Followers

Monday, January 24, 2011

Gula & Garam



Sebelum balik ofis apa kate kite kasi update sikit perihal hantaran rentetan dari post semalam.

Just peringatan kepada diri sendiri.

Aritu balik Ipoh mak kate kene tambah satu lagi hantaran yakni gula dan garam. Gula dan garam ni kire adat orang Perak. Mungkin secara teorinye gula dan garam kan elemen penting dalam melayari bahtera rumah tangga kelak. So saya telah mengubah plan asal 7 berbalas 5 dulang kepada 7 berbalas 9 dulang.

Untuk hantaran sebelah lelaki yakni hantaran untuk saya, saya yang pilih and beli sendiri. So saya mahu check kot-kot ada yang terlepas pandang.

  1. Handbag
  2. Jam
  3. Sejadah and Telekung
  4. Kain Pasang
  5. Perfume
  6. Cake ---> Considered done
  7. Gula & Garam

Gula dan garam macam pelik je kan bunyinya. Huhu. Saya sendiri masih blur lagi. Jangan konfius plak. Gula and garam tu memang gula and garam la. Bukan replika tau. Huhu tengokla nanti mcm mana rupa bentuk die kan.

=)

P/s: Tibe-tibe teringat pertanyaan Kak Lina (kakak En Azli), napa kene baling ngn bunga rampai masa kitaorang sampai aritu. Merujuk kepada majlis pertunangan setahun yang lepas. Huhu. Sesetengah orang tak berapa paham dengan adat kite kan.

Biar mati anak, jangan mati adat. Dah kalo anak mati sapa plak yang nak mewarisi adat tu kan. Tepuk dada tanya hati.


0 Kata-Kata Inspirasi:

Monday, January 24, 2011

Gula & Garam




Sebelum balik ofis apa kate kite kasi update sikit perihal hantaran rentetan dari post semalam.

Just peringatan kepada diri sendiri.

Aritu balik Ipoh mak kate kene tambah satu lagi hantaran yakni gula dan garam. Gula dan garam ni kire adat orang Perak. Mungkin secara teorinye gula dan garam kan elemen penting dalam melayari bahtera rumah tangga kelak. So saya telah mengubah plan asal 7 berbalas 5 dulang kepada 7 berbalas 9 dulang.

Untuk hantaran sebelah lelaki yakni hantaran untuk saya, saya yang pilih and beli sendiri. So saya mahu check kot-kot ada yang terlepas pandang.

  1. Handbag
  2. Jam
  3. Sejadah and Telekung
  4. Kain Pasang
  5. Perfume
  6. Cake ---> Considered done
  7. Gula & Garam

Gula dan garam macam pelik je kan bunyinya. Huhu. Saya sendiri masih blur lagi. Jangan konfius plak. Gula and garam tu memang gula and garam la. Bukan replika tau. Huhu tengokla nanti mcm mana rupa bentuk die kan.

=)

P/s: Tibe-tibe teringat pertanyaan Kak Lina (kakak En Azli), napa kene baling ngn bunga rampai masa kitaorang sampai aritu. Merujuk kepada majlis pertunangan setahun yang lepas. Huhu. Sesetengah orang tak berapa paham dengan adat kite kan.

Biar mati anak, jangan mati adat. Dah kalo anak mati sapa plak yang nak mewarisi adat tu kan. Tepuk dada tanya hati.


0 comments on "Gula & Garam"

Disable Right Click