Followers

Monday, June 06, 2011

HIV Test - Checked


Alhamdullilah saya dah selesai buat HIV test ditemani mak dan ayah. Huhu mcm budak kecik gayanya.

Saya masih lagi bercuti sampai esok. So saya amik kesempatan untuk buat HIV test di Ipoh. Saya buat di Klinik Kesihatan Greentown. Sangat mudah dan senang walaupun masa ni ramai orang.

Ok saya mahu share mcm mana proses HIV test di Klinik Kesihatan Greentown ni. Senang untuk rujukan B2B yg berada di sekitar Ipoh.

Mula-mula saya ingat kene amik nombor bagai. Rupanya tak. Tak payah queue pon. First sekali masa datang terus ke Bilik B. Kat situ ada banyak bilik dan dilabelkan dengan huruf A,B,C,D......

Terus masuk bilik B, mintak borang. Kat situ bole amik darah jugak. Tapi untuk orang lelaki sahaja. Yang perempuan kene pergi tingkat 1.


Ok dah isi borang dgn lengkap, terus pergi Tingkat 1. Kuar lif terus cari bilik Unit Pendidikan Kesihatan. Terus masuk je walaupun nampak ramai yang menunggu di luar. Masuk then tggu arahan daripada jururawat yang bertugas.


Proses sangat pantas. Kalau takda apa-apa masalah, boleh terus dapat borang yang dah ditandatangan dan boleh pulang dengan perasaan berbunga-bunga...


Selesai urusan satu perkara.



P/s: Dapat panggilan interview dari one of the private college kat Seremban. Wish me luck. Ya Allah permudahkanlah urusanku....


2 Kata-Kata Inspirasi:

its all about me said...

woit, interbiu ktner?gudluck!!

its all about me said...

wei, besh2 dpt interview...ktner?ce cite?gud luck!

Monday, June 06, 2011

HIV Test - Checked



Alhamdullilah saya dah selesai buat HIV test ditemani mak dan ayah. Huhu mcm budak kecik gayanya.

Saya masih lagi bercuti sampai esok. So saya amik kesempatan untuk buat HIV test di Ipoh. Saya buat di Klinik Kesihatan Greentown. Sangat mudah dan senang walaupun masa ni ramai orang.

Ok saya mahu share mcm mana proses HIV test di Klinik Kesihatan Greentown ni. Senang untuk rujukan B2B yg berada di sekitar Ipoh.

Mula-mula saya ingat kene amik nombor bagai. Rupanya tak. Tak payah queue pon. First sekali masa datang terus ke Bilik B. Kat situ ada banyak bilik dan dilabelkan dengan huruf A,B,C,D......

Terus masuk bilik B, mintak borang. Kat situ bole amik darah jugak. Tapi untuk orang lelaki sahaja. Yang perempuan kene pergi tingkat 1.


Ok dah isi borang dgn lengkap, terus pergi Tingkat 1. Kuar lif terus cari bilik Unit Pendidikan Kesihatan. Terus masuk je walaupun nampak ramai yang menunggu di luar. Masuk then tggu arahan daripada jururawat yang bertugas.


Proses sangat pantas. Kalau takda apa-apa masalah, boleh terus dapat borang yang dah ditandatangan dan boleh pulang dengan perasaan berbunga-bunga...


Selesai urusan satu perkara.



P/s: Dapat panggilan interview dari one of the private college kat Seremban. Wish me luck. Ya Allah permudahkanlah urusanku....


2 comments on "HIV Test - Checked"

its all about me on June 6, 2011 at 1:36 PM said...

woit, interbiu ktner?gudluck!!

its all about me on June 6, 2011 at 1:36 PM said...

wei, besh2 dpt interview...ktner?ce cite?gud luck!

Disable Right Click