak kuasa nak layan...huhu

(Sambung mode jiwang)

Yela lagi 2 purnama memang 3 tahun i dah kenal dengan Bumblebee. Ala ada lagi yang lebih lama dari i tau. Kenal smpai 10 tahun pun ada, then baru amik keputusan untuk berkahwin...

Tapi bagi saya selama mana pun sesuatu perhubungan itu, belum tentu lagi kita akan kenal pasangan kita luar and dalam. Saya mengaku banyak bende yang saya tak tahu tentang Mohd Azli. Dia bukan mamat yang kepoh abis sume bende nak cite kat saya. Kalau saya tak tanya, jangan harapla dia nak cite uolsss. Rupanya banyak bnde lagi yg saya tak tahu tentang dia?? Cuba tanya saya skg...apa makanan feveret Bumblebee...Jawapannya tettt!! Saya tak tahu, rasanya suma makanan dia suka. =p

Mungkin saya tak selalu di samping dia. Bumblebee pernah cakap kat saya. Dia tak selesa nak cakap lama-lama kat phone. (Tapi masa nak tackle dulu, phone 24 jam ok) So banyak info yang tergantung. Banyak info yang dia hanya beritahu on the surfarce sahaja. So uolss jangan bimbang kalau nak bagitau rahsia kat Bumblebee...confirm saya tak akan tahu apa rahsianya. Huhu...

Tapi pada pandangan saya, bila kita dah berjanji mahu sehidup semati, maksud saya di sini..bila dah jadi suami isteri..jangan sesekali kita berahsia dengan pasangan ya. Hati i akan sakit kalu u simpan rahsia dari i..dan yg paling parah bila i sendiri yang dapat tahu rahsia tu bukan dari mulut u...so sapa nak jawab tu uolsss...

Skg ni saya selesa main cak cak lagi dengan Bumblebee. Konon pada firasat saya bila dah kawen nanti adalah aktiviti sihat saya untuk mengorek segala rahsia dia dan sedaya upaya untuk memahami karakter dia.

Whatever pun, saya sangat selesa dengan perhubungan ni. Saya tahu dia takkan permainkan hati dan perasaan saya. Saya tahu sayang dia pada saya mcm mana. Saya mampu berdoa semoga jodoh kami berkekalan sampai akhir hayat.


" B syg awk, cuma b tak tunjuk "



Uols nak tahu, i tak pernah masak untuk Bumblebee. Tak pernah tiba-tiba nak tapaukan makanan ke apa. Walaupun dia dah banyak kali request chicken chop. Tapi sampai skg dia tak merasa air tangan i. Huhu

First time B merajuk masa pergi Midvalley. Selama ni tak pernah tau. Nampak..dah bole nampak sikit-sikit perangai dia...=D

Masa ni kelakar..sorang jalan depan, sorang jalan belakang. Dia tinggalkan saya jauh ke belakang. Tapi bila saya dah jauh dari dia, pandai plak nak tunggu. Then ingatkan nak jalan sekali. Rupanya tetap dia jalan sorang-sorang ke depan. Tak lama lepas tu, dia yang pujuk i balik. Masa ni i yg over sgt..tu yang dia merajuk.

Lagi satu, saya tahu dia bukan kaki marah-marah. Jiwa lembut. Susah nak marah. Tapi saya pernah la jugak kene marah gila-gila. Masa ni dalam phone jela. Masa ni pun sebab saya jugak yang over. Pergi gatal keluar dengan lelaki lain. Tuhan tu nak tunjuk. Amik kau..meraung meratap saya malam tu...Taubat ok lepas tu...tula first time kene sembur. Padan muka kau Fardilla...


Eh eh bykla plak nak cite. Nanti smbung lagi...


P/s: Cakap pasal dia..rindula plak...



0 comments on "2 tahun 8 bulan"

Disable Right Click