Followers

Saturday, June 04, 2011

Kisah Riben 3 Beradik



Orang cakap, kalau nak kawen memang banyak sangat pancaroba yang mendatang. Yes...sangat setuju!

Kali ni saya nak bercakap perihal riben 3 beradik bunga pahar.

Susah bukan main lagi nak mencari riben 3 beradik yang saya mahu. Bayangkanlah saya beli riben tu (merujuk kepada warna purple yang pekat) dah lama. Masa tu KK Home Deco jual riben segala. Tapi kali ni KK Home Deco dah tak jadi supplier riben. Memang jenuh saya nak cari riben yang sebijik macam tu.

Disebabkan kisah nk cari riben yang terlalu panjang, tu sebab la saya delay untuk siapkan bunga pahar ni. Huh agak-agak jawapan selamat tak??? Ke memang saya yang pemalas.

So nak taknak saya terpaksa grab je pilihan riben yang terbaik. Dan saya rasa pilihan saya ni dah cukup baik bagi saya walaupun dalam hati tak abis-abis mode meroyan. Dari saya survey tak sudah-sudah. Buang masa je yg banyak. Kerja tak jalan-jalan. Better amik je riben ni (merujuk kepada riben warna purple kaler cair)




A little bit kontra...
But mode tenangkan diri sambil dalam hati berkata...
Ni pun ok what???...
Cuma kurang mengancam sikit je..
dari saya beli riben kaler coklat tanah lagi harukan??




Ok bercakap tentang harga plak..masa saya beli dulu kat KK Home Deco tu segulung dalam RM4.50. Bagi saya still berbaloi lagi.

But now riben yang saya beli skg kat Kedai Bunga Riben, Jalan TAR...harga segulung RM12.90...tapi tauke tu bagi saya RM10...still consider mahal gila. Dua kali ganda kan...Tapi nak buat mcm mana..memang rata-rata jual dalam range harga mcm tu...


Kenapalah saya tak borong dulu-dulukan...bak kata pepatah -Sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian tiada gunanya -

Sekian~



P/s: Tadi jalan-jalan kt Jalan Kuala Kangsar pun still tak jumpa jugak exact color yang saya mahukan..anyone yang pernah jumpa...please inform me asap ok...




0 Kata-Kata Inspirasi:

Saturday, June 04, 2011

Kisah Riben 3 Beradik




Orang cakap, kalau nak kawen memang banyak sangat pancaroba yang mendatang. Yes...sangat setuju!

Kali ni saya nak bercakap perihal riben 3 beradik bunga pahar.

Susah bukan main lagi nak mencari riben 3 beradik yang saya mahu. Bayangkanlah saya beli riben tu (merujuk kepada warna purple yang pekat) dah lama. Masa tu KK Home Deco jual riben segala. Tapi kali ni KK Home Deco dah tak jadi supplier riben. Memang jenuh saya nak cari riben yang sebijik macam tu.

Disebabkan kisah nk cari riben yang terlalu panjang, tu sebab la saya delay untuk siapkan bunga pahar ni. Huh agak-agak jawapan selamat tak??? Ke memang saya yang pemalas.

So nak taknak saya terpaksa grab je pilihan riben yang terbaik. Dan saya rasa pilihan saya ni dah cukup baik bagi saya walaupun dalam hati tak abis-abis mode meroyan. Dari saya survey tak sudah-sudah. Buang masa je yg banyak. Kerja tak jalan-jalan. Better amik je riben ni (merujuk kepada riben warna purple kaler cair)




A little bit kontra...
But mode tenangkan diri sambil dalam hati berkata...
Ni pun ok what???...
Cuma kurang mengancam sikit je..
dari saya beli riben kaler coklat tanah lagi harukan??




Ok bercakap tentang harga plak..masa saya beli dulu kat KK Home Deco tu segulung dalam RM4.50. Bagi saya still berbaloi lagi.

But now riben yang saya beli skg kat Kedai Bunga Riben, Jalan TAR...harga segulung RM12.90...tapi tauke tu bagi saya RM10...still consider mahal gila. Dua kali ganda kan...Tapi nak buat mcm mana..memang rata-rata jual dalam range harga mcm tu...


Kenapalah saya tak borong dulu-dulukan...bak kata pepatah -Sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian tiada gunanya -

Sekian~



P/s: Tadi jalan-jalan kt Jalan Kuala Kangsar pun still tak jumpa jugak exact color yang saya mahukan..anyone yang pernah jumpa...please inform me asap ok...




0 comments on "Kisah Riben 3 Beradik"

Disable Right Click