Followers

Saturday, January 15, 2011

Survey & Grab

Hai uolss,

Dah solat Maghrib? Hehe soalan cepu emas.

Petang tadi saya dah survey pakej untuk majlis nanti. So far sangat puas hati bile jumpa satu kedai ni. Kat sini saya hanya 3 pilihan butik pengantin terdekat. Tapi malangnya 1 butik ni, yakni butik yang saya amik pakej masa tunang tutup plak. So saya tak sempat nak survey pakej dari Kak Saba (owner butik tersebut).

Butik Pengantin 1:
Pelamin (3 panel seperti yang diimpikan)
Satu persalinan baju sanding
Satu persalinan baju sanding malam
1 kali make up
Arch
Banner (Free)
Hiasan bilik tidur
Kasut (perempuan)
Payung
Hiasan bilik




Butik Pengantin 2:
Pelamin 3 panel
Arch
6 Flower stand (walkways)
Satu persalinan baju sanding (Ikut design sendiri & kaler sendiri)
Satu persalinan baju sanding malam
3 kali make up
Banting (Free) -(bole design sendiri)
Facial muka (Free)
Hiasan bilik


Harga saya taknak reveal berapa. So far still under budget lagi. Tapi saya memang puas hati dengan option no. 2 sebab mereka bole ikut pada design saya nak tak seperti option no.1. Bile saya mintak pattern bunga pun siap pesan lagi jangan la yg pelik sebab kami memang takda bunga style mcm tu. Ok saya dah paham bile kuar statement mcm tu kan.

And then tadi konon bagi saya harga runtuh siap kol saya banyak kali bile dah balik. Tanya saya nak tak tawaran pakej mereka. Mula-mula kate tawaran sampai malam ni je. Tup tup tengok saya mcm main tarik tali, mereka offer saya buat keputusan sampai sebulan plak. Macam tu plak kan.

Takpe saya dah ada keputusan. And saya harap apa yang saya pilih ni dapat memuaskan hati saya sendiri. Kawin sekali seumur hidup uolss. Tapi janganla sampai bergolok bergadai, konon nak majlis grand gile. After kawen, hutang keliling pinggang. Kehidupan selepas kawin kan lebih bermakna dan penting dari majlis kawin yang hanya untuk sehari tu je. Pesanan khidmat masyarakat untuk diri sendiri. Huhu

Kalo uolss tgk sendiri, pasti uolss akan pilih option no.2 kan. Sebab berbaloi-baloi. Cume nak tunggu esok, nak tunggu harga Kak Saba plak.



P/s: Kat kedai butik pengantin no. 2 bole tempah baju nikah. So setel masalah cari tailor. Cume tunggu esok bawak baju and discuss design. Harga memang berbaloi-baloi. =)


0 Kata-Kata Inspirasi:

Saturday, January 15, 2011

Survey & Grab


Hai uolss,

Dah solat Maghrib? Hehe soalan cepu emas.

Petang tadi saya dah survey pakej untuk majlis nanti. So far sangat puas hati bile jumpa satu kedai ni. Kat sini saya hanya 3 pilihan butik pengantin terdekat. Tapi malangnya 1 butik ni, yakni butik yang saya amik pakej masa tunang tutup plak. So saya tak sempat nak survey pakej dari Kak Saba (owner butik tersebut).

Butik Pengantin 1:
Pelamin (3 panel seperti yang diimpikan)
Satu persalinan baju sanding
Satu persalinan baju sanding malam
1 kali make up
Arch
Banner (Free)
Hiasan bilik tidur
Kasut (perempuan)
Payung
Hiasan bilik




Butik Pengantin 2:
Pelamin 3 panel
Arch
6 Flower stand (walkways)
Satu persalinan baju sanding (Ikut design sendiri & kaler sendiri)
Satu persalinan baju sanding malam
3 kali make up
Banting (Free) -(bole design sendiri)
Facial muka (Free)
Hiasan bilik


Harga saya taknak reveal berapa. So far still under budget lagi. Tapi saya memang puas hati dengan option no. 2 sebab mereka bole ikut pada design saya nak tak seperti option no.1. Bile saya mintak pattern bunga pun siap pesan lagi jangan la yg pelik sebab kami memang takda bunga style mcm tu. Ok saya dah paham bile kuar statement mcm tu kan.

And then tadi konon bagi saya harga runtuh siap kol saya banyak kali bile dah balik. Tanya saya nak tak tawaran pakej mereka. Mula-mula kate tawaran sampai malam ni je. Tup tup tengok saya mcm main tarik tali, mereka offer saya buat keputusan sampai sebulan plak. Macam tu plak kan.

Takpe saya dah ada keputusan. And saya harap apa yang saya pilih ni dapat memuaskan hati saya sendiri. Kawin sekali seumur hidup uolss. Tapi janganla sampai bergolok bergadai, konon nak majlis grand gile. After kawen, hutang keliling pinggang. Kehidupan selepas kawin kan lebih bermakna dan penting dari majlis kawin yang hanya untuk sehari tu je. Pesanan khidmat masyarakat untuk diri sendiri. Huhu

Kalo uolss tgk sendiri, pasti uolss akan pilih option no.2 kan. Sebab berbaloi-baloi. Cume nak tunggu esok, nak tunggu harga Kak Saba plak.



P/s: Kat kedai butik pengantin no. 2 bole tempah baju nikah. So setel masalah cari tailor. Cume tunggu esok bawak baju and discuss design. Harga memang berbaloi-baloi. =)


0 comments on "Survey & Grab"

Disable Right Click