Followers

Sunday, January 16, 2011

Misi Berjaya


Salam dan hai,

Akhirnya saya dah kembali ke KL dengan jayanya. Bertolak pukul 630 petang dan sampai pukul 9 malam tadi. Alhamdullilah perjalanan saya lancar tanpa sebarang masalah. Letih memang letih tapi yang penting hati rasa puas sebab apa yang dirancang sebelum balik kampung berjalan seperti yang diharapkan. Ececece...

So apa yang berlaku perlu di-update sebagai catatan perjalanan saya sebagai Cik Fardilla Fawzi. Minta ampun maaf andai kata setiap kali entry amat meloyakan. Huhu.


Tadi sebelum balik saya sempat survey lagi. Ingat tak post Survey & Grab semalam. So hari ni saya continue lagi misi ke butik satu lagi yakni butik Kak Saba. Thanks to mak and ayah kerana setia menemani saya ke mana saje. Sayang mak and ayah very much. Muahhh...

Tapi setelah di risik-risik pakej, memang amat murah dari yang lain tapi servisnya agak kurang meyakinkan saya. Tapi tak tau la plak kan servis butik Oh Sayang tu mcm mana pada hari kejadian. Oh lupe mahu bagitau, butik yang first choice saya tu namanya Oh Sayang. So far 3 orang cousin saya amik kat butik Oh Sayang ni. Setakat ni memang puas hati.


So setelah dihitung dan dicongak, saya bersetuju dengan pakej Oh Sayang. Butik kat Ipoh memang banyak. Tapi mak cadangkan saya amik butik yang terdekat. Senang untuk buat urusan kan. Tak sampai 10 minit pon butik tu dari rumah saya. Tadi saya dah bayar deposit. And raya cina ni saya perlu diskus lagi dengan lebih detail, design pelamin and design baju sanding. Tu part yang best ok sebab baju sanding totally my design. And tadi saya mintak lagi baju persalinan tambahan, tapi harga still maintain. Setelah dipujuk rayu, saya dapat satu lagi baju tanpa tambah duit. Selamat duit saya. Fuhhh...jom tengok lagi sekali apa yang saya dapat dari pakej tersebut.



Butik Oh Sayang:
Pelamin 3 panel
6 flower stands (walkways)
Pintu Gerbang
Hiasan bilik
Satu persalinan baju sanding (design sendiri)
Satu persalinan baju sanding malam
Satu persalinan baju outdoor
3 kali make up
Kasut
Veil and aksesori
Baju lelaki complete plus jacket
Payung
Facial (Free)
Bunting (Free)




Setakat ni saya memang puas hati. Tu pon jenuh jugak saya pujuk rayu amoi tu. Oh ya lupe jugak nak bagitau. Butik Oh Sayang ni kepunyaan cina ye. Tapi sangat pandai buat pakej untuk perkahwinan melayu.


Dan tadi jugak saya dah booked dulang untuk hantaran. Sepupu saya call cakap dulang tu dah nak abis. Die suruh saya booked and bayar deposit dulu. Takut abis katenya. Malas nak beli dulu sebab malas nak serabutkan bilik. So next time baru amik la kan....

Rupenya best buat preparation ni. Pasti saya akan merindui saat ni bile dah kawen nanti.

Sila muntah uolsss.


P/sL Perlu update checklist, banyak yang terlepas pandang.








1 Kata-Kata Inspirasi:

cik eza said...

hi,

bole bagi ctc no butik ne tak..
saya B2B perak gak...

TQVM ye

Sunday, January 16, 2011

Misi Berjaya



Salam dan hai,

Akhirnya saya dah kembali ke KL dengan jayanya. Bertolak pukul 630 petang dan sampai pukul 9 malam tadi. Alhamdullilah perjalanan saya lancar tanpa sebarang masalah. Letih memang letih tapi yang penting hati rasa puas sebab apa yang dirancang sebelum balik kampung berjalan seperti yang diharapkan. Ececece...

So apa yang berlaku perlu di-update sebagai catatan perjalanan saya sebagai Cik Fardilla Fawzi. Minta ampun maaf andai kata setiap kali entry amat meloyakan. Huhu.


Tadi sebelum balik saya sempat survey lagi. Ingat tak post Survey & Grab semalam. So hari ni saya continue lagi misi ke butik satu lagi yakni butik Kak Saba. Thanks to mak and ayah kerana setia menemani saya ke mana saje. Sayang mak and ayah very much. Muahhh...

Tapi setelah di risik-risik pakej, memang amat murah dari yang lain tapi servisnya agak kurang meyakinkan saya. Tapi tak tau la plak kan servis butik Oh Sayang tu mcm mana pada hari kejadian. Oh lupe mahu bagitau, butik yang first choice saya tu namanya Oh Sayang. So far 3 orang cousin saya amik kat butik Oh Sayang ni. Setakat ni memang puas hati.


So setelah dihitung dan dicongak, saya bersetuju dengan pakej Oh Sayang. Butik kat Ipoh memang banyak. Tapi mak cadangkan saya amik butik yang terdekat. Senang untuk buat urusan kan. Tak sampai 10 minit pon butik tu dari rumah saya. Tadi saya dah bayar deposit. And raya cina ni saya perlu diskus lagi dengan lebih detail, design pelamin and design baju sanding. Tu part yang best ok sebab baju sanding totally my design. And tadi saya mintak lagi baju persalinan tambahan, tapi harga still maintain. Setelah dipujuk rayu, saya dapat satu lagi baju tanpa tambah duit. Selamat duit saya. Fuhhh...jom tengok lagi sekali apa yang saya dapat dari pakej tersebut.



Butik Oh Sayang:
Pelamin 3 panel
6 flower stands (walkways)
Pintu Gerbang
Hiasan bilik
Satu persalinan baju sanding (design sendiri)
Satu persalinan baju sanding malam
Satu persalinan baju outdoor
3 kali make up
Kasut
Veil and aksesori
Baju lelaki complete plus jacket
Payung
Facial (Free)
Bunting (Free)




Setakat ni saya memang puas hati. Tu pon jenuh jugak saya pujuk rayu amoi tu. Oh ya lupe jugak nak bagitau. Butik Oh Sayang ni kepunyaan cina ye. Tapi sangat pandai buat pakej untuk perkahwinan melayu.


Dan tadi jugak saya dah booked dulang untuk hantaran. Sepupu saya call cakap dulang tu dah nak abis. Die suruh saya booked and bayar deposit dulu. Takut abis katenya. Malas nak beli dulu sebab malas nak serabutkan bilik. So next time baru amik la kan....

Rupenya best buat preparation ni. Pasti saya akan merindui saat ni bile dah kawen nanti.

Sila muntah uolsss.


P/sL Perlu update checklist, banyak yang terlepas pandang.








1 comments on "Misi Berjaya"

cik eza on August 17, 2011 at 10:58 PM said...

hi,

bole bagi ctc no butik ne tak..
saya B2B perak gak...

TQVM ye

Disable Right Click