Followers

Saturday, January 08, 2011

Dolce Gabbana


Dah lama rasenya saya tak update preps big day kan. Buku catatan wedding saya pon dah lama tak berusik. Dah berhabuk tak ingat kot. Buku catatan ni penting. Instead of saya catat dalam laptop ni, saya jugak ada satu buku untuk saya listkan apa yang patut. Segala receipt or dokumen yang berkaitan saya akan tampal dalam buku ni. Senang untuk rujukan kan. Sekarang ni takda update lagi.

Macam takda bende yang nak di-update-kan. Bila tak update bukan bermakna saya berhenti terus buat preparation. Ada la jugak saya tanya vendor sana sinun. Sekadar survey. Semuanya masih lagi KIV. Bila tengok bakal pengantin yang lain, bukan main gempak lagi preps diorang. Ada yang tarikh lambat dari saya tapi preps memang dah tip top mengalahkan lagi 2 3 bulan nak kawin. Bagus..bagus buat persediaan awal. Nanti bila dah sampai masa takdala kelam kabutkan.

Saya tak impikan satu majlis yang gah mcm Elyana tu. Tapi saya tak mahu jugak yang terlalu simple and cin cai. At least walaupon tidak menggunakan khidmat-khidmat besar tapi saya mahu majlis tu nanti teratur dan berjalan lancar. Mana nak jumpa majlis yang perfect kan. Mesti ada sikit cacat cela sepanjang majlis tu berlangsung. Dah kate deal dengan orang memangla payah. Manusia kan bermacam perangai dan kerenah. So saya hanya mampu doa semoga sumenya lancar.

Insya Allah minggu depan saya nak balik Ipoh. Mahu uruskan apa yang patut. Walaupon lebih lagi dari 6 bulan, saya rase berdebar bila mengenangkan preparation yang ingin dibuat. Cth, ada kes tau, butik cancelkan booking kite last minute. Atas alasan yang tidak boleh masuk akal. Risaunya bile perkara macam tu jadi. Kene buat dokumen hitam putih ke?? Huhu...



Checklist balik Ipoh:
  • Survey pakej butik pengantin, and terus grab plus bayar deposit terus. Bulan Feb, En Azli datang baru suruh die pilih baju. Pilihan beliau memang tip top. I like~
  • Pergi jumpa tok kadi. Tok Kadi tu kawan ayah saya. Nak pre-book dulu. Nak tanya availabe tak sebab saya nak book videography ni. Buat masa ni takda sapa booking lagi hari yang nak.
  • Mak suruh pilih set katil.
  • Bincang untuk book catering, PA system, pasukan marhaban, perjalanan majlis and sewaktu dengannya dengan family.
  • Bunga! Kalo sempat saya pergi survey kat Jalan Kuala....



Hope apa yang saya tulis kat atas tu mampu la saya buat dengan jayanya ye. Ingat Fardilla, jangan bertangguh, nanti kau jugak yang merana.

0 Kata-Kata Inspirasi:

Saturday, January 08, 2011

Dolce Gabbana



Dah lama rasenya saya tak update preps big day kan. Buku catatan wedding saya pon dah lama tak berusik. Dah berhabuk tak ingat kot. Buku catatan ni penting. Instead of saya catat dalam laptop ni, saya jugak ada satu buku untuk saya listkan apa yang patut. Segala receipt or dokumen yang berkaitan saya akan tampal dalam buku ni. Senang untuk rujukan kan. Sekarang ni takda update lagi.

Macam takda bende yang nak di-update-kan. Bila tak update bukan bermakna saya berhenti terus buat preparation. Ada la jugak saya tanya vendor sana sinun. Sekadar survey. Semuanya masih lagi KIV. Bila tengok bakal pengantin yang lain, bukan main gempak lagi preps diorang. Ada yang tarikh lambat dari saya tapi preps memang dah tip top mengalahkan lagi 2 3 bulan nak kawin. Bagus..bagus buat persediaan awal. Nanti bila dah sampai masa takdala kelam kabutkan.

Saya tak impikan satu majlis yang gah mcm Elyana tu. Tapi saya tak mahu jugak yang terlalu simple and cin cai. At least walaupon tidak menggunakan khidmat-khidmat besar tapi saya mahu majlis tu nanti teratur dan berjalan lancar. Mana nak jumpa majlis yang perfect kan. Mesti ada sikit cacat cela sepanjang majlis tu berlangsung. Dah kate deal dengan orang memangla payah. Manusia kan bermacam perangai dan kerenah. So saya hanya mampu doa semoga sumenya lancar.

Insya Allah minggu depan saya nak balik Ipoh. Mahu uruskan apa yang patut. Walaupon lebih lagi dari 6 bulan, saya rase berdebar bila mengenangkan preparation yang ingin dibuat. Cth, ada kes tau, butik cancelkan booking kite last minute. Atas alasan yang tidak boleh masuk akal. Risaunya bile perkara macam tu jadi. Kene buat dokumen hitam putih ke?? Huhu...



Checklist balik Ipoh:
  • Survey pakej butik pengantin, and terus grab plus bayar deposit terus. Bulan Feb, En Azli datang baru suruh die pilih baju. Pilihan beliau memang tip top. I like~
  • Pergi jumpa tok kadi. Tok Kadi tu kawan ayah saya. Nak pre-book dulu. Nak tanya availabe tak sebab saya nak book videography ni. Buat masa ni takda sapa booking lagi hari yang nak.
  • Mak suruh pilih set katil.
  • Bincang untuk book catering, PA system, pasukan marhaban, perjalanan majlis and sewaktu dengannya dengan family.
  • Bunga! Kalo sempat saya pergi survey kat Jalan Kuala....



Hope apa yang saya tulis kat atas tu mampu la saya buat dengan jayanya ye. Ingat Fardilla, jangan bertangguh, nanti kau jugak yang merana.

0 comments on "Dolce Gabbana"

Disable Right Click