Followers

Monday, January 03, 2011

So Far So Good


Alhamdullilah berakhir jugak arini kan. Siang tadi memang dah mintak nyawa. Mengelabah sangat. Macam tu la jadinye bile nak jadi multi-tasking konon bole harung sume keje. Sekali bala datang daaa. Memang menangis tadi pikir cara yang sesuai untuk menyelesaikan keje yang pending tu.

Start arini dah tambah lagi tanggungjawab. Tu la sape suruh nak sangat jadi part time guru tuisyen. Den nak buek mcm mano. Den tak berduit. Den kono la cari duit. Takkan den nak harap laki den. ( Terpengaruh sebab 2 3 hari ni menempel umah En Azli ). Ko memang tak tau malu kan. Kalo mak ko tau siap la ko kene gulai kan. Huhuhu....

So pukul 9 pm tadi dah start tuisyen subjek Geografi Tingkatan 3. Subjek paling tak minat. Huhu. Tapi so far alhamdullilah, students tak ramai. Dalam 4 orang, proses pendaftaran masih berjalan lagi. Takpe bile sikit memang senang nak ajar and handle. Insya Allah sume bole paham. Nasib takda student yang kaki bongkak yang suke tunjuk pandai. Sume sopan belaka. Sejuk mata saya menengok. Biar tak banyak cakap dari bercakap bende yang merepek kan. Macam students DHC esok. Kalo kene mood tak baik memang kene budak-budak ni esok.

Kene stay up ade urusan paduka baginda yang tak diselesaikan lagi. Minta nyawa~




0 Kata-Kata Inspirasi:

Monday, January 03, 2011

So Far So Good



Alhamdullilah berakhir jugak arini kan. Siang tadi memang dah mintak nyawa. Mengelabah sangat. Macam tu la jadinye bile nak jadi multi-tasking konon bole harung sume keje. Sekali bala datang daaa. Memang menangis tadi pikir cara yang sesuai untuk menyelesaikan keje yang pending tu.

Start arini dah tambah lagi tanggungjawab. Tu la sape suruh nak sangat jadi part time guru tuisyen. Den nak buek mcm mano. Den tak berduit. Den kono la cari duit. Takkan den nak harap laki den. ( Terpengaruh sebab 2 3 hari ni menempel umah En Azli ). Ko memang tak tau malu kan. Kalo mak ko tau siap la ko kene gulai kan. Huhuhu....

So pukul 9 pm tadi dah start tuisyen subjek Geografi Tingkatan 3. Subjek paling tak minat. Huhu. Tapi so far alhamdullilah, students tak ramai. Dalam 4 orang, proses pendaftaran masih berjalan lagi. Takpe bile sikit memang senang nak ajar and handle. Insya Allah sume bole paham. Nasib takda student yang kaki bongkak yang suke tunjuk pandai. Sume sopan belaka. Sejuk mata saya menengok. Biar tak banyak cakap dari bercakap bende yang merepek kan. Macam students DHC esok. Kalo kene mood tak baik memang kene budak-budak ni esok.

Kene stay up ade urusan paduka baginda yang tak diselesaikan lagi. Minta nyawa~




0 comments on "So Far So Good"

Disable Right Click