Followers

Tuesday, June 14, 2011

Doorgift



Assalamualaikum dan hai,


Doorgift...perkara wajib ada yang perlu disediakan. Untuk majlis nanti saya kategorikan doorgift ni kepada 3:
  1. Doorgift untuk tetamu biasa
  2. Doorgift si kecil
  3. Doorgift VIP merujuk kepada rombongan pihak lelaki

Setengah orang gemar untuk asing-asingkan doorgift. Contohnya..saudara mara paper bag merah..kekawan paper biru...orang kampung paper bag oren.

Untuk majlis saya nanti, jangan harap la saya nak buat mcm tu. Den tak rajin and kreatif. Untuk tetamu yang datang nanti saya akan bagi sama je semua kecuali rombongan VIP. Ada beberapa alasan kenapa saya decide begitu:
  • Taknak serabutkan kepala pemberi doorgift. Takut tersalah bagi ke apa.
  • Taknak antara tetamu rasa seperti dianak-tirikan. Hati orang kite mana tahu. Nape tipah dapat paper bag oren, aku dpt paper bag biru....owhh dia kawan baik mak pengantin...tu pon jadi isu ke???
  • Bajet, jimat dan praktikal
  • Yang lain..bole pikir sendiri kot...=p

Seperti yang saya dah decide sebelum ni...doorgift untuk tetamu, saya akan order bahulu pecah 8. Kat sini saya ada beberapa vendor yang jual produk ni..sampai pening tak tahu nak pilih yang mana. Setakat ni saya list cuma yang terbaik dari ladang je. Check it out:

  • Restu Rezeki Enterprise - Famous jugak tapi harga dia agak mahal sikit. Bila view page facebook ramai yang mahu menempah dari mereka dan memang terbukti sedap.
  • Berkat DN - Dah pernah try masa pameran pengantin kat SACC. Sedap. Not bad.
  • Rozita Aiyob - Yang ni saya cuma kat facebook. Bila tgk wall memang sentiasa orang order kat akak ni. Harga dia pon masih dalam range bajet saya. 1000 pcs bahulu pecah 8 + kotak = RM 1.70. Kire ok la kan....

Ada beberapa lagi potential vendor yang saya jumpa. Tapi saya tak ingat saya campak kat mana list tu. Skg ni dah mudah..dah ramai yang buat bisnes ni thru facebook je. Search confirm jumpa. Sampai tu mereka yang pm saya sendiri. Bergantung pada diri kita je sama ada mahu mulakan langkah book atau tak. Bila dah banyak pilihan, saya mulalah mengelabah pening lalat tak tahu nak pilih yang mana.


Tapi rasa macam nak tunggu Julai ni sebab dengar cite ada pameran pengantin kat sekitar KL. Mana tahu bole jumpa vendor direct and tempah terus. Plus boleh buat food testing dulu. Tu yang lebih penting bukan?? Huhu





Pic Source: Berkat DN



*************


Ni lagi satu masalah saya. Until now saya tak buat sebarang pemilihan barang lagi untuk doorgift VIP. Ada yang suggest pada saya untuk bagi Mug dan sewaktu dengannya. Kalau boleh saya taknak apa-apa gift yang berkaitan dengan mug. Saya mahu sesuatu yang lain. Tapi saya sendiri tak tahu nak bagi apa.

Bila jalan-jalan kat Nilai pun, saya masih tak jumpa apa yang saya berkenan. Haishh... Ikut idea dgn mak aritu, nak bagi sejadah. So kenelah cari pembekal sejadah yang boleh bagi best deal. Tapi kena cari jugak alternatif lain..kot-kot over bajet.



Kenapa la saya susah nak buat pilihan???




P/s: Nasib baikla saya tak pening lalat nak cari bakal suami...walaupun ada beberapa yang cube test market..tapi saya tetap pilih Bumblebee jugak....=D

Muntah*







3 Kata-Kata Inspirasi:

Restu Rezeki Bakery House said...

salam semua,
memang produk restu agak mahal RM0.10 dari pengusaha yang lain, ini kerana pakaging plastik lut sinar dan kotak yang digunakan untuk pembungkusan makan.

Restu Rezeki Bakery House said...

hai.....

Anonymous said...

salam.. kami dari pihak restu rezeki.. harga yang kami tawarkan amat bersesuaian dgn kualiti rasa dan packaging.. sebarang keterangan lanjut boleh hubungi kami di talian 0102431312

Tuesday, June 14, 2011

Doorgift




Assalamualaikum dan hai,


Doorgift...perkara wajib ada yang perlu disediakan. Untuk majlis nanti saya kategorikan doorgift ni kepada 3:
  1. Doorgift untuk tetamu biasa
  2. Doorgift si kecil
  3. Doorgift VIP merujuk kepada rombongan pihak lelaki

Setengah orang gemar untuk asing-asingkan doorgift. Contohnya..saudara mara paper bag merah..kekawan paper biru...orang kampung paper bag oren.

Untuk majlis saya nanti, jangan harap la saya nak buat mcm tu. Den tak rajin and kreatif. Untuk tetamu yang datang nanti saya akan bagi sama je semua kecuali rombongan VIP. Ada beberapa alasan kenapa saya decide begitu:
  • Taknak serabutkan kepala pemberi doorgift. Takut tersalah bagi ke apa.
  • Taknak antara tetamu rasa seperti dianak-tirikan. Hati orang kite mana tahu. Nape tipah dapat paper bag oren, aku dpt paper bag biru....owhh dia kawan baik mak pengantin...tu pon jadi isu ke???
  • Bajet, jimat dan praktikal
  • Yang lain..bole pikir sendiri kot...=p

Seperti yang saya dah decide sebelum ni...doorgift untuk tetamu, saya akan order bahulu pecah 8. Kat sini saya ada beberapa vendor yang jual produk ni..sampai pening tak tahu nak pilih yang mana. Setakat ni saya list cuma yang terbaik dari ladang je. Check it out:

  • Restu Rezeki Enterprise - Famous jugak tapi harga dia agak mahal sikit. Bila view page facebook ramai yang mahu menempah dari mereka dan memang terbukti sedap.
  • Berkat DN - Dah pernah try masa pameran pengantin kat SACC. Sedap. Not bad.
  • Rozita Aiyob - Yang ni saya cuma kat facebook. Bila tgk wall memang sentiasa orang order kat akak ni. Harga dia pon masih dalam range bajet saya. 1000 pcs bahulu pecah 8 + kotak = RM 1.70. Kire ok la kan....

Ada beberapa lagi potential vendor yang saya jumpa. Tapi saya tak ingat saya campak kat mana list tu. Skg ni dah mudah..dah ramai yang buat bisnes ni thru facebook je. Search confirm jumpa. Sampai tu mereka yang pm saya sendiri. Bergantung pada diri kita je sama ada mahu mulakan langkah book atau tak. Bila dah banyak pilihan, saya mulalah mengelabah pening lalat tak tahu nak pilih yang mana.


Tapi rasa macam nak tunggu Julai ni sebab dengar cite ada pameran pengantin kat sekitar KL. Mana tahu bole jumpa vendor direct and tempah terus. Plus boleh buat food testing dulu. Tu yang lebih penting bukan?? Huhu





Pic Source: Berkat DN



*************


Ni lagi satu masalah saya. Until now saya tak buat sebarang pemilihan barang lagi untuk doorgift VIP. Ada yang suggest pada saya untuk bagi Mug dan sewaktu dengannya. Kalau boleh saya taknak apa-apa gift yang berkaitan dengan mug. Saya mahu sesuatu yang lain. Tapi saya sendiri tak tahu nak bagi apa.

Bila jalan-jalan kat Nilai pun, saya masih tak jumpa apa yang saya berkenan. Haishh... Ikut idea dgn mak aritu, nak bagi sejadah. So kenelah cari pembekal sejadah yang boleh bagi best deal. Tapi kena cari jugak alternatif lain..kot-kot over bajet.



Kenapa la saya susah nak buat pilihan???




P/s: Nasib baikla saya tak pening lalat nak cari bakal suami...walaupun ada beberapa yang cube test market..tapi saya tetap pilih Bumblebee jugak....=D

Muntah*







3 comments on "Doorgift"

Restu Rezeki Bakery House on February 19, 2013 at 11:04 PM said...

salam semua,
memang produk restu agak mahal RM0.10 dari pengusaha yang lain, ini kerana pakaging plastik lut sinar dan kotak yang digunakan untuk pembungkusan makan.

Restu Rezeki Bakery House on February 19, 2013 at 11:06 PM said...

hai.....

Anonymous said...

salam.. kami dari pihak restu rezeki.. harga yang kami tawarkan amat bersesuaian dgn kualiti rasa dan packaging.. sebarang keterangan lanjut boleh hubungi kami di talian 0102431312

Disable Right Click