Followers

Wednesday, January 12, 2011

Sekian terima kasih



Salam dan hai,

Hari ni hari bekerja paling best sebab hari ni langsung takda kelas. Huh bole berehat dari bercakap 24 jam kan. Bosan jugak kalau hari-hari kena bagi instruction kan. Cewah konon nak bajet lebih. Start minggu depan kelas Western dah start. Boleh jerit sekarang ye Fardilla. Memang kena prepare la jawabnya hari ni kalau rasa taknak gelak dengan student kan.

Paling penting yang kita kena ingat ----> mesti ada confident ok baru kerja yang kita nak buat tu menjadi. Contoh nak trussing chicken ke nak de-bone fish ke, walau pun bende alah tu jarang kita buat kat rumah kan, so bila tunjuk ajar pada student kena confident. Kalau ada tersalah ke apa kena pandai-pandai cover dengan ayat power ok.

"Eh ayam ni tak segar la...tu la saya dah suruh kolej tukar supplier kan. Nampak skg apa jadi, tak pasal-pasal uols dapat ayam tak fresh kan". Kaedahnya la....dalam hati gelak guling-guling.

Padahal trussing method takda kaitan dengan tahap kesegeran ayam. Huhu. Nak hidup kena pandai putar belit babe....ehem ehem. Tapi ada syarat, tak boleh diamalkan selalu...tak baik and berdosa tau. Bila dah tau diri tu serba kekurangan sila la improve-kan diri sendiri. Kalau rase takda talent sila la blah and bagi peluang pada orang lain kan. Ehem ehem.

So that why la saya berani mati ajar subjek ni this semester. Dengan alasan nak improve diri sendiri. So bile apply tempat lain saya ada pengalaman mengajar kitchen. Kantoi ada niat tak baik.

Kalo nak bagi saya lama kat sini, sila lah naikkan gaji saya ok.

Sekian terima kasih


0 Kata-Kata Inspirasi:

Wednesday, January 12, 2011

Sekian terima kasih




Salam dan hai,

Hari ni hari bekerja paling best sebab hari ni langsung takda kelas. Huh bole berehat dari bercakap 24 jam kan. Bosan jugak kalau hari-hari kena bagi instruction kan. Cewah konon nak bajet lebih. Start minggu depan kelas Western dah start. Boleh jerit sekarang ye Fardilla. Memang kena prepare la jawabnya hari ni kalau rasa taknak gelak dengan student kan.

Paling penting yang kita kena ingat ----> mesti ada confident ok baru kerja yang kita nak buat tu menjadi. Contoh nak trussing chicken ke nak de-bone fish ke, walau pun bende alah tu jarang kita buat kat rumah kan, so bila tunjuk ajar pada student kena confident. Kalau ada tersalah ke apa kena pandai-pandai cover dengan ayat power ok.

"Eh ayam ni tak segar la...tu la saya dah suruh kolej tukar supplier kan. Nampak skg apa jadi, tak pasal-pasal uols dapat ayam tak fresh kan". Kaedahnya la....dalam hati gelak guling-guling.

Padahal trussing method takda kaitan dengan tahap kesegeran ayam. Huhu. Nak hidup kena pandai putar belit babe....ehem ehem. Tapi ada syarat, tak boleh diamalkan selalu...tak baik and berdosa tau. Bila dah tau diri tu serba kekurangan sila la improve-kan diri sendiri. Kalau rase takda talent sila la blah and bagi peluang pada orang lain kan. Ehem ehem.

So that why la saya berani mati ajar subjek ni this semester. Dengan alasan nak improve diri sendiri. So bile apply tempat lain saya ada pengalaman mengajar kitchen. Kantoi ada niat tak baik.

Kalo nak bagi saya lama kat sini, sila lah naikkan gaji saya ok.

Sekian terima kasih


0 comments on "Sekian terima kasih"

Disable Right Click